1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ѓумбир

Дискусија во 'Диети' започната од Dala, 4 април 2013.

1. Daddy.princes

Daddy.princes Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2011
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    До каде сте? има ли некои резултати, мене денес ми е 3 ден па се надевам дека ќе има некој резултат :)

2. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    1.059
    Ќе бидам малку офф топик, сори :)
    Јас порано имав нередовна столица ама искрено од ко почнав да го пијам Баланс јогуртот секој ден барем по една чаша и ден денес немам проблеми, па дури и кога 2 недели се немам напиено.

Прикачени фајлови:

• naslovna.jpg
      naslovna.jpg
      Големина на фајлот:
      48,9 KB
      Прегледи:
      463
  3. simeonasimeona

simeonasimeona Активен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    2
    Го има пробано ,но синиот си инулин е мн . подобар но во мк.го нема :( Инаку фала мн . :)

4. hamstika

hamstika Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2012
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    9
    А каков ѓумбир е подобро да се ставе свеж или во прав ? Дали од саси водата или од ова со топла вода, лимон и ѓумбир ќе има подобри резултати ?? Што мислите која е поефикасна ?

5. kristii

kristii Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    1.707
    Значи луѓе пробав и јас од тој чајот од ѓумбур со лимун и нешто погрдо немам пробано во животов.Пред да го испијам си мислев не е можно да е толку лош како што читав на фемина,кога се навикнав зелен чај да пијам ова не е ништо.Но при првата голтка буквално бев :@ .Малце по малце го испив но притоа и едно шише вода испив. Но не се откажувам ќе пијам секоја ден.Како викаат трпи бабо за убајна :D
    Јас да си прашам дали може да се процедува оти на крај многу талог ми останува и не можев да го допијам тоа,и водата треби да се врие за да биде топла или од бојлерче?

6. hamstika

hamstika Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2012
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    9
    Навистина, погрдо нешто и јас немам пробано. :puke:

7. babymama

babymama Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2012
    Пораки:
    437
    Допаѓања:
    228
    не се секирај, со тек на време ќе се навикнеш. сега знае и убав да ми биде, насабајле, топла водичка, лимон и ѓумбир, како ме освестува од сабајле, боље од кафе :D
    Не се процедува, инаку, додади уште малце вода и пиј на екс.

8. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.911
    Допаѓања:
    81.185
    Не пробувај со јогурти, ако не ти помага г-дин г-дин Ѓумбир, тогаш купи си тегличка мелени семиња од Виталија (не се воопшто скапи), земи ја онаа што е микс од 4 семиња и прави си овошна салата (на пример, исечкај една праска, стави една голема лажица од семињава, малку мед) и ќе немаш гајле. Само, гледај да ги земаш семињава секојдневно. :)
    Ние го имаме и она тегличето со чиа семе, но миксот е поефикасен, барем така вели брат ми зашто и он го има истиов проблем.

9. hamstika

hamstika Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2012
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    9
    Кога го ставате ѓумбирот во чашата со вода и кога ќе го разматите се наталожува од дното на чашата додека го пиете дали размешувате? или талогот стое доле?
    И дали има врска тоа што го пијам пред ручек, а не наутро? Затоа што ми се гади наутро да го пијам..

10. Daddy.princes

Daddy.princes Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2011
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    не се секирај, со тек на време ќе се навикнеш. сега знае и убав да ми биде, насабајле, топла водичка, лимон и ѓумбир, како ме освестува од сабајле, боље од кафе :D
    Не се процедува, инаку, додади уште малце вода и пиј на екс.[/quote]

Колку време ти го пиеш и имаш ли резултати ?

11. he-man

he-man Активен член

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    Дечки, прв пат се вклучувам во форумов и генерално во форум и не сум сигурен дали некој воопшто го напишам следниов одговор.

Обично ѓумбирот е генерално скап производ, но добрата страна е што не се користи толку често.

Сопругата ми е кинезинка (ете се пофалив :D ) и обично користи ѓумбир при готвењето. Се разбира не го става во секое јадење но во мали количини (мало значи 5 - 6 тенки резанки) во јадење за двајца.

Интересно е што ѓумбирот дава шмек на јадењето, но таа не го јади директно. Односно, многу често и се дешава да го фрлиме сварениот ѓумбир.

Кога станува прашање за производи од ѓумбир, тука се различните чаеви но има и бонбони. Сепак, ваквите производи не се баш популарни во Кина (каде го јадат сваредн со јадењето) туку почесто во западниот свет.

Искрено, не сум баш сигурен колку нависитна терапија само со ѓубир помага, но се надевам многу од вас ќе го ценат повеќе ако го земаат повремено во исхраната (што сепак е и здраво).

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
  12. stefi23m

stefi23m Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    1.005
    Допаѓања:
    771
    ајде јас да си ја кажам маката.
    еве веќе два месеци го пијев ѓумбирот, насабајле и навечер, иако немаше нкои видливи резултати (освен целулитот што ми се намали) си го расипав желудникот, сега што и да каснам насабајле или кафе да се напијам ме боли, а не беше така, и еве сега си пијам апчиња за желудникот...... :( :(

13. CrAzZyYy

CrAzZyYy Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2011
    Пораки:
    665
    Допаѓања:
    2.212
    ПОМАГАЈТЕ

Мислам дека ги поминав сите фази на ѓумбиров за многу кратко време..

Прво ми беше одвратен
    После онака се издржуваше
    еден период ми беше дури и убав.. неможев да издржам ако не го пиев
    и сега ми е ДОСАДЕН

шо да праам луѓе со што да го пијам.. да добие уште некој вкус а да има исто дејство... Неможам ми се здосади ептен вака дури од што неможам да го пијам имам после нагони на повражање

Мислев со портокали ама мајка ми не ми дава пари за тоа ми вика јас да фрлам на тоа пари нема сапи се овој период портокалите.... Дај кажете некоја евтина варијанта..

Иначе го пијам 3 ипол недели ииии ослабнав фамозни 900гр xD
    али во секој случај сум пуна со енергија. И да не спијам 2 дена можам да функционирам, и више 2 год бев бледа во лице сега бојата ми се врати, така да не ми е во план да се откажам...

14. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    ^ Пииии, јас па после она помагајте мислев кој знае што ти се случило. Ами тоа ти е минутка работа во денот, не сфаќам како може да ти биде досадна. Стисни заби и напиј се, па терај си го денот.

15. XMaN

XMaN Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.307
    Допаѓања:
    2.371
    Ова е битен податок, ќе може да напишеш поконкретно како си го консумирала, колку често и во кој облик и како знаеш дека е баш од ѓумбирот? Дали си внесувала и некоја друга храна истиот период (која дразни)?

16. stefi23m

stefi23m Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    1.005
    Допаѓања:
    771
    не јадев ништо шо не сум јадела порано,
    едно сабајле се напив и почна да ме боли и то многу, и ме болеше цел ден, го пиев на гладно така да сигурно е од тоа
    иначе јас имам поосетлив желудник, порано имав многу мака, со чаеви ми помина, и сега ми беше чудно оти не ме боли, ама ете почна :( :( :(

17. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.634
    Допаѓања:
    22.049
    Хммм јас мислам дека подобар е за желудник кога се комбинира со лимон ...

18. XMaN

XMaN Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.307
    Допаѓања:
    2.371
    Ок, јасно ми е. Чим си имала осетлив желудник требало многу внимателно да почнеш и со многу помала доза него вообичаено ама па кај ќе ти текне :|.

Ќе паузираш и ќе го штедиш стомакот (од тешки и оштри храни) се додека сосема не ти се врати како пред ѓумбирот. Не знам што земаш за желудник но внимавај да не си направиш полошо :|

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  19. stefi23m

stefi23m Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    1.005
    Допаѓања:
    771
    јас си почнав со пола лажиче, па со едно и сега последно оти немаше некои големи резултати по 2.
    по неколку дена почна да ме боли.
    иначе ulcodin пијам, не е штетен тој и кога имав порано мака го пиев.

20. CrAzZyYy

CrAzZyYy Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2011
    Пораки:
    665
    Допаѓања:
    2.212

Абе макар било и секунда у денот неможам почнува после цел ден да имам нагони на повраќање ужасен ми стана :/

Ти нормална си?? Сорри вака ама 2 лажички? па јас мислам нормално е да имаш проблеми..
    намали ја дозата на една лажичка ваљда ќе ти се среди желудникот, но можеби и да ти останат сеа последици ако си го изиритирала ептен,