Ма јас си се напив вчера и спиев над 12 часа Инаку, знам за несоницата, дека го пиев некогаш кога учев, демек да останам будна подолго време ама на крај пак си се напивав зелен чај или кафе плус Сепак, сеедно... имам уште за лажичка, дали ќе ја пијам вечер или утре не знам, барев сега во маркетот, продавачката не ни дочека да и кажам што барам, веднаш ми рече дека нема... Очигледно не сум првата... Сега треба да мислам од кај да си купам...
Не сум во Скопје Дома сум си сега и стварно нема од каде да купам Ќе видам утре во аптека да не имаат ама ич не ми се верува . Ќе треба да идам до Берово да си купам, ако има и таму А ептен ми беше добро со него. Предходно повраќав од болки за време на циклус, сега последните 2 месеци се немам апче напиено. Стомакот ми е даска, а немав пиено 2 недели и одма почна да ми се дуе стомакот. Сега му се вратив, 2 дена со дупла доза, ама немав уште многу и планирав да си купам денес... шта чеш... А инаку и кажувам на мајка ми дека сум била да си купам ѓумбир ама немало. И ете ти го татко ми од таму: "Ѓумбир, што ќе ти е ѓумбир чедо? Тоа е афродизијак. Јас треба да и подметнам на мајка ти чај од ѓумбир "... Ех тато бе, тато
^^^^ провери во Зегин аптека ако има во твојот град.. јас од таму си купувам на Виталија и најефтин е- 110 денари.. а исто така има и на мерење во здрава храна јас од таму купував едно време но сепак се вратив на виталијата бидејки е многу по јак, многу повеќе пече за разлика од овој на мерење ми изгледа како изветреано и бојата им е различа.. но незнам можеби во секоја здрава храна е различен, незнам
Дали има екстракт од ѓумбир,слушам го подигнува нивото на тестостерон во крвта. Исто така ги намалува и DOMS (воспалението во мускулите),доста интересна билка,ги гледам истражувањата има полезни дејства
Штом е така со ова тестестеронов, да си пазиме на косите жени. Паѓа коса од покачен тестестерон,а полесно се гради мускулна маса и ради тоа рипа либидо значи. Ма да да изгуглам јас ова поштено најубаво,да не претпоставуваме само.
Тестостеронот е да машки хормон. Но генерално жените не гледам зашто треба да се тргаат од него, Повеќе тестостерон кај жените значи и повеќе желба за секс. А генерално бидејќи тестостерон целовреме кружи во вашиот метабилизам,тој се конвертира во естроген. Највеќе е активен тестостеронот во ПМС периодот
Мора ли да биде ѓумбир во прав за да се користи со топла вода и лимон ? Јас некни купив од макробиотска ептен ситни зрнца е. Продавачката ми кажа дека тој е обичен, 1 000 ден - 1кг , баш се изненадив за цената а имаше па еден 1 500 ден - 1кг , тој бил со мед , зедов малце за проба за дечко ми ама јас незнаев дека мора да биде во прав или може и ваков
Каков вкус има ѓумбиров? Можете да ми кажете, да го купам во прав и да го растворам во вода и да го пијам? Само толку или има уште нешто? Поздрав
Аааа нема Утрински си пијам зелен чај, баш читав статија за ѓумбирот па сакам да си ставам во прав малку во зелениот чај, кај зелениот чај е грд, па ако погрд со ѓумбиров исто ми се фаќа Ме интересира колку количински се става ѓумбир во една чаша топла вода од 250 мл?
^ Колку ти годи Росоњерке. Мораш да пробаш и да видиш колку ќе можеш да издржиш и какви ефекти ќе имаш. Јас на пример од Алкалоид по 2 лажички дневно пиев, од виталија по една и имам поголеми ефекти одколку од тој од Алкалоид. Почни со пола лажичка на пример, и сама ќе си видиш дали можеш повеќе и ќе си накачуваш постепено
Јас веќе 3 дена ,наутро во 150 мл.топла вода и едно мало лажиче растворам ѓумбир,но нема ефекти за забрзубање на метаболизмот . Искрено јас ѓумбирот почнав да го користам бидејќи имам бромлеми со пробавата ,но нема ефекти нз.што веќе да пробам , а неможам само да користам лаксантивни средства
Ај пробај и да ставиш цеден лимон. Мислам дека комбинацијата млака вода, цеден лимон и лажичка ѓумбир е добитната комбинација кога се работи за забрзување на метаболизмот.