Треба само наутро ова со топлава вода и мед. Но за настинка вари пилешка супа и стави внатре рендан ѓумбир
jas varam zelen caj i stavam edna lazica med i malku gjumbir vo prav kupen od prodavnica seto toa go ctavam vo sisence od 0.5l i za pola den e ispieno.isto od gjumbir pocnav da pravam oblogi za na stomak i drzam so folija
Јас од вчера почнав да пијам насабајле нагладно една лажичка ѓумбир во прав во млака вода растворен. Немам вишок килограми ама само во обем сакам да ослабам. Можам да го поднесам не ми е толку одвратен, ама вчера ме болеше желудникот малку па не знам дали беше од ѓумбирот, ќе видам денес како ќе ми биде. Инаку откако ќе се напијам одма по неколку минути се чувствувам омалаксано, како да ми е паднат шеќерот, не знам дали е на психичка база па толку брзо да дејствува ама факт е дека има хипогликемичен ефект. Инаку облоги со ѓумбир правев лани на стомакот ама не можев да поднесам бидејќи премногу ми се воспали кожата на местото на облогите, ме печеше и имав страшно црвенило. Немаше ни никаков ефект врз слабеење.
Мислам дека има тема за Саси вода. Ова го пиев пред некоја година и нз дали ослабев , али прочистува многу и освежува.
Да се ренда, но јас вака го правам. Блендирам лупен лимон и парче ѓумбир и си го ставам во тегличка за два три дена а наутро додавам млака вода и мед.
Јас си правам само чај од ѓумбир... не ми е за слабеење за имунитет го користам... ама има резултати и како чај ако сакате да ослабните некое килце
На прва страна пишува дека членката пиела во топла вода еден исцеден лимон и ставала лажичка ѓумбир во прав. Не знам колку чаши на ден може да се конзумира, нека каже некој ако знае.
Феминки еве и јас се решив да пробам ѓумбир и лимон наутро Е сега ако може некој да ми ја појасни процедурава купив свеж ѓумбир дали треба да изрендан малку и да исцедам лимон и да додадам топла вода Или ако има друга подготовка споделете
Јас вака направив по препорака од доктор: Излупен и изрендан ѓумбир и конците исечкани ги редиш во тегла и колку што има ѓумбир во теглата два пти повеќе туривсш квалитетен мед па еден цеден лимон. Сето ова го мешаш со девена или пластична лажица и се чувс во фрижидер. Јадам едно лажиче полно наутро и во текот на денот уште еднаш два пати. Може импотечна да ти испадне смесата па ќе видиш дама дали едно лајче или две. едит: ова е за имунитет,незнам дали делува за слабеење.
Дали може водата од ѓумбир и лимон да да се пие ладна?Најдов еден рецепт прво се става ѓумбирот во вода и се остава да врие 10 мин . потоа се процедува и се става лимон . Ама излегува многу и сега не знам дали може да се стави во фрижидер и да се пие ладна.