Со Анџелина Џоли во улога на Грдана (?) и Ел Фенинг како Аурора. Приказна која го опишува вистинскиот почеток на познатата бајка. Главна улога ја има негативниот лик, познатата волшебничка која ја проколнува Аурора. Иако филмот е излезен пред неколку дена, ќе почекам за да го гледам во кино. Едвај чекам! Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=704EXbJ-b5k И да, зависна сум од филмската музика, поточно http://www.youtube.com/watch?v=8waJ7W3QcJc
Извини божице на хуморот и сатирата, очекував човечен одговор ако не друго. Не пратам кога излегуваат филмовите, немаше потреба од иронијата.
Добро, мислев дека си ја погледнала горе сликата, го пишува датумот, а и Clock.Pot убаво напишала. И да пратиш и да не пратиш, општо се знае дека за скоро излезен филм, за торент секогаш се чека, минимум една недела.
Сега проверив на Pirate bay поставен е линк уште вчера,но не го симнав така да незнам каков е квалитетот на снимката,ако некој го симне нека кажи каков е квалитетот,додуша јас веќе го видов филмот на кино и многу е убав,вчера одма пишав во темата последен филм што го гледав е ... И кратка рецензија
Go gledav filmot i malce me razocara, Angelina Jolie e fantasticna nema akterka sto podobro bi ja odglumela Maleficent, no filmot kako film los. Gledam i drugite istoto go pisat, citam kritiki, znaci crtanot i filmot nemaat zaednicko.......ocekuvav povekje
Филмот не е прераскажување на истата приказна како во цртаниот филм, кој е предаден од страна на заспаната убавица. "Maleficent" е раскажан од аспект на злобната самовила, и што се случило пред и по проклетството. А и секако, секоја една преработка секогаш е различна од нејзината основа.
Јасно дека не е прераскажување на цртанот, значи почетокот е јасен, мала Maleficent сто е уствари она и што и се случило да стане злобна....но приказната продолжува како во цртанот, Спојлер расте Аурора и како се зближуваат двете, Аурора не е станата од бакнежот на принцот (како да не е ни воопшто присутен во филмот) и како на крај Аурора станува кралица без двајца родители . Значи си има дел почеток на злото и нека си продолжеа со цртанот како се боцна, заспа...и на крај Maleficent испадна добра а оние добри вили лоши )) ова го коментиравме со многу луѓе и исти се на сите мислењата, сепак вреди да се види на 3D. Ако го немаш гледано гледај го и баш сакам мислење да ми кажеш
Има торент како нема,имаше уште одамна,уштре 2 ден после премиерата. Е сега не прашувај каква е снимката.
Jас го гледав филмот,и според мојот вкус предобар е.Улогата на Malificent е предобро одиграна од страната на Анџелина. Искрено мене премногу ми се допадна.
Јас денеска го гледав и баш ми се допага секоја прикаска има 2 страни така и оваа браво за продукцијата.
само што го изгледав филмот.Навистина е добар мене искрено оргиналната верзија на Заспаната убавица не ми се допаѓала од никогаш.Ова е нешто поразлично многу поинтересно и поубаво смислено.го препорачувам и Џоли прекарсно си ја одглуми улогаата.Аплауз до целата екипа
Вчера го гледав во Cineplexx,3D значи можам уште 50 пати да го изгледам.Преубав еее.Многу се мислев дали да лупнам 240 ден. за да го гледам,па си викав што ако е глуп лаблабла,и на крај се одлучив и не згрешив.