Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Sims (Симс)

Дискусија во 'Слободно време' започната од inn, 5 мај 2010.

1. cleo

cleo Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Sims 3

Оди на Замунда.Нет ќе ја најдеш.

2. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Sims 3

Хммммммм па не е тоа друга планета, ами е град. За да бидат таму, треба таму да ги населиш, неможеш да ги селиш од град во град. А за Стрејџтаун е многу интересно. Братучед ми направил п*дери :o ги венчал и едниот маж од другиот останал бремен и се родило зелено дете :D Лудница се, мене ми се многу интересни, а најмногу кога ќе се зачекаат во тесен простор и неможат да се разминат, се трткаат додека да најдат кој од каде да помине :lol:

3. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.698
    Допаѓања:
    43.679
    Sims 3

Еј абе едно време и јас живеев таму :D Има една фамилија тројца мажи се и имаат дете двајца од нив се партнери а третиот и е цимер, ама многу се паметни бе сите способности и беа напукани до крај :D Додека играв еден набљудуваше ѕвезди и оддеднаш долета летача чинија и го собра јас таква зјапав во екранот и не ми беше јасно шо се дешава...потоа го вратија екстра способен за се го биваше :D

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.025
    Допаѓања:
    81.371
    Sims 3

^ па да, и после истиов (Паскал се викаше ако не се лажам :^) ) стана ''мамичка'' :D
    и овие сестрите Калиенте ми се интересни, какви се видри и двете. А Бела (сопругата на Мортимер Готх), како што разбрав од играва, демек исчезнала и никој не ја видел, а на семејното стебло што е, сликичката е обоена, што по некоја логика би требало да значи дека е жива, а ја нема? :D
    Ептен се внесов во играва, многу ја сакам! 8)

А фамилиите во Симс 3 се исти со оние од Симс 2 или има и нови ?

5. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Sims 3

Мислам дека на Симс 3 нема готови фамилии. Ама не сум сигурна, оној што ја играл нека каже. Сега и да можам не би ја играла Симс 3, на Симс 2 се навикнав.

Него, зошто темава не се преименува во The Sims? Секако не има што ја играме и Симс 2 :?:

На Cacy и Primavera им се допаѓа ова.
  6. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.975
    Sims 3

Има готови фамилии во Симс 3, јас специјално го надградив компјутерот за да можам да ја играм. Чудна сум. :D

Во третиот дел премногу внимание обрнале на тоа дека ти самиот ќе си го шараш мебелот, има многу дезени и слично. Мене ме мрзи да го правам тоа, па затоа порадо би да имам повеќе мебел, отколку повеќе дезени. Тоа е единствената маана на оваа игра.

А интересно е што можеш да одиш во градот, па на третмани, да ловиш риби, па после и се појавува едно како иконче, и носи поенчиња. :D И немаш такво аспирешјн, туку лајф виш, јас од пуста досада го направив Катнер од др Хаус и сега неговата фамилија ја играм. :D

Пробував да ја симнам Апартмент лајф, ама нешто не беше како што треба и ја откажав. Се мислам дали може таа да се игра со тројката ?? :^)

7. SexyLady

SexyLady Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2010
    Пораки:
    2.800
    Допаѓања:
    3.270
    Sims 3

Да, има готови фамилии околу 25-26. Инаку местото т.е градот на симс 3 е Sunset Valley али може да се прават и симнуваат нови само не знам како...
    А во овој град секоја фамилија си има своја приказна и кога ќе кликнеш на куќата со фамилијата ти се отвора едно како прозорче со нивна фамилијарна слика и со информации како кратка биографија, приказна за нив. Има 3 водечки, најбогати фамилии:
    Landgraab (мислам дека ги имаше во двојката али не сум сигурна) кои се најстари населеници на овој град и таткото на жената во семејствово го формирал градот, па сеа женава е нешто ко женски mayor.
    Alto - тие се нови доселеници и држат помалку од пола од градот, имаат иста количина пари како Landgraab(household funds: 75,000 simoleons)
    Малку посиромашни од нив се Goth со 50,000 simoleons. Инаку мислам дека и нив ги има во двојката, само што тука тој Mortimer е мало дете, а таму беше маж ако се сеќавам добро..?
    Останатите фамилии ги нема во двојката. :)

За да имаш повеќе мебел, облека, коси итн има повеќе симс страни за симнување облека и предмети. Пиши на гугл Sims 3(или 2) mods и ќе ти даде многу линкови за симнување. Или едноставно пиши download sims 3 furniture/clothes/hairstyles и ќе ти даде... :)

Јас сега имам Expansion pack‎ додаток - Ambitions и ептен е јака. :rock: Имаш нови работи: дизајнер на облека, ловец на духови, истражувач, таен агент, научник, правиш роботи, решаваш мисии, фаќаш и истеруваш духови, правиш тетоважи, грниња, скулптури... Може да одиш да ти прават тетоважа во салон, да те облече професионален дизајнер, имаш машина за перење алишта и многу други нови работи...

На Lux му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.975
    Sims 3

Малиот Мортимер е внукот на тој Мортимер од Симс 2. :D

На Cacy и SexyLady им се допаѓа ова.
  9. Strumfeta93

Strumfeta93 Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    3.858
    Sims 3

Леле што е ова? Го купив од тие ревардс што е и имаше use и видете што и се деси, нешто како електрошок :x мислев ќе ми умре :sweat:

10. Cacy

Cacy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    2.244
    Допаѓања:
    1.547
    Sims 3

Нема да умре :lol: Тоа е да не биде гладен или изморен :lol: За се да ти е зелено ако ме разбираш :?: Земи еден симс и оди use и остави го и ќе видеш :!:
    НЕ УМИРАТ ОД ТОА! :lol:

11. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Sims 3

^ Ама незначи дека секогаш се ќе биде зелено. Има и обратен ефект. Среќа ти е тоа....или сите ќе бидат зелени или сите црвени :D Ризик

12. Blumarine

Blumarine Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2011
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    188
    Sims 3

Јас сум зависник од Тhe Sims!!!
    Прво ја играв двојката, ги имав инсталирано сите expansion packs и stuffs, имав ненормално многу CC и си градев куќи, правев фамилии, абе цели приказни :D

Сега ја играм тројката, ги имам инсталирано Fast Lane, Ambitions, World Adventures, Late night, Outdoors Activities. Графиката е одлична, најмногу ми се допаѓа тоа што нема чекање додека патува до друго место, туку се качува во кола и вози :rofl:
    Во прво време немаше многу ЦЦ за тројката, но веќе излегоа еден куп нови алишта, чевли, коли, куќи, симс и сл. Јас се превозбудив од преубавите работи и спуштив еден куп ствари и си ја зафркнав играта, па морав од почеток се да преинсталирам... Затоа, внимавате што спуштате и од каде, и пред да инсталирате нешто, ОБАВЕЗНО читајте коментари и полигон каунтс - колку повисоки, толку поголема веројатност да ја зафркни играта, а не дај боже и графичката.

13. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Sims 3

А знае некој каде да ги симнам додатоците (Fast Lane, Ambitions....) за 3јката ама за Мек. Се утепав од барње и ништо. Незнам ни воопшто дали ги има за мек. Некој?

14. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.229
    Sims 3

станав зависник од игратаа..ќе имам ново бебеееее хахахха :)

15. Blumarine

Blumarine Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2011
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    188
    Sims 3

Побарај на www.isohunt.com и напиши дека бараш за Mac.
    Јас не сум побарала досега, но сигурно има да се најдат, штом среќавам на нет такви корисници :)

На AlicaInWonderland му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Strumfeta93

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    3.858
    Sims 3

Кај мене па енергијата и тоа за јадење ми се намалија на нула, а бе едвај ја вратив во нормала. Цк цк толку веќе не го користам :D

17. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.975
    Sims 3

Абе не, тоа се користи само кога тоа зеленото, муд-от, ти е на високо ниво. Е тогаш сите ти одат на зелено, ако си многу даун, тогаш сите на црвено. :lol: Си пишува таму, мислам. :D

Едит : бројот на тоа црвените ламби ти покажува уште колку пати можеш да го искористиш. 8)

На Strumfeta93 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Strumfeta93

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    3.858
    Sims 3

Е не сфаќам, ако се сите на највисоко ниво зошто тогаш да го користам, ќе нема фајде :^)

19. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.975
    Sims 3

Не не не, тоа муудот е битно, расположението... Тоа знакот што им стои над глава, за него викам. Тој се зголемува кога ќе му остваруваш желби. Кога, на пример, многу ти е задоволен од животот, ама му се јаде, му се спие, му се моча... е тогаш ќе одиш на еден електрошок и воала. :D

20. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.975
    Sims 3

Еве гледај, тоа скалата, лево од тие квадратчињата колку ти е ниска, затоа сите на црвено ти отишле. :tmi: