Taskforce

Дискусија во 'Барање работа' започната од GirlLove, 3 август 2023.

1. edonita

edonita Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    13
    Се согласувам со тебе , и јас аплицирав со високо образование со медицинска позадина , со сертификати за Англиски и Шпански јазик , моментално учам интензивно Германски јазик и
    Data analyst академија , токму поради тоа ми одговараше работа по Америчко време ... но не бев воопшто контактирана за интервју ... веројатно регрутерите се насочени на кандидати со претходна препорака ... Аплицирав за Billing associate во Скопје ... според мислењата овде на форумот веројатно и подобро што не ме повикале , изгледа на многу токсична работна средина , толку многу лоши мислења има во темава што не може да се игнорира дека нешто во Таскфорс не функционира како што треба .

На Melissa_39, Tam4yy и GirlLove им се допаѓа ова.
  2. troublemaker94

troublemaker94 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2018
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    985
    Ни јас не му ја разбирам политиката на селекција, спремни луѓе вака како ти што кажуваш, со високо образование, искуство, перфектен англиски, ги одбиваат. Веројатно не му одговараат ни overqualified кандидати.

Имав колега, со високо обраозвание со претходно искуство во call центар за клиенти во Америка, и со препорака беше, и ни на интервју не го викнаа.

На Tam4yy, GirlLove и edonita им се допаѓа ова.
  3. NoirSerpentine

NoirSerpentine Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2021
    Пораки:
    1.130
    Допаѓања:
    2.773
    Очигледно бараат некој без искуство или квалификации. Како што опишаа неколку членови, никој со квалификации не би седел на такво работно место повеќе време и би си заминал. А вака, оние кои се без искуство ќе си мислат дека тоа е најдобро што можат во моментот и ќе работат подолго време.

На raww, Tam4yy, Alex.T и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Overbored94

Overbored94 Нов член

Се зачлени на:
    19 ноември 2025
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    10
    Немаат проблем Таскфорс ниту со искуството ниту со образованието (имам две дипломи од завршени два државни факултети и пак ме примија).
    Имаат проблем со тоа колку некој ќе побара како плата во формуларот оти повеќе од 38-9к не планираат да понудат и attitude на кандидатот, веројатно како и низ работата очекуваат од сите да кимаат со глава и да се согласуваат со се'. Не би рекол дека влегов на интервјуата со свиткана кичма или било шо такво, туку дека претходните 6 години искуство во секторот зборуваа за себе, а ја не сум се ценел доволно и сум ја прифатил нивната понуда.

На dromka, Tam4yy, NoirSerpentine и 2 други им се допаѓа ова.