Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

PRISSCA тест

Дискусија во 'Бременост' започната од Gea, 19 март 2013.

1. Nala1806

Nala1806 Активен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2024
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    131
    Скринингот уреден е?

2. sinoooka

sinoooka Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2017
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    34
    Да, докторот што го правеше скринингот рече дека нема потреба од пренатален, а матичната по втор пат веќе наговара.

3. sinoooka

sinoooka Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2017
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    34

Прикачени фајлови:

4. Nala1806

Nala1806 Активен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2024
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    131
    Донеси си одлука сама, ако немаш индикација на скрининг.... како што читав ги препорачуваат ако си над 35 год, имаш претходни спонтани или генетски предиспозиции. Приската ти е статистика само и се работи на стар софтвер кај нас. И јас се мислам моментално направив 2 скрининга кај матичниот и во систина, уреден е а и мене ми го препорачуваат. Имам 28 год.

5. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    3.359
    Се е на процент од кој тип витамини ќе ти даде па се до кај да направиш пренатален или 4Д ...

6. Nala1806

Nala1806 Активен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2024
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    131
    Подржувам да се направи ако навистина има потреба, не дај боже да има индикација ама ако мора ке одиш и не прашуваш ни колку чини. А вака на сите да го препорачуваат стварно не е во ред не сите имаат финансии за тоа. А кога ке те исплаши веке се ке направиш. А од друга страна си пишуваат точност 99% да се оградат ако излезе некоја трета ситуација, па ке те прати на амнио после... не знам стварно, деновиве и јас сум во дилема.

На Sneeze и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  7. sinoooka

sinoooka Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2017
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    34
    Во фамилија немаме индикации скрининг и приска како што кажав во ред. 32 год имам, а и во разговор со сестра која работи во приватна гинеколошко - акушерска болница исто така ми кажа вика тоа се давање пари немаш потреба ако е се во ред со скрининг и приска се тоа се математички пресметки кои иако пишува 99% сепак никој не гарантира со сигурност. Мене ме стави во дилема што толку матичната запна, демек не мораш јас препорачувам. Па поради тоа сакав да споделам и да видам ваши искуства.

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Sneeze

Sneeze Активен член

Се зачлени на:
    11 декември 2024
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    46
    Поздрав до сите трудници !
    Еве едно мое искуство јас не отидов на тие тестови плус што се плаќаат со приската иако ме советуваа и инсистираа родив две деца здрави прави. ПРВОТО на 35,второто,на38 и сега сум бремена на 42.Господ да поможи не правам.Тие викаат ама не прашуваат дали си во можност со пари,само ајде морало,ништо не мора,само истрајнос и верба.Поздрав.

На sinoooka му/ѝ се допаѓа ова.