Форумџика на годината

PRISSCA тест

Дискусија во 'Бременост' започната од Gea, 19 март 2013.

1. Nala1806

Nala1806 Активен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2024
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    131
    Скринингот уреден е?

2. sinoooka

sinoooka Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2017
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    34
    Да, докторот што го правеше скринингот рече дека нема потреба од пренатален, а матичната по втор пат веќе наговара.

3. sinoooka

sinoooka Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2017
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    34

Прикачени фајлови:

4. Nala1806

Nala1806 Активен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2024
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    131
    Донеси си одлука сама, ако немаш индикација на скрининг.... како што читав ги препорачуваат ако си над 35 год, имаш претходни спонтани или генетски предиспозиции. Приската ти е статистика само и се работи на стар софтвер кај нас. И јас се мислам моментално направив 2 скрининга кај матичниот и во систина, уреден е а и мене ми го препорачуваат. Имам 28 год.

5. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    3.359
    Се е на процент од кој тип витамини ќе ти даде па се до кај да направиш пренатален или 4Д ...

6. Nala1806

Nala1806 Активен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2024
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    131
    Подржувам да се направи ако навистина има потреба, не дај боже да има индикација ама ако мора ке одиш и не прашуваш ни колку чини. А вака на сите да го препорачуваат стварно не е во ред не сите имаат финансии за тоа. А кога ке те исплаши веке се ке направиш. А од друга страна си пишуваат точност 99% да се оградат ако излезе некоја трета ситуација, па ке те прати на амнио после... не знам стварно, деновиве и јас сум во дилема.

На Sneeze и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  7. sinoooka

sinoooka Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2017
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    34
    Во фамилија немаме индикации скрининг и приска како што кажав во ред. 32 год имам, а и во разговор со сестра која работи во приватна гинеколошко - акушерска болница исто така ми кажа вика тоа се давање пари немаш потреба ако е се во ред со скрининг и приска се тоа се математички пресметки кои иако пишува 99% сепак никој не гарантира со сигурност. Мене ме стави во дилема што толку матичната запна, демек не мораш јас препорачувам. Па поради тоа сакав да споделам и да видам ваши искуства.

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Sneeze

Sneeze Активен член

Се зачлени на:
    11 декември 2024
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    47
    Поздрав до сите трудници !
    Еве едно мое искуство јас не отидов на тие тестови плус што се плаќаат со приската иако ме советуваа и инсистираа родив две деца здрави прави. ПРВОТО на 35,второто,на38 и сега сум бремена на 42.Господ да поможи не правам.Тие викаат ама не прашуваат дали си во можност со пари,само ајде морало,ништо не мора,само истрајнос и верба.Поздрав.

На sinoooka му/ѝ се допаѓа ова.