PRISSCA тест

Дискусија во 'Бременост' започната од Gea, 19 март 2013.

1. Nala1806

Nala1806 Активен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2024
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    175
    Скринингот уреден е?

2. sinoooka

sinoooka Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2017
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    35
    Да, докторот што го правеше скринингот рече дека нема потреба од пренатален, а матичната по втор пат веќе наговара.

3. sinoooka

sinoooka Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2017
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    35

Прикачени фајлови:

4. Nala1806

Nala1806 Активен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2024
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    175
    Донеси си одлука сама, ако немаш индикација на скрининг.... како што читав ги препорачуваат ако си над 35 год, имаш претходни спонтани или генетски предиспозиции. Приската ти е статистика само и се работи на стар софтвер кај нас. И јас се мислам моментално направив 2 скрининга кај матичниот и во систина, уреден е а и мене ми го препорачуваат. Имам 28 год.

5. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    1.723
    Допаѓања:
    3.654
    Се е на процент од кој тип витамини ќе ти даде па се до кај да направиш пренатален или 4Д ...

6. Nala1806

Nala1806 Активен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2024
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    175
    Подржувам да се направи ако навистина има потреба, не дај боже да има индикација ама ако мора ке одиш и не прашуваш ни колку чини. А вака на сите да го препорачуваат стварно не е во ред не сите имаат финансии за тоа. А кога ке те исплаши веке се ке направиш. А од друга страна си пишуваат точност 99% да се оградат ако излезе некоја трета ситуација, па ке те прати на амнио после... не знам стварно, деновиве и јас сум во дилема.

На Sneeze и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  7. sinoooka

sinoooka Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2017
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    35
    Во фамилија немаме индикации скрининг и приска како што кажав во ред. 32 год имам, а и во разговор со сестра која работи во приватна гинеколошко - акушерска болница исто така ми кажа вика тоа се давање пари немаш потреба ако е се во ред со скрининг и приска се тоа се математички пресметки кои иако пишува 99% сепак никој не гарантира со сигурност. Мене ме стави во дилема што толку матичната запна, демек не мораш јас препорачувам. Па поради тоа сакав да споделам и да видам ваши искуства.

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Sneeze

Sneeze Активен член

Се зачлени на:
    11 декември 2024
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    67
    Поздрав до сите трудници !
    Еве едно мое искуство јас не отидов на тие тестови плус што се плаќаат со приската иако ме советуваа и инсистираа родив две деца здрави прави. ПРВОТО на 35,второто,на38 и сега сум бремена на 42.Господ да поможи не правам.Тие викаат ама не прашуваат дали си во можност со пари,само ајде морало,ништо не мора,само истрајнос и верба.Поздрав.

На Veta, tambelina и sinoooka им се допаѓа ова.
  9. denizzz

denizzz Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2014
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    108
    Дали има некој искуство. Имам 37 год на приската имам низок ризик целокупно но висок за вредноста на Даунов. Денеска не правам нифти. Дали може да е грешка,се отепав од плачење и нервози.

10. denizzz

denizzz Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2014
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    108

11. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.719
    Допаѓања:
    19.777
    Да да секако дека може да е грешка приска е статистика не знам што воопшто докторите не ти рекле одма пренатален да правиш. Може и ти дало така затоа што имаш 37г статистички податок е. Пренатален на друг начин се изработува. Ајде почекај ги резултатите од пренатален па после ќе видиш дали ќе треба со амниосинтеза, иако си можела директно тоа во систина да правиш јас бар така би направила ама ако си решила олабави се малце ништо не значи приската

На tambelina и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  12. denizzz

denizzz Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2014
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    108
    Ми рекоа дека кај амниосинтезата имало ризик од пукање на водењакот. Денес направив пренатален се надевам дека ќе биде во ред. Фала ти многу

13. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.719
    Допаѓања:
    19.777
    Да постои ризик ама сега е многу подобрено од порано ќе видиш ајде. Пиши што ќе ти даде пренатален

На Mumoftwo30 и denizzz им се допаѓа ова.
  14. denizzz

denizzz Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2014
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    108
    Фала ти многу, фала на подршката ♥️

На Milkiway му/ѝ се допаѓа ова.
  15. kitty.m

kitty.m Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2012
    Пораки:
    520
    Допаѓања:
    1.925
    Јас имам 38 и правев НИПТ(пренатален) тест само поради воздраста, баш од ситуации на приска каде поради годините пресметката почесто знае да даде резултат со ризик, кога бев на скрининг прашав дали може да не се боцкам за приска (кажав дека чекам резултати од нипт) да не ми излезе приската со резултат што ќе ми направи стрес, докторката ми рече немаш потреба од приска е статистики, ехо скинингот беше добар. Пробај да не му дадеш толку на значење, Мисли добро , за да биде добро :l:

На tambelina и denizzz им се допаѓа ова.
  16. CareTee

CareTee Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    1.284
    Допаѓања:
    3.813
    Како си? Добивте резултати од тестот?

17. denizzz

denizzz Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2014
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    108
    Да дури денес. Супер се резултатите нема ништо. Очекувам девојка. Фала ви на подршката кај сите Господ убаво да дава

На kitty.m, CareTee и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  18. CareTee

CareTee Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    1.284
    Допаѓања:
    3.813
    Супер, баш ми е мило. Опушти се сега малку.:)

На denizzz му/ѝ се допаѓа ова.