1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ѓумбир

Дискусија во 'Диети' започната од Dala, 4 април 2013.

1. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.682
    Тоа се важи само ако во него се цеди и лимон, заради реакциите на Ц витаминот со металот, или и мед, нели и тој само со дрвена или пластична лажица се јади.
    Стриктно со ѓумбирот - не е поврзано :)

На karenin му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Serafima

Serafima Форумски идол

Се зачлени на:
    28 октомври 2010
    Пораки:
    1.229
    Допаѓања:
    21.270
    Малку да ве охрабрам.
    Најголем удел до постот (7 недели на растителна храна), но и благодарение на ѓумбирчето. Имам симнато 5-6 кг што сеуште ми е малку неверојатно.
    Благодарност до Моирче :* .

п.с. Да и кажам на Моирче, дека немаше несакани реакции, иако понекогаш пиев и по две дози дневно. Си знаеш ти што зборувам :wasntme: :P .

На Annath, ozbilnazena, kikikikirika и 5 други им се допаѓа ова.
  3. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.682
    ^ Се` е до умот Серафимкееееееее, се` е до умот....опушти се сега па ќе прајме муабет :D

На Serafima му/ѝ се допаѓа ова.
  4. cecilia

cecilia Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    1.195
    Купив јас свеж ама го замрзнав, дека дојам уште и ми е страв да не му дава лош вкус на млекото.

5. macence85

macence85 Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2010
    Пораки:
    1.217
    Допаѓања:
    821
    Јас го пијам ѓумбирот скоро месец дена и мислам дека има ефект, особено на стомакот. Во килограми не сум баш ослабнета ама си гледам промена во формата на стомакот и спојлерите. На почетокот ми беше многу грозен, напати ми се накреваше ама не се откажав и сега ко пијам ко ништо. Инаку пијам по една полна лажичка со еден лимон.

6. stefi23m

stefi23m Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    1.005
    Допаѓања:
    771
    мене мнооооогууу целулитот ми е намален!!!
    а во кг и јас немам намалено

7. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    А бидејќи напитоков дополнително загрева :) како го поднесувате на веќе затопленово време?

На curious-doll му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.682
    ^ Загреано :D
    Загрева моментално, кога го пијам јас сум се` уште дома, и дури да излезам веќе сум стабилизирана :)

На ozbilnazena му/ѝ се допаѓа ова.
  9. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.420
    Дефинитивно се навлеков на ѓумбиров, наредната недела сум на пат и се мислам дали можам да го прошверцам некако. :?:

Шала на страна, навистина мислам дека има резултат, посебно на тема целулитните ми бутчиња. Мене искрено не ме загрева нешто посебно, ама може и јас не чувстувам бидејќи имам доста брза циркулација.

Прво почнав да го пијам тој ѓумбриот од Виталија, имав дома едно пакување кое со месеци ми седеше само така и беше лутичок. Ама откако го завршив, земав еден на Алкалоид и мислам дека е 100 пати по лут. Не знам дали е затоа што овој претходно доста време не бил користен, ама овој на Алкалоид дефинитивно е многу појак и мислам со него ќе продолжам. Цената му беше 53 денари за 50 грама, што мислам нема некоја голема разлика со тој на виталија, ама ете да споделам инфо.

На Moira и Annath им се допаѓа ова.
  10. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.887
    Допаѓања:
    123.033
    Утрово си ја појачав дозата и едвај се повратив во живот :D Колку гадно ми дојде ќе истурев црева :( Цела недела си пиев по пола лимон и помалку од пола л. ѓумбир од Виталиа,не ме жешеше толку и поубаво го поднесував.Плус се осеќам порамна во стомачето,а бев подуена како жабичка :lol: Верувам во ѓумбирот ама си останувам на старата доза.Сега редовно го пијам,порано кога да кога не.

11. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.682
    Исто, се префрлив на тој од Билна аптека, 53ден/50гр, дефинитивно е каде каде подобар од Виталија

На tigerlady му/ѝ се допаѓа ова.
  12. armagedo

armagedo Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2012
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    15
    70 ден. се 100 грама ѓумбир во прав на пазар Буњаковец нова бутка за здрава храна.и екстра е ИСПРОБАНО.

13. enaveko

enaveko Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    12
    а тоа што слушнав дека ако се премине границата последиците може да бидат страшни, да не кажам фатални???? п.с. која е границата???? п.с.с. на паковањетоаод виталија вика пола лажиче за чај....али колку често да се пие, бла,бла......совет од некој стварно што си разбира од ова???

14. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.682
    Фатални? Какви се тоа „фатални последици“? Дрскосеритис? :D
    Лажиче ѓумбир дневно не мислам дека нешто страшно прави.....јас сум ти личен пример еве веќе 6-7 месеци, освен топење на салото и килограмите - ништо друго „фатално“ ми се нема случено :D

На girl1985, eli25 и Annath им се допаѓа ова.
  15. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.807
    Допаѓања:
    52.965
    ^ Може си станала фатална жена, femme fatale :wasntme:

На LaraSolare, slavica999, lunicka и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.682
    Страв ми е да постирам слика, фатално може да е за тие со слабо срце :rofl:

Нема ништо страшно, вие нема да примате ѓумбир со килограми....

На Annath и kravce им се допаѓа ова.
  17. enaveko

enaveko Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    12
    e многу гадно.... :(

18. Makide

Makide Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2011
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    325
    Јас користам чај од Ѓумбир, не толку за да ослабнам туку многу ми помага при мачнини во стомакот, а секако пиењето на овој чај има и други придобивки за здравјето.

19. enaveko

enaveko Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    12
    и мене тоа ми е примарно..... отеченост на стомакот ( подуеност), не од дебелина него од тоа што тешко поднесувам храна...али ако помага, ќе се помачама....за колку време би требало да има резултати, искуство? позззззззз

20. kiki4kablondy

kiki4kablondy Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2010
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    443
    Јас го пијам недела и неколку дена, мислев да не имам проблеми со желудникот ама немам :rofl: ми беше чудно првите 2 пати ама се навикнав на вкусот, немам некој резултати сеуште, а и мислам дека е рано бидејки недела дена е во прашање, ке продолжам да го пијам тоа дефинитивно... :) а и ке заборавев не ми е толку отечен стомакот а треба да добијам, :clap: