1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ѓумбир

Дискусија во 'Диети' започната од Dala, 4 април 2013.

1. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.073
    Навечер не е препорачливо да се пие, предизвикува несоница :)

2. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.928
    Ма јас си се напив вчера и спиев над 12 часа :) Инаку, знам за несоницата, дека го пиев некогаш кога учев, демек да останам будна подолго време :) ама на крај пак си се напивав зелен чај или кафе плус :)
    Сепак, сеедно... имам уште за лажичка, дали ќе ја пијам вечер или утре не знам, барев сега во маркетот, продавачката не ни дочека да и кажам што барам, веднаш ми рече дека нема... Очигледно не сум првата... Сега треба да мислам од кај да си купам...

3. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.073
    Купи си од билна аптека, имаат на мерење и мене лично повеќе ми се допаѓа од оној на Виталија :)

На Moira му/ѝ се допаѓа ова.
  4. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.928
    Не сум во Скопје :) Дома сум си сега и стварно нема од каде да купам :) Ќе видам утре во аптека да не имаат ама ич не ми се верува :) . Ќе треба да идам до Берово да си купам, ако има и таму :) А ептен ми беше добро со него. Предходно повраќав од болки за време на циклус, сега последните 2 месеци се немам апче напиено. Стомакот ми е даска, а немав пиено 2 недели и одма почна да ми се дуе стомакот. Сега му се вратив, 2 дена со дупла доза, ама немав уште многу и планирав да си купам денес... шта чеш...
    А инаку и кажувам на мајка ми дека сум била да си купам ѓумбир ама немало. И ете ти го татко ми од таму: "Ѓумбир, што ќе ти е ѓумбир чедо? Тоа е афродизијак. Јас треба да и подметнам на мајка ти чај од ѓумбир :lol: "... Ех тато бе, тато :lol:

На Sweetheart87 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. iloveugirl

iloveugirl Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    217
    ^^^^ провери во Зегин аптека ако има во твојот град.. јас од таму си купувам на Виталија и најефтин е- 110 денари.. а исто така има и на мерење во здрава храна јас од таму купував едно време но сепак се вратив на виталијата бидејки е многу по јак, многу повеќе пече за разлика од овој на мерење ми изгледа како изветреано и бојата им е различа.. но незнам можеби во секоја здрава храна е различен, незнам :)

6. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    490
    Дали има екстракт од ѓумбир,слушам го подигнува нивото на тестостерон во крвта.
    Исто така ги намалува и DOMS (воспалението во мускулите),доста интересна билка,ги гледам истражувањата има полезни дејства :)

7. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.928
    ^ Па земи си ѓумбир во прав или свеж, зошто мора екстракт?

8. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    490
    15 грама треба во прав да има ефект :)

9. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.085
    Допаѓања:
    155.535
    Штом е така со ова тестестеронов, да си пазиме на косите жени. Паѓа коса од покачен тестестерон,а полесно се гради мускулна маса и ради тоа рипа либидо значи.
    Ма да да изгуглам јас ова поштено најубаво,да не претпоставуваме само.

10. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    490
    Тестостеронот е да машки хормон.
    Но генерално жените не гледам зашто треба да се тргаат од него,
    Повеќе тестостерон кај жените значи и повеќе желба за секс.
    А генерално бидејќи тестостерон целовреме кружи во вашиот метабилизам,тој се конвертира во естроген.
    Највеќе е активен тестостеронот во ПМС периодот :)

11. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.928
    Мхм, со 15 грама, кога проработат лаксативните својства... :D

12. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    490
    Епа затоа велам екстракт :)

13. ang246

ang246 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    660
    Допаѓања:
    145

ќе има јас од првиот ден забележав како стомакот ми е намален.... :)

14. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.422
    Допаѓања:
    10.461
    Мора ли да биде ѓумбир во прав за да се користи со топла вода и лимон ? Јас некни купив од макробиотска ептен ситни зрнца е. Продавачката ми кажа дека тој е обичен, 1 000 ден - 1кг , баш се изненадив за цената а имаше па еден 1 500 ден - 1кг , тој бил со мед , зедов малце за проба за дечко ми ама јас незнаев дека мора да биде во прав или може и ваков :$

15. HollyWoodGirl

HollyWoodGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    665
    Допаѓања:
    316
    Каков вкус има ѓумбиров?
    Можете да ми кажете, да го купам во прав и да го растворам во вода и да го пијам? :?:
    Само толку или има уште нешто? :?:
    Поздрав :*

16. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.288

Аааа нема

:D :D :D

Утрински си пијам зелен чај, баш читав статија за ѓумбирот па сакам да си ставам во прав малку во зелениот чај, кај зелениот чај е грд, па ако погрд со ѓумбиров исто ми се фаќа :)

Ме интересира колку количински се става ѓумбир во една чаша топла вода од 250 мл?

На XMaN и feminium им се допаѓа ова.
  17. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.928
    ^ Колку ти годи Росоњерке. Мораш да пробаш и да видиш колку ќе можеш да издржиш и какви ефекти ќе имаш. Јас на пример од Алкалоид по 2 лажички дневно пиев, од виталија по една и имам поголеми ефекти одколку од тој од Алкалоид. Почни со пола лажичка на пример, и сама ќе си видиш дали можеш повеќе и ќе си накачуваш постепено :)

18. simeonasimeona

simeonasimeona Активен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    2
    Јас веќе 3 дена ,наутро во 150 мл.топла вода и едно мало лажиче растворам ѓумбир,но нема ефекти за забрзубање на метаболизмот . Искрено јас ѓумбирот почнав да го користам бидејќи имам бромлеми со пробавата ,но нема ефекти нз.што веќе да пробам :( , а неможам само да користам лаксантивни средства :(

19. babymama

babymama Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2012
    Пораки:
    437
    Допаѓања:
    228
    Ај пробај и да ставиш цеден лимон. Мислам дека комбинацијата млака вода, цеден лимон и лажичка ѓумбир е добитната комбинација кога се работи за забрзување на метаболизмот.

20. simeonasimeona

simeonasimeona Активен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    2
    Ок..ќе пробам утреее..фала многу. :)