PRISSCA тест

Дискусија во 'Бременост' започната од Gea, 19 март 2013.

1. Zimbabve

Zimbabve Истакнат член

Се зачлени на:
    30 април 2020
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    17
    среќно, да нè израдуваш

На thelittle17 и Yyyyyy им се допаѓа ова.
  2. Yyyyyy

Yyyyyy Активен член

Се зачлени на:
    26 август 2020
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    88
    Daj boze se nadevam sigurno ke ve izvestam

На Zimbabve му/ѝ се допаѓа ова.
  3. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Пред 2 дена правев приска, вчера требаше да одам со резултатите кај матичниот, но некако лошо ми беше и реков ајде понеделник, секако читам 1:10000 low risk. Арно ама денес подетално го разгледав резултатот и гледам дека кај хормоните некако многу голем ризик има па се загрижив.
    А за trisomy 21 има 1:1035 и таму вика low risk.
    Сега не знам како ќе дочекам до понеделник дури да ги види резултатите. Што мислите вие, како се кај вас резултатите?
    IMG_20200926_115222.jpg
    Да се редактирам: некако чудно ми е цела тема ја пребарав да споредам, некои слики што видов имале повисоки хормони од моите, а сепак помал биохемиски ризик, некако ми нема логика.

4. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.457
    Допаѓања:
    8.839
    Ич нека не те плаши, супер е резултатот. Мерките од ехо се многу поверодостојни отколку прискава, а гледам дека се одлични.

На SophiaBella и naturallmess им се допаѓа ова.
  5. naturallmess

naturallmess Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2018
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    3.702
    мислам и мојот го имав споделено малку поназад кај мене повисоко free hcg , и мене ме испаничија невидено иако на тестот пишуваше лоу риск 1:10000 и толку ме напнаа за нифти што ја реално немав средства па ми се закануваа као не прифатиш нифти ќе мора амниоцинтеза ( ама ми нагласува колку била таа ризична и дека има ризик за спонтан) отидов и кај други два доктори после тоа па малку ме смирија и по мерки добро и приска добра и они сакаат пари да перат не е во ред ....
    @Yyyyyy те читам по темиве и ти го разбирам стресот верувај ми поминав низ тоа со две деца веќе живи здрави без историја на хромозомски проблеми во фамилија , со 31 година и добра приска пак успееа да ме испаничат да ме извадат од памет да плачам 3 недели по ред и да неможам психички да се совземам , ама мм рече на крај што и да биде тоа е не правиме ништо дополнително ќе одиме на скрининзи и се ќе биде ОК со ова бебе и така ја смиривме работата. Инаку психата е страшна посебно ако стручњак почнува да ти всадува сомнежи само за да ти извлече кеш , ама такво ни стана здравството ,а ние трпиме :(

На SophiaBella, Lovebug01 и Zimbabve им се допаѓа ова.
  6. Zimbabve

Zimbabve Истакнат член

Се зачлени на:
    30 април 2020
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    17
    Toa 1: 1... sе зема комбинација од годините и мерките направени на ехо. Пример според биохемиски вредности и вредност на мерка комбинацијата дава толкав ризик.
    Сепак јас имав полош резултат еден доктор ми рече мора да правиш други тестови, други 3ми рекоја супер се

На SophiaBella и naturallmess им се допаѓа ова.
  7. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.457
    Допаѓања:
    8.839
    Некои доктори особено овие од Систина и Ремедика со вакви мерки од ехо ти викаат немаш потреба од приска. Така да не се потресувајте, ова е само статистички резултат.

На naturallmess и SophiaBella им се допаѓа ова.
  8. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Фала ви на сите, ќе видам сепак понеделник што ќе каже докторот, па ако треба ќе одам и на друго мислење. И јас секогаш велам дека мерките се најбитни (а се беше супер на ехо), ама сепак ќе се исплаши човек.
    Се надевам дека нема да ме испаничат понеделник :|.

9. Yyyyyy

Yyyyyy Активен член

Се зачлени на:
    26 август 2020
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    88
    I jas si rodiv dve deca zdravi I zivi fala boga do sega se zdravi ama mene najvise me luti toa sto rezultatot go nosev na tri dr I mi vikaat deka rez ti e los I podobro da go abortiras bebeto a nisto ne mi kazaa deka taa e samo statistika sekade si bev na mislenje na kontrola po privatni I sami mojata dusa znaee kako mi bilo sega cekam rezultati od amniocintezata I da vidime dali e se vo red ama da znajte deka ke I se javam na tie dr na tie od labarotorijata privatno sto ja napraviv I na site sto mi dadoa tolkav stres deka ako na nekoja druga I izleze ist rezultatot da ne ja isplasat tolku kolku mene pa da I kazat deka mozda e I lazen,a I jas se plasiv tolku za amniocintezata posto sesto citav na forumite deka moze da se sluci abortus deka moza da go bocnat bebeto se I secto citav ama veruvajte deka za dve minuti bev gotova pa kako sto citav na toj moment I dr se zacrveni mnogu moze da mi se pricinilo od toa sto se plasev I ne mozev da vidam nisto na.seka majku.mu.posakuvam.se naj dobro I na tie sto me.podrzaa I mikazaa deka da ne veruvam mnogu vo priskata

На Zimbabve и naturallmess им се допаѓа ова.
  10. abc1234

abc1234 Популарен член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    1.636
    Мајки утре сум на Приска во Чаир .
    Знам ехо е абдоменално,случајно да не ве проверуваа и вагинално да знам да сум средена.
    Кај Др.Ристовски сум како ви посветува внимание на преглед?
    Фала

11. Yyyyyy

Yyyyyy Активен член

Се зачлени на:
    26 август 2020
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    88
    Uste edna nedela treba da cekam za rezultatite od amnio

12. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.799
    Допаѓања:
    53.475
    Приска се проверува преку крв, на ехо веројатно скрининг ќе ти прават

На abc1234 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.457
    Допаѓања:
    8.839
    Биди си спремна и за вагинално ехо, кај мене не можеше убаво да се види бебето и ме гледаа и вагинално.

На abc1234 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. abc1234

abc1234 Популарен член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    1.636
    Да бев кај Др.Кировски денес завршив работа.Рез.од лабараторија чаир колку време се чекаат?

15. Zimbabve

Zimbabve Истакнат член

Се зачлени на:
    30 април 2020
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    17
    Многу долго :/

На Yyyyyy му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.457
    Допаѓања:
    8.839
    Која недела стаса? Ќе дојде време за втор скрининг :) Вистина многу долго чекаш резултат, ама сигурна сум дека се си е во ред ;)

На Yyyyyy му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Yyyyyy

Yyyyyy Активен член

Се зачлени на:
    26 август 2020
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    88
    19 nedeli sega sum rez sigurno 20nedela daj boze da e se ok pred vtorit skrining

18. Yyyyyy

Yyyyyy Активен член

Се зачлени на:
    26 август 2020
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    88
    3nedeli rezultat a mene mi rekoa deka za dve nedeli ke bidat gotovi uste se obrabotuvaat ke cekam

19. Yyyyyy

Yyyyyy Активен член

Се зачлени на:
    26 август 2020
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    88
    Dobiv rez od amnio I fala bogu dobiv dobri rez daj boze na site da se dobri ama tamu se sretnavme so edna poznanicka I ona dobi rez site dobri samo hromozonite 19 I 20 pokaceni po I kazea deka treba da I zemaat krv ama ona mnogu se plasii ne e clen na forumot pa I rekov aj ja ke se rasprasam dali nesto ne e vo red so bebeto ili ima nekoja anomalia ili nekoja da kaze da I prenesam

На Zimbabve и Lovebug01 им се допаѓа ова.
  20. mamaJana

mamaJana Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    7.267
    Дали некоја била пред скоро на приска на гак?
    Страв ми е од гужви заради коронава, а за на приватно немам баш средства периодов..

Дали ви го правеа и скринингот на клиника или само приската (земање крв)?
    Дали за скрининг треба дополнително закажување термин?
    Колку време пред терминот треба да се закаже? Пошо контрола имам во петок, а тогаш ќе сум 12+3, а знам дека приската ја прават до 13та недела..