Sims (Симс)

Дискусија во 'Слободно време' започната од inn, 5 мај 2010.

1. cleo

cleo Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Sims 3

Оди на Замунда.Нет ќе ја најдеш.

2. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.008
    Sims 3

Хммммммм па не е тоа друга планета, ами е град. За да бидат таму, треба таму да ги населиш, неможеш да ги селиш од град во град. А за Стрејџтаун е многу интересно. Братучед ми направил п*дери :o ги венчал и едниот маж од другиот останал бремен и се родило зелено дете :D Лудница се, мене ми се многу интересни, а најмногу кога ќе се зачекаат во тесен простор и неможат да се разминат, се трткаат додека да најдат кој од каде да помине :lol:

3. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.874
    Допаѓања:
    45.096
    Sims 3

Еј абе едно време и јас живеев таму :D Има една фамилија тројца мажи се и имаат дете двајца од нив се партнери а третиот и е цимер, ама многу се паметни бе сите способности и беа напукани до крај :D Додека играв еден набљудуваше ѕвезди и оддеднаш долета летача чинија и го собра јас таква зјапав во екранот и не ми беше јасно шо се дешава...потоа го вратија екстра способен за се го биваше :D

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.114
    Допаѓања:
    81.614
    Sims 3

^ па да, и после истиов (Паскал се викаше ако не се лажам :^) ) стана ''мамичка'' :D
    и овие сестрите Калиенте ми се интересни, какви се видри и двете. А Бела (сопругата на Мортимер Готх), како што разбрав од играва, демек исчезнала и никој не ја видел, а на семејното стебло што е, сликичката е обоена, што по некоја логика би требало да значи дека е жива, а ја нема? :D
    Ептен се внесов во играва, многу ја сакам! 8)

А фамилиите во Симс 3 се исти со оние од Симс 2 или има и нови ?

5. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.008
    Sims 3

Мислам дека на Симс 3 нема готови фамилии. Ама не сум сигурна, оној што ја играл нека каже. Сега и да можам не би ја играла Симс 3, на Симс 2 се навикнав.

Него, зошто темава не се преименува во The Sims? Секако не има што ја играме и Симс 2 :?:

На Cacy и Primavera им се допаѓа ова.
  6. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.978
    Sims 3

Има готови фамилии во Симс 3, јас специјално го надградив компјутерот за да можам да ја играм. Чудна сум. :D

Во третиот дел премногу внимание обрнале на тоа дека ти самиот ќе си го шараш мебелот, има многу дезени и слично. Мене ме мрзи да го правам тоа, па затоа порадо би да имам повеќе мебел, отколку повеќе дезени. Тоа е единствената маана на оваа игра.

А интересно е што можеш да одиш во градот, па на третмани, да ловиш риби, па после и се појавува едно како иконче, и носи поенчиња. :D И немаш такво аспирешјн, туку лајф виш, јас од пуста досада го направив Катнер од др Хаус и сега неговата фамилија ја играм. :D

Пробував да ја симнам Апартмент лајф, ама нешто не беше како што треба и ја откажав. Се мислам дали може таа да се игра со тројката ?? :^)

7. SexyLady

SexyLady Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2010
    Пораки:
    2.800
    Допаѓања:
    3.270
    Sims 3

Да, има готови фамилии околу 25-26. Инаку местото т.е градот на симс 3 е Sunset Valley али може да се прават и симнуваат нови само не знам како...
    А во овој град секоја фамилија си има своја приказна и кога ќе кликнеш на куќата со фамилијата ти се отвора едно како прозорче со нивна фамилијарна слика и со информации како кратка биографија, приказна за нив. Има 3 водечки, најбогати фамилии:
    Landgraab (мислам дека ги имаше во двојката али не сум сигурна) кои се најстари населеници на овој град и таткото на жената во семејствово го формирал градот, па сеа женава е нешто ко женски mayor.
    Alto - тие се нови доселеници и држат помалку од пола од градот, имаат иста количина пари како Landgraab(household funds: 75,000 simoleons)
    Малку посиромашни од нив се Goth со 50,000 simoleons. Инаку мислам дека и нив ги има во двојката, само што тука тој Mortimer е мало дете, а таму беше маж ако се сеќавам добро..?
    Останатите фамилии ги нема во двојката. :)

За да имаш повеќе мебел, облека, коси итн има повеќе симс страни за симнување облека и предмети. Пиши на гугл Sims 3(или 2) mods и ќе ти даде многу линкови за симнување. Или едноставно пиши download sims 3 furniture/clothes/hairstyles и ќе ти даде... :)

Јас сега имам Expansion pack‎ додаток - Ambitions и ептен е јака. :rock: Имаш нови работи: дизајнер на облека, ловец на духови, истражувач, таен агент, научник, правиш роботи, решаваш мисии, фаќаш и истеруваш духови, правиш тетоважи, грниња, скулптури... Може да одиш да ти прават тетоважа во салон, да те облече професионален дизајнер, имаш машина за перење алишта и многу други нови работи...

На Lux му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.978
    Sims 3

Малиот Мортимер е внукот на тој Мортимер од Симс 2. :D

На Cacy и SexyLady им се допаѓа ова.
  9. Strumfeta93

Strumfeta93 Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    3.858
    Sims 3

Леле што е ова? Го купив од тие ревардс што е и имаше use и видете што и се деси, нешто како електрошок :x мислев ќе ми умре :sweat:

10. Cacy

Cacy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    2.244
    Допаѓања:
    1.547
    Sims 3

Нема да умре :lol: Тоа е да не биде гладен или изморен :lol: За се да ти е зелено ако ме разбираш :?: Земи еден симс и оди use и остави го и ќе видеш :!:
    НЕ УМИРАТ ОД ТОА! :lol:

11. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Sims 3

^ Ама незначи дека секогаш се ќе биде зелено. Има и обратен ефект. Среќа ти е тоа....или сите ќе бидат зелени или сите црвени :D Ризик

12. Blumarine

Blumarine Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2011
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    188
    Sims 3

Јас сум зависник од Тhe Sims!!!
    Прво ја играв двојката, ги имав инсталирано сите expansion packs и stuffs, имав ненормално многу CC и си градев куќи, правев фамилии, абе цели приказни :D

Сега ја играм тројката, ги имам инсталирано Fast Lane, Ambitions, World Adventures, Late night, Outdoors Activities. Графиката е одлична, најмногу ми се допаѓа тоа што нема чекање додека патува до друго место, туку се качува во кола и вози :rofl:
    Во прво време немаше многу ЦЦ за тројката, но веќе излегоа еден куп нови алишта, чевли, коли, куќи, симс и сл. Јас се превозбудив од преубавите работи и спуштив еден куп ствари и си ја зафркнав играта, па морав од почеток се да преинсталирам... Затоа, внимавате што спуштате и од каде, и пред да инсталирате нешто, ОБАВЕЗНО читајте коментари и полигон каунтс - колку повисоки, толку поголема веројатност да ја зафркни играта, а не дај боже и графичката.

13. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Sims 3

А знае некој каде да ги симнам додатоците (Fast Lane, Ambitions....) за 3јката ама за Мек. Се утепав од барње и ништо. Незнам ни воопшто дали ги има за мек. Некој?

14. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.238
    Sims 3

станав зависник од игратаа..ќе имам ново бебеееее хахахха :)

15. Blumarine

Blumarine Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2011
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    188
    Sims 3

Побарај на www.isohunt.com и напиши дека бараш за Mac.
    Јас не сум побарала досега, но сигурно има да се најдат, штом среќавам на нет такви корисници :)

На AlicaInWonderland му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Strumfeta93

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    3.858
    Sims 3

Кај мене па енергијата и тоа за јадење ми се намалија на нула, а бе едвај ја вратив во нормала. Цк цк толку веќе не го користам :D

17. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.978
    Sims 3

Абе не, тоа се користи само кога тоа зеленото, муд-от, ти е на високо ниво. Е тогаш сите ти одат на зелено, ако си многу даун, тогаш сите на црвено. :lol: Си пишува таму, мислам. :D

Едит : бројот на тоа црвените ламби ти покажува уште колку пати можеш да го искористиш. 8)

На Strumfeta93 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Strumfeta93

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    3.858
    Sims 3

Е не сфаќам, ако се сите на највисоко ниво зошто тогаш да го користам, ќе нема фајде :^)

19. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.978
    Sims 3

Не не не, тоа муудот е битно, расположението... Тоа знакот што им стои над глава, за него викам. Тој се зголемува кога ќе му остваруваш желби. Кога, на пример, многу ти е задоволен од животот, ама му се јаде, му се спие, му се моча... е тогаш ќе одиш на еден електрошок и воала. :D

20. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.978
    Sims 3

Еве гледај, тоа скалата, лево од тие квадратчињата колку ти е ниска, затоа сите на црвено ти отишле. :tmi: