Svirajte mi jesen stize, dunjo moja al' polako da mi ne bi koja rec promakla sklon'te case i bokale razbio bih svet od sale da je samo slucajno od stakla, dunjo moja .. Ретко кој изведувач со своите песни може да допре до мене, a нему му успева толку лесно
Поздрав @AngelOfArh Сабајле се зачитав низ темава и заборавив малку да ја активирам. Во последно време постојано ми се појавува Балашевиќ во предлози и полека и оние што не ги знам песни почнувам да ги поднаучувам. Сакам луѓе кои на свој препознатлив за нив типичен начин и стил знаат да ги изразат своите најдлабоки емоции преку песна. Многу поразличен од другите и доста впечатлив.
Од овој албум е мислам, Јулија, омилена. Иначе мислам дека мојата личност најубаво се опишува со песните на Балашевиќ. Го обожавам. Тенкју на поздрав!
Уште не ми се верува... Најголемиот музички уметник од просторите на бивша Југославија... И да не заборавиме, дека освен кантавтор и актер, Балашевиќ беше и писател!
Не волим јануар, ама овој февруари стари... Патувај мирно голем човеку, покажа, докажа и раскажа многу. Колкава личност треба да си за еден цел поранешен свет, куп држави, милиони луѓе, Срби, Македонци, Црногорци, Хрвати, Словени, Босанци... плачат во еден мол по тебе. Плачат во Д-мол. Плачам и јас, зошто премногу Рачунав на тебе и на тој уште еден концерт во Скопје. Плачев како да изгубив најблизок род. Пораснав со твојата музика, од онаа 1990инекоја и првите стихови У име свих нас... Поминаа 3 дена и сеуште ми е нејасно и невозможно, барам на Инстаграм ќе пише ли нешто Лола, ќе објави ли некој интересен текст твој, ќе постира ли некое видео, барам кај Оља нешто интересно, ќе и пишам, ќе ми врати со срценце. Ќе недостигаш, ама таму горе на небеските арени најди го мојот Пинки, отсвирете некој мол, за мене Провинцијалка, а јас ќе ја одтанцувам некогаш како што требаше оној 8ми септември. До некој следен концерт, таму некаде...