Гледал ист лик цело време?Тенка е границата меѓу халуцинации(кај ментални болести) и необјасниви мистерии...
Можеби намерно измислувал приказни за да ги заплашува или да биде интересен. Некои луѓе се несудени сценаристи, особено од постарите генерации.
Bas toa e specificno, sto imal samo eden simptom, ako se raboti za odredena mentalna bolest ili sostojba negovite sigurno bi zabelezale deka ima poinakvo odnesuvanje. Postojat mnogu vakvi svedocenja bas od lica koi ziveat na planinski sela, vo sumite e temno i ladno toa e prebivaliste na demonite, normalno tie sto ne veruvaat deka postojat demoni probuvaat na mnogu nacini da ja izrelativiziraat situacijata.
Што се однесува до темава : “The greatest trick the Devil ever pulled was convincing the world he didn't exist."
А ти живееше со него за да знаеш дека само тоа му било? Многу ми е смешно кога заклучувате дека некој во ништо не верува и пробува за тоа да релативизира, не, не пробувам, туку предлагам алтернативно објаснување зашто халуцинации не се преретка појава.Особено што порано не знаеле толку многу, особено не по селата.
I ja predlagam alternativno objasnuvanje nisto ne zakluciv, mozda haluciniral no bi znaele vnucite ako ne bil bas najnormalen, mozes vrz osnova na tekstot da dojdes do odredeni zaklucoci toa sto dejstvieto bilo na planina na temno mesto isto e specificno, a toa okolu relativizacija opsto spomnav ne se odnesuvase na tebe.
Дедо ми беше до последен миг од животот свесен и здрав. Немаше никакви ментални или други болести. До последен ден ми бараше книги Историја/Географија читаше и после дискутиравме…. Ликот никогаш му го нема видено на нештото, тоа му се појавува од некаде и секогаш одил пред него. Имам слушано и од други стари слични приказни кои живееле на планина ама за тие не можам да пишувам.
Решението е едноставно: живеј во град. Оти ваквите натприродни дешавки се се случуваат по села, планини, поизолирани места.