Тоа се важи само ако во него се цеди и лимон, заради реакциите на Ц витаминот со металот, или и мед, нели и тој само со дрвена или пластична лажица се јади. Стриктно со ѓумбирот - не е поврзано
Малку да ве охрабрам. Најголем удел до постот (7 недели на растителна храна), но и благодарение на ѓумбирчето. Имам симнато 5-6 кг што сеуште ми е малку неверојатно. Благодарност до Моирче . п.с. Да и кажам на Моирче, дека немаше несакани реакции, иако понекогаш пиев и по две дози дневно. Си знаеш ти што зборувам .
Јас го пијам ѓумбирот скоро месец дена и мислам дека има ефект, особено на стомакот. Во килограми не сум баш ослабнета ама си гледам промена во формата на стомакот и спојлерите. На почетокот ми беше многу грозен, напати ми се накреваше ама не се откажав и сега ко пијам ко ништо. Инаку пијам по една полна лажичка со еден лимон.
^ Загреано Загрева моментално, кога го пијам јас сум се` уште дома, и дури да излезам веќе сум стабилизирана
Дефинитивно се навлеков на ѓумбиров, наредната недела сум на пат и се мислам дали можам да го прошверцам некако. Шала на страна, навистина мислам дека има резултат, посебно на тема целулитните ми бутчиња. Мене искрено не ме загрева нешто посебно, ама може и јас не чувстувам бидејќи имам доста брза циркулација. Прво почнав да го пијам тој ѓумбриот од Виталија, имав дома едно пакување кое со месеци ми седеше само така и беше лутичок. Ама откако го завршив, земав еден на Алкалоид и мислам дека е 100 пати по лут. Не знам дали е затоа што овој претходно доста време не бил користен, ама овој на Алкалоид дефинитивно е многу појак и мислам со него ќе продолжам. Цената му беше 53 денари за 50 грама, што мислам нема некоја голема разлика со тој на виталија, ама ете да споделам инфо.
Утрово си ја појачав дозата и едвај се повратив во живот Колку гадно ми дојде ќе истурев црева Цела недела си пиев по пола лимон и помалку од пола л. ѓумбир од Виталиа,не ме жешеше толку и поубаво го поднесував.Плус се осеќам порамна во стомачето,а бев подуена како жабичка Верувам во ѓумбирот ама си останувам на старата доза.Сега редовно го пијам,порано кога да кога не.
70 ден. се 100 грама ѓумбир во прав на пазар Буњаковец нова бутка за здрава храна.и екстра е ИСПРОБАНО.
а тоа што слушнав дека ако се премине границата последиците може да бидат страшни, да не кажам фатални???? п.с. која е границата???? п.с.с. на паковањетоаод виталија вика пола лажиче за чај....али колку често да се пие, бла,бла......совет од некој стварно што си разбира од ова???
Фатални? Какви се тоа „фатални последици“? Дрскосеритис? Лажиче ѓумбир дневно не мислам дека нешто страшно прави.....јас сум ти личен пример еве веќе 6-7 месеци, освен топење на салото и килограмите - ништо друго „фатално“ ми се нема случено
Страв ми е да постирам слика, фатално може да е за тие со слабо срце Нема ништо страшно, вие нема да примате ѓумбир со килограми....
Јас користам чај од Ѓумбир, не толку за да ослабнам туку многу ми помага при мачнини во стомакот, а секако пиењето на овој чај има и други придобивки за здравјето.
и мене тоа ми е примарно..... отеченост на стомакот ( подуеност), не од дебелина него од тоа што тешко поднесувам храна...али ако помага, ќе се помачама....за колку време би требало да има резултати, искуство? позззззззз
Јас го пијам недела и неколку дена, мислев да не имам проблеми со желудникот ама немам ми беше чудно првите 2 пати ама се навикнав на вкусот, немам некој резултати сеуште, а и мислам дека е рано бидејки недела дена е во прашање, ке продолжам да го пијам тоа дефинитивно... а и ке заборавев не ми е толку отечен стомакот а треба да добијам,