Eве ме и мене во клубот на ѓумбираџики Пијам неколку дена од ѓумбирот на Виталија. Цедам половина лимон во него. Го пијам голтка по голтка (така ми рече една докторка ) ама не се поднесува. На секоја голтка добивам нагон на На екс да го пијам ќе има резултати? :geek:
Moира, ти си главна - тебе ќе те слушам! Докторкава вели, ако го пиеш на екс - ќе ти изгоре желудникот. Гледам тука сите сте живи и здрави....нема поима жената
А бе ако гореше така... јас без желудник ќе бев досега. Ако не го испијам на екс, нема шанси да го голтнам. Остај тоа, ми среди секакви желудочни проблеми, да чукнам во дрво, подобро ми е. Прекинав да го пијам еден период кога беше жешко многу, не можев да го поднесам, не знам зошто. Сега пак пијам и немам проблеми.
Ма поима нема докторката! А бе земете си ѓумбир да се препородите, мене доволно ми е само што ќе ме благословувате
Aj jaс досадна со прашањата. Уште ова и готово А треба ли да се прецеди ѓумбирот или така да го пијам?
Ајде и јас со ДВЕ прашања на темава: 1. Дали може додека дојам да го пијам? 2. Прочитав и дека може со свеж ѓумбир да се направи комбинацијата, односно да се изренда коренот и да се остави преку ноќ и друиот ден со лимон да се пие. Која комбинација е поефикасна? Кажете ми, бидејќи не можам да се поднесам колку сум дебела после породувањето?!?!!!!
1. Имаше вакво прашање претходно, и ако изгуглаш ќе најдеш дека е ОК во мали количини, колку што и реално би пиела нели, по 1/2 лажиче, ти сигурно нема по 100гр дневно да внесуваш. Јас лично, кога би доела - би пиела ѓумбир исто ко сега. 2. Е не знам дали има ваков репрезентативен примерок кој одделно ги има пробано и двете техники, за да даде оценка и да може да спореди Битно, ова што ние го конзумираме секој ден - ИМА ефект, затоа - оди си на сигурно, земи си ѓумбир во прав од Билна аптека и фурај! За кратко време и ти ќе се направиш манекенка сигурно
Поздрав ѓумбирки Да се приклучам и јас кон ѓумбир друштвото. Од понеделникот почнав да пијам наутро на гладно млака вода со цеден лимон, а од вчера + половина лажичка ѓумбир (ова додека не се навикнам на вкусот, после ќе зголемам на една полна лажичка). Затоа што 8 часа на ден седам само на работа, секогаш ми се ладни стапалата, ама вчера после испиен чај со ѓумбир за 20 мин. ми се стоплија стапалата, плус неколку пати бев во вц. Сабајле мешето ми беше прилично спласнато. Денес прво нешто што направив на работа беше млака вода со лимон и ѓумбир. 100 пати бев да мочкам. Ваљда нормално е ова. Да напоменам само дека имам ревматичен артрит, па се надевам дека ќе делува и на моите болни зглопчиња. А и колешките ми се навлечени на ѓумбир, кога ќе се направиме сите као манекенки, башка ќе пукаме од здравје, ќе ни процвета канцеларијава! Инаку, јас купив ѓумбир (на мерење) од продавницата за здрава храна во Буњаковец, 800 ден. кг, јас како почетник купив само 100 гр. Со подетални инфомации од мојот ѓумбир ефект ќе се јавам наредна недела. Ѓумбир рулс!
Имам неколку прашања прво колку вода и колку лимон треба, второ дали многу лути зошто неможам луто да поднесам, и како точно се прави цедиш лимон зовриваш вода ставаш во чаша ставаш ѓумбир ии?? треба да го оставам малце?? да го исцедам?? што како треба и дали делува за стомакот и бутовите?? и да уште нешто стално ова го прашувам ама дали има шанси да изгубав од задникот и градите со ова? стварно од тоа се плашам несакам да си ги чепкам градите и задникот ви благодарам однапред позз♥♥
Да се приклучам и јас кон групата, неодамна почнав да го пијам пред 4-5 дена. Читав овде коментари претходно дека лутел и имал специфичен вкус и бев скептик бидејќи не поднесувам луто, ама мене не ми лути воопшто, поднослив вкус ми има. Јас ставам една рамна лажичка ѓумбир и залевам со 100 тина мл млака вода и ствам сок од еден лимон, го пијам на неколку голтки. За овие неколку дена можам да кажам дека ми го подобри расположението значително, одам многу почесто да мочкам, единствено што откако ќе го испијам имам благи болки во желудникот, ме жежи, подносливо е али очигледно тоа е поради гастритисот.
ај да го цитирам на ТоРи123 прашањево и некој нека одговори и мене ме интересира Пожелно е Моира како најискусна да се јави И да планирам и јас да се придружам во глубот на ѓумбирпијачките
Јас незнам како магично се топат килограмите од ѓумбиров Кај мене нема таков ефект, ефектите кај мене се само регулирање на метаболизмот, спречување на дуење на стомакот и тоа што престана да ми се гади после секој залак на јадење. Килограмите тука си се
’‘ А шумливите колку пари се? Пробај, зошто да не. Јас го јадам и пијам на разни начини оти ми здосадува брзо. Инаку реков дека почнав да си јадам а не се поправам на килажа? Ами требало малку време да помине, и та даааам...си имам мала гума за пливање околу стомак. Сите слабеат за на плажа јас обратно. Не дека очекував оти тој ќе ме стори манекенка, ама пак некаква мала надеж постоеше Нема врска, за други работи ми е добар па ќе продолжам да се дружам.
Фин вкус има и со шумлива, само премногу благ за мој вкус, плус ќе ти се запени тоа правот Јас го пијам без лимон, чист со ладна вода... Сега некое врмее го немам пиено, ама од викендот почнувам пак
Женски гледам сите го пиете во 100-150 мл млака вода.. а додека пак јас во стаклена чаша за вода (250 мл) ја наполнам цела со полна лажичка ѓумбир и немам навика да цедам лимон некако незнам :/ :?