http://www.youtube.com/watch?v=hCiYwpEVYw8 ...moj drug iz deteinstva se ozenio zelen al je imao srece, ja vidis nisam ja sam ljubio razne, neke potpuno prazne, neke potpuno strane I sve mi se cini da nepostoi nacin da mu objasnim tebe Jedinu pravu, zato topim u vinu citav svet jer u casu moze svasta da stane.... Pitam ga dal zna da je nevazno, sto si otisla, ajde u redu kaze on, i sto ti sada ostaje? PA OSTAJE MI TO STO SE VOLIMO.... STO SE JOS VOLIMO ... Една од најубавите песни што воопшто ги знам. И текстот и музиката, комплет.
девојки каде можам да следам каде настапува Балашевич? Го обожавам,а сум била само на 1 концерт,сакам да одам во блиска иднина,па и да е во Србија,Хрватска негде
Гледам дека скоро сите пораснале со човеков а јас до пред некоја година немав поима ни кој е... Моите не се баш некои романтичари а и јас не бев нешто по тажечки песни но луѓе ова нешто друго... Ова е уметност! Толку емоции и вистина има во секој стих што се ежам на песниве. Омилени Неки нови клинци - според мене химната на сите возрасни Прва љубав - стихови во кои скоро сите се пронаоѓаат Спојлер Тад још нисам ништа знао и још нисам веровао да на свету туге има ... Недостаје ми наша љубав мила Први Јануар Не волим јануар и тн... Голема желба ми е да присуствувам на некој негов концерт
Го обожавам! Во неговите песни нема стихови кои се повторуваат по 10 пати, како во другите песни. Секоја песна си има своја приказна и секој ја доживува на свој начин. Неговите песни се уметност, бидејќи во некои 5 минути тој раскажува цели животни стории... За жал уште не сум била на концерт, а животна желба ми е
Според некои наши интимни пресметки, на нас неговите ај да речам редовни посетители на неговите концерти треба следната година да има, Фебруари е месецот, но обично концертот е најавуван со месеци уназад па веројатно оваа година ќе не одмине. А и за овој период од 2 години нема сеуште нов албум, има нови песни но не и нов албум, веројатно веднаш после новиот албум ќе има и промоција, односно концерт. Не знам зошто имате претстава дека песните му се тажнички, мене барем ми се топ, да, има доста емоции во нив но не ми се тажни. За оние кои ми ја параат душата не можам да речам не, како Неки нови клинци и Галиција, но има и доста забавни, хумористични. Во моментов Галиција ми е на рипид, а Провинцијалка ми е песна сва времена.
За оваа песна сум емоционално врзана ,знае да ме погоди со секој нејзин стих . . . Освен музиката кога слушам еден артист голема улога ми игра и неговата личност,а Балашевич ми е толку приземјен,како што и самата песна кажува, на крајот од денот материјалното не е воопшто битно ,има работи кои болат многу повеќе и посилно ...
Ајмо, дочекавме, дури и порано од тоа што треба, наместо во Фебруар во Октомври доаѓа http://www.idividi.com.mk/showbiz/muzika/997952/index.html
Не го слушам често, но мошне го почитувам како автор. Особено ми е интересен кога зборува на својот дијалект (дијалектот на србите староседелци во Војводина). Пејач што умее своите концерти да ги зачини со многу хумор но и интересни пацифистички погледни кон светот а и дел од песните му се такви (Само да рата не буде, Одјеби ЈНА и тн.). Дознав дека своевремено Балашевиќ и рапувал.
Го обожавам. Сум била на сите концерти кај нас во последните 20 години, на првиот со мајка ми и на неколку во Белград
Ne lomite mi bagrenje, bez njih će me vetrovi oduvati. Pustite ih, moraju mi čuvati jednu tajnu zlatnu kao dukati: ne lomite mi bagrenje, pod njima sam je ljubio, bosonogu i odbeglu od sna.