Форумџика на годината

Temu

Дискусија во 'Мода и стил' започната од Avenged, 29 октомври 2024.

1. Lovy1

Lovy1 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    1.139
    Допаѓања:
    842
    Исто
    Стои во место
    А друга нарачка преку друга фирма порачана после оваа стигната е за царина

2. Alex.Max

Alex.Max Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2020
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    20
    Ме интересира дали е можно да ми се достави ( препрати) пратката до друга адреса во друг град, кога ќе стигне во Скопје , бидејќи месец дена нема да бидам на адресата која е пишана на нарачката, нормално со моја доплата за испорака ? Или ќе го вратат пакетот ? Некој да има такво искуство ?

3. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    3.715
    Допаѓања:
    9.552
    Ако ти е нарачана, ќе ти стигни на таа адреса шо си ја ставил. Не може да се измени. Кога си порачувал, тогаш требало да ја внесиш новата адреса т.е таму каде што сакаш да ти стаса.

4. Alex.Max

Alex.Max Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2020
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    20
    Да нарачана е, но кога ќе ми се јави од брза пошта, не е ли возможно да ја препратат во друг град со доплата за испорака? Бидејќи реално нема да сум на таа адреса и нема друг кој би ја подигнал ? Прв пат нарачувам и таква среќа . Тоа е. Пропаст

5. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    3.715
    Допаѓања:
    9.552
    Мислам дека не е можно, бидејќи скенираат дека е доставено на адресата која е пишана и со тоа го известуваат и Тему.

6. Alex.Max

Alex.Max Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2020
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    20
    Ништо тогаш, да се опростам од нарачката. Фала на одговор.

7. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    3.715
    Допаѓања:
    9.552
    Ќе кажиш на каргото да ти ја чува во базата и ќе си ја подигниш кога ќе се вратиш.

8. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    14.011
    Допаѓања:
    82.008
    Тоа најдобро да ги прашаш нив па тие ќе ти кажат дали можат да ти ја пратат или барем да ја чуваат додека ја подигнеш. Не значи дека треба да се врати назад пратката. Или ако имаш некој друг да ја подигне за тебе, ти само кодот ќе го кажеш што ќе ти стигне, па од него ќе ја земеш или тој ќе ти ја испрати.

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Nane2356

Nane2356 Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    684
    Допаѓања:
    1.631
    Веќе неколку дена ми стои дека пратката е прегледана од царина ама уште ја нема превземено курир. Инаку M-ONE се, претходно со трансфера се ова во еден ден беше и истиот ден ми ја доставија. Кога проверувам со тракинг бројот ми пишува Poslat nalog za prikupljanje. За колку време да ја очекувам? Бидејќи ми треба за побрзо.

10. mekotel92

mekotel92 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2023
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    20
    so ONE ke se iznacekas po 10 dena im stoi vo magacin dodeka ja podgnat od carina

11. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    24.152
    Допаѓања:
    204.725
    Јас многу брзо ја добив последнава пратка, нарачана ми е во недела навечер (23.11), ми стигна пред половина час. Браво ако се толку исполнителни за секоја пратка, чекам уште една што ми е на царина, два дена после оваа што ми стигна ја нарачав. Се надевам дека и таа ќе стигне деновиве.
    Само забележав дека кога ми е адреса за достава ставена во Центар, ми стигаат преку ден, а кога ставам домашна адреса, ми стигаат попладне после 16 часот.
    Не знам зошто, ама мислам дека за попладне секогаш ги оставаат пратките од околината на Скопје. Може нема врска, ама кај мене секогаш така било.

12. Iva:)

Iva:) Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2016
    Пораки:
    1.530
    Допаѓања:
    4.038
    Каква среќа имаш. На 24.11 имам порачано, на 25 испратено, на 1.12 стигна на аеродром и уште е кај нив на аеродром.

13. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    3.139
    Допаѓања:
    5.057
    Дали ги доби за да ти ја достават или одеше да ја подигнеш? Не знам на кој број веќе да вртам, или е зафатено или не постои. Праткава ми треба итно, да не ми требаше ќе ја оставев да ја вратат, ама да пробам да се јавам да ми ја донесат сакам.

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. mekotel92

mekotel92 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2023
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    20
    Vip posta prvo stignuva sms deka e vo tvojot grad ,ako si vo blizina nivna da si podignes sam, a sledniot den vrsat dostava do adresa.

На Mucika му/ѝ се допаѓа ова.
  15. CooperD

CooperD Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    655
    Допаѓања:
    2.077
    На апликацијата тему кога ќе влезеш во нарачката имаш опција change address. Но ова е дозволено само на почетните чекори. Верувам веќе е поминато кај тебе, ама кога ќе клинеш го дава ова:
    The address for this order cannot be modified because your order has already been packed or shipped. Once the courier is assigned, you can contact them to discuss changing the address for this order.
    Значи тему вели дека можеш да се договориш за промена на адреса.
    Каргото сигурно ќе ти прави некое понашање дека неможе бла бла. Ама коа ќе ти се јават тврди дека од тему ти рекле дека може

16. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.772
    Допаѓања:
    1.508
    Ми ја донесоа до дома, на вибер ги замарав тие главните што се

На Mucika му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    6.197
    Допаѓања:
    15.251
    Има некој добиено пратка со шифра што почнува со KAEX00...?
    Две пратки имав со М-Оне, едната беше со шифра ВИП00.. и ми ја донесе вип пошта, другава многу закасни иако заедно се нарачани, а кратенкава не ме асоцира на ниедно карго.

18. Queentins

Queentins Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2021
    Пораки:
    244
    Допаѓања:
    177
    И јас имам пратка со КАЕХ, уште чекам да полета, а нарачана е пред една недела, можеби е карго експрес тоа КАЕХ

На Spidy му/ѝ се допаѓа ова.
  19. lost123

lost123 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2017
    Пораки:
    2.930
    Допаѓања:
    60.428
    Дали има тема, работи купени од тему? Со позитивни/негативни искуства и препораки.

20. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    6.197
    Допаѓања:
    15.251
    Ич не си споив со карго експрес :lol: фала ти. И мене многу ми се влечкаше нарачката во секоја фаза. Пак во нормално време ќе стигне, само првпат волку закочува нарачка, и до авион, и чекање лет, и царина. Обично брзо доаѓаат во Мк па после тука се влечкаат.