Феминки го направив добро познатиот напиток со ѓумбир за слабеење.. 2л вода 2 лажички ѓумбир во прав 1 лимон и 1 краставица да одстојат цела нок и др ден да се пие.. Арно ама не знаев дали треба да се прецеди сето тоа.. и јас не го прецедив, испив една чаша нешо така.. после тоа почна да ми се лоши и да имам болки во стомакот, жолчка, бубрези и јас не знам што точно ме боли.. Дали има некаква врска од тоа.. дали било многу јако тоа или што е проблемов не знам.. но сеуште ми е така Некој/а слично искуство..?
Дали некој го има пробано тој напиток со ѓумбир, краставица,лимон и нане? Ве молам кажете ми дали има ефект и колку е добро по здрвјето.
Ѓумбир јас сум пробал само со суши. Многу убав вкус има ѓумбирот. Освен со суши, со што друго можам да го јадам ѓумбирот? Затоа што кога бев летово во Бугарија на одмор, од Лидл земав мала тегличка ѓумбир, каков што го служат за суши. Но ете ми стои во фрижидер и незнам со што да го јадам.
Каде можам да најдам ѓумбир. И што викате за оваа диета: Намалување на килограмите Доста познато е дека оваа магична комбинација помага и при слабеење, на тој начин што не дозволува мастите да се таложат врз организмот додека истовремено го чисти од токсини. Потребно е да сварите 1 шолја вода со пола лажичка цимет. Кога течноста ќе се излади, отприлика после половина час, додадете 1 супена лажица мед. Половина од течноста се пие пред спиење, а остатокот наутро, половина час пред појадокот.
@Srcuks , свеж можеш да купиш било каде, Рамстор, Веро.. пазарче. Јас јадам по едно мало парченце на сабајле, на гладно..(можеш и да го изрендаш во чајот што го пиеш со цимет, лимон итн.) љуткасто е, па, одма пијам вода потоа. Има ефекти од него,ама, си бара да човек намали и внес на калории. Но, дека помага, помага. Го има и во прав. Јас тој не го сакам, заради вкусот и мирисот - претешки ми се.
Можда ти влијае на притисокот.. (го снижува, мислам дека), па ако ти и си имаш проблем.. да ти ствара екстра тегоби. Не знам. Докторица џој да си ја прашаш
Знаеш оние белите медењаци што се,имаат внатре ѓумбир и многу убав вкус имаат.Овде мислам дека треба да има рецепт за медењаци. Плус еве ти и други рецепти.Напрај нешто па викни. http://moirecepti.mk/?s=ѓумбир&page=1
Можеби ти го покачува притисокот, не се препорачува кај луѓе што имаат проблеми со крвниот притисок. @zhap4e не го смалува, напротив.
Јас втор ден го пијам со лимон само некако не можам да си ја погодам количината на ѓумбирот. Ставам по една мала лажичка ама како многу да ми е. Не знам по колку би било идеална количина ѓумбир. А после колку време почна да се забележуваат промените?
Обожавам ѓумбир во секоја комбинација, како чај, со суши, салати. Јас имав проблеми со стомакот, имав многу киселина и пиев различни лекарства, кои само краткорочно помагаа. Но откако почнав да конзумирам свеж изрендан ѓумбир, измешан со мед и лимона, за два дена бев како нова, немав веќе проблеми со желудникот. Исто така го намалува апетитот за јадење, така да добар е за слабеење
Јас веќе 10 дена пијам топла вода со ѓумбир, лимон и мед и бев настината носот ептен ми течеше и од тоа оздравев. И ми се забрзува метаболизмот. А за слабеење не верувам затоа што треба и да се внимава на храната. Здравје од понеделник планирам да ја почнам диета 21 ден ( а со напитоков ќе продолжам, плус здраво е а и кафето не ми е на гладно ова е како сокче)
Јас се направив прасеее така да одлучив повторно да почнам да пијам сабајлечки ѓумбир во топла вода со цеден лимон, само што овој пат паралелно ќе вежбам, па се надевам така ќе го избегнам појавувањето на стрии, ќе напишам коментар за некоја недела
Da prasam ako dobro sfativ. Edna kafena lazica gumbir ja prelevas so 250ml topla voda pa cedis limon i pies na gladno taka? Ili preku cel den? Mozi malku med proveren domasen da recam?