Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ѓумбир

Дискусија во 'Диети' започната од Dala, 4 април 2013.

1. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.683
    Тоа се важи само ако во него се цеди и лимон, заради реакциите на Ц витаминот со металот, или и мед, нели и тој само со дрвена или пластична лажица се јади.
    Стриктно со ѓумбирот - не е поврзано :)

На karenin му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Serafima

Serafima Форумски идол

Се зачлени на:
    28 октомври 2010
    Пораки:
    1.229
    Допаѓања:
    21.272
    Малку да ве охрабрам.
    Најголем удел до постот (7 недели на растителна храна), но и благодарение на ѓумбирчето. Имам симнато 5-6 кг што сеуште ми е малку неверојатно.
    Благодарност до Моирче :* .

п.с. Да и кажам на Моирче, дека немаше несакани реакции, иако понекогаш пиев и по две дози дневно. Си знаеш ти што зборувам :wasntme: :P .

На Annath, ozbilnazena, kikikikirika и 5 други им се допаѓа ова.
  3. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.683
    ^ Се` е до умот Серафимкееееееее, се` е до умот....опушти се сега па ќе прајме муабет :D

На Serafima му/ѝ се допаѓа ова.
  4. cecilia

cecilia Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    1.195
    Купив јас свеж ама го замрзнав, дека дојам уште и ми е страв да не му дава лош вкус на млекото.

5. macence85

macence85 Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2010
    Пораки:
    1.217
    Допаѓања:
    822
    Јас го пијам ѓумбирот скоро месец дена и мислам дека има ефект, особено на стомакот. Во килограми не сум баш ослабнета ама си гледам промена во формата на стомакот и спојлерите. На почетокот ми беше многу грозен, напати ми се накреваше ама не се откажав и сега ко пијам ко ништо. Инаку пијам по една полна лажичка со еден лимон.

6. stefi23m

stefi23m Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    1.005
    Допаѓања:
    771
    мене мнооооогууу целулитот ми е намален!!!
    а во кг и јас немам намалено

7. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    А бидејќи напитоков дополнително загрева :) како го поднесувате на веќе затопленово време?

На curious-doll му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.683
    ^ Загреано :D
    Загрева моментално, кога го пијам јас сум се` уште дома, и дури да излезам веќе сум стабилизирана :)

На ozbilnazena му/ѝ се допаѓа ова.
  9. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.420
    Дефинитивно се навлеков на ѓумбиров, наредната недела сум на пат и се мислам дали можам да го прошверцам некако. :?:

Шала на страна, навистина мислам дека има резултат, посебно на тема целулитните ми бутчиња. Мене искрено не ме загрева нешто посебно, ама може и јас не чувстувам бидејќи имам доста брза циркулација.

Прво почнав да го пијам тој ѓумбриот од Виталија, имав дома едно пакување кое со месеци ми седеше само така и беше лутичок. Ама откако го завршив, земав еден на Алкалоид и мислам дека е 100 пати по лут. Не знам дали е затоа што овој претходно доста време не бил користен, ама овој на Алкалоид дефинитивно е многу појак и мислам со него ќе продолжам. Цената му беше 53 денари за 50 грама, што мислам нема некоја голема разлика со тој на виталија, ама ете да споделам инфо.

На Moira и Annath им се допаѓа ова.
  10. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.938
    Допаѓања:
    123.513
    Утрово си ја појачав дозата и едвај се повратив во живот :D Колку гадно ми дојде ќе истурев црева :( Цела недела си пиев по пола лимон и помалку од пола л. ѓумбир од Виталиа,не ме жешеше толку и поубаво го поднесував.Плус се осеќам порамна во стомачето,а бев подуена како жабичка :lol: Верувам во ѓумбирот ама си останувам на старата доза.Сега редовно го пијам,порано кога да кога не.

11. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.683
    Исто, се префрлив на тој од Билна аптека, 53ден/50гр, дефинитивно е каде каде подобар од Виталија

На tigerlady му/ѝ се допаѓа ова.
  12. armagedo

armagedo Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2012
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    15
    70 ден. се 100 грама ѓумбир во прав на пазар Буњаковец нова бутка за здрава храна.и екстра е ИСПРОБАНО.

13. enaveko

enaveko Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    12
    а тоа што слушнав дека ако се премине границата последиците може да бидат страшни, да не кажам фатални???? п.с. која е границата???? п.с.с. на паковањетоаод виталија вика пола лажиче за чај....али колку често да се пие, бла,бла......совет од некој стварно што си разбира од ова???

14. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.683
    Фатални? Какви се тоа „фатални последици“? Дрскосеритис? :D
    Лажиче ѓумбир дневно не мислам дека нешто страшно прави.....јас сум ти личен пример еве веќе 6-7 месеци, освен топење на салото и килограмите - ништо друго „фатално“ ми се нема случено :D

На girl1985, eli25 и Annath им се допаѓа ова.
  15. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    ^ Може си станала фатална жена, femme fatale :wasntme:

На LaraSolare, slavica999, lunicka и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.683
    Страв ми е да постирам слика, фатално може да е за тие со слабо срце :rofl:

Нема ништо страшно, вие нема да примате ѓумбир со килограми....

На Annath и kravce им се допаѓа ова.
  17. enaveko

enaveko Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    12
    e многу гадно.... :(

18. Makide

Makide Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2011
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    325
    Јас користам чај од Ѓумбир, не толку за да ослабнам туку многу ми помага при мачнини во стомакот, а секако пиењето на овој чај има и други придобивки за здравјето.

19. enaveko

enaveko Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    12
    и мене тоа ми е примарно..... отеченост на стомакот ( подуеност), не од дебелина него од тоа што тешко поднесувам храна...али ако помага, ќе се помачама....за колку време би требало да има резултати, искуство? позззззззз

20. kiki4kablondy

kiki4kablondy Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2010
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    443
    Јас го пијам недела и неколку дена, мислев да не имам проблеми со желудникот ама немам :rofl: ми беше чудно првите 2 пати ама се навикнав на вкусот, немам некој резултати сеуште, а и мислам дека е рано бидејки недела дена е во прашање, ке продолжам да го пијам тоа дефинитивно... :) а и ке заборавев не ми е толку отечен стомакот а треба да добијам, :clap: