Ѕвездите на Гранд (Канал 5)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од BI-44, 10 септември 2014.

1. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.676
    Допаѓања:
    14.140
    Има добри пејачи. Ален Хасановиќ остави навистина впечаток. Да и мене ми пречи што не пеат македонски песни, туку кога ќе слушнам некоја глупава песна од Цеца со тапа текст. Ако веќе можат и поп музика, ние имаме прекрасни поп песни, евергрини. Што не пеат нешто да бидат поразлични. Инаку во жирито има луѓе кои послабо пеат од кандидатите, а се прават паметни. Аца Лукас мене не ми се допаѓа како пее. На Снежана песната Лепи мој ја слушнав оригинал и кандидатките поубаво ја испејаа од неа.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  2. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    3.227
    Допаѓања:
    25.837
    Martinijan Kirilovski prodolzuva vo vtoriot krug,

dali nekoj znae do sega kolku vkupno Makedonci ima sto prodolzuvaat vo vtor krug? jas znam samo 3-ca,Alen,Oliver i Martinijan,dali imame i zenski pretstavnik?

На viki4ka19 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. MaceMacee

MaceMacee Активен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2014
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    6
    Што мислите ? дали е се ок? ваши мислења околу оаа тема дали вчерашните македонци требаше да продолжат понатаму? :)

4. rozmari

rozmari Нов член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Требаше ! Кристијан Тасевски дефинитивно ! Незнам дали тоа пропзициите на Гранд не дозволуваат или самиот сакаше да го пее Маринко Роквиќ не ми е јасно зошто не ја пееше својата песна од Валандово која е многу убава ? Но знам дека подобро и што не помина . Критериумите на жирито се изнестени. На секому даваат 6 ѕвезди како договорени. Да не ги заморува Саша Поповиќ да објаснуваат.Поминува кандидат само затоа што има глас како Џеј . Копија .Препорака до македонските кандидати доколку не обезбедат матрица за соодветна песна која ја сакаат да ја пеат или не им дадат време да сами обебедат матрица да го откажат учеството. Вака не добиваат апсолутно ништо . Единствен претставник што навистина доби а и самиот изјави дека приоритет му било само да го види и запознае е Исак Реџиќ. Испеа песна која дури ни Македонците не знаевме дека имаме толу убава песна.Македонски претствници бидете достоинствени не дозволувајте да бидете предмет обидете се да Ѕвездите на Гранд да се качите скалило повисоко а не да се симнете скалило подолу !

5. fallenangel

fallenangel Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    16.150
    Има многу наши добри кандидати кои не поминаа, а пак како за инает ги пуштија послабите наши кандидати меѓу кои и оној Даниел незнам од каде беше ама се гледа дека го копира Тоше Проевски и воопшто нема убава боја на гласот!
    Многу ми се допадна како пееше Исак Реџиќ, Кристијан од првата вечер иако не помина и секако вчерашниот кандидат што пееше песна од Никола Роквиќ, Дејан мислам се викаше од сите кандидати имаше навистина убав глас .
    Мислам дека овие што се во комисијата се пристрасни кон нашите кандидати.

6. rozmari

rozmari Нов член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Забележав дека поминуваат кандидати од други земји како од Романија , Хрватска ( Риека ) сега од Црна Гора ( Подгорица ) а изгледа сметаат дека доволно се Македонци. За Кристијан од првата вечер заслужува повеќе од Даниел Савиќ.

На fallenangel му/ѝ се допаѓа ова.
  7. rozmari

rozmari Нов член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Ѕвездите на Гранд во саботата не беа нешто посебно. Нашата претставничка направи лош избор на песна. Не знам што мислеше кога ја бараше оваа песна. Дали таа мисли дека ако ја пее секоја вечер значи знае да ја пее ! Едно е да пееш во кафана друго на грандиозна сцена . Сметам дека се преценила самата. Девојката што ја пееше Црно и бело сите честитки. Дури ни на аудицијата не пееше убаво. Дали Саша Поповиќ намерно ги одбрал овие досегашни женски кандидати. Мислев дека минатиот женски кандидат е најлош но сум се излажала. Таа убаво пее но направи лош избор на песнаа во саботата очигледно не само што направи лош избор на песна туку нема поим од пеење. Место да вината ја бара кај себе вината ја бара кај жирито. Премногу е самобендисана што досега не беше случај со женските кандидати. Ѕвезда не се станува на овој начин.

8. bridetobebt

bridetobebt Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2014
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    146
    зашто нема вечерва , ќе има ли знае некој?

9. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    4.682
    Допаѓања:
    46.946
    Ej decki sto bidna so makedonkata mislam edna bese ne gledav vecerca, dali pomina I sto peese?

10. Polsko

Polsko Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2012
    Пораки:
    937
    Допаѓања:
    573
    Ја пееше Бато од Калиопи, а во бараж Молитва од Марија Шерифовиќ. Не влезе во првите 5
    Ова беше прва женска вечер каде девојките стварно беа одлични

11. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    4.682
    Допаѓања:
    46.946
    Ahm fala ti, ne ni ocekuvav a vleze posto po reklmite sto gi davaa se gledase deka ke bide odlicna vecer. Nisto ke ja gledam ili na youtube ili od pon do pet na vecer.

12. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    4.682
    Допаѓања:
    46.946
    Ништо од македонките вечерва. Сара ја дочекав многу убаво пееше на аудицијата но ништо леле кога почна да пее во баражот:x како друга песна да немаше аман. А таа другата нез како се вика аууу леле секој момент чекав стакло да пукне од гласот.(facepalm) А другите добри беа според мене секако.

13. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.524
    Допаѓања:
    55.236
    Леле таа што ја пееше Море сокол пие, цццц кој глас го извади човече ми се повраќаше, не знам според кои критериуми таа добиваше звездички и пофалби, кога беше чиста утка.

На mila25ve му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    4.682
    Допаѓања:
    46.946
    Kazav jas mislev sekoj moment staklo ke pukne haha

На Rama му/ѝ се допаѓа ова.
  15. x-MajaEsposito-x

x-MajaEsposito-x Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    1.758
    Допаѓања:
    3.684
    Да бидам искрена не го гледам шоуво од причини шо не слушам ваква музика и не сум баш упатена во правилата на шоуво кој како и зошто поминува во наредниот круг. Ја гледав Сара на јутјуб и Ангела ли се викаше..? И вака останав (facepalm)
    но комент.

16. Ginger111

Ginger111 Активен член

Се зачлени на:
    20 мај 2015
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    75
    На resenska и Val-Dim им се допаѓа ова.
  17. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.824
    Допаѓања:
    62.031
    Оваа сезона за прв пат ги гледам „Ѕвездите на Гранд“. Не баш редовно, но ги изгледав повеќе од половината емисии... Порано мислев дека на ови натпревари има само турбо фолк музика, но сега видов дека се застапени сите жанрови на музика!!! А, колку се талентирани дел од натпреварувачите :clap:... Многу од нив пеат поубаво и од членовите на жирито!!!
    А, жирито!!! Страшни се :clap:!!! Посебно Зорица Брунцлик, која е ептен искрена и оригинална!!! Штета што ја нема во последниве „кругови“ од натпреварувањето!!! Ми се допагаат и коментарите на Босанац кој е најреален (y).
    Од Македонските кандидати во полуфинале останаа двајца - Ален, кој веќе е во финале и Филип кој вечерва се натпреварува за влез во финале :clap:... И двајцата се страшно добри пејачи... Најдобро им „лежат“ песните од Тоше, Здравко Чолиќ... Но, најдобра изведба ми беше „Зајди зајди“ од Филип :clap: :clap: :clap:

На cresa-jagoda и Saricko им се допаѓа ова.
  18. ariel333ariel

ariel333ariel Активен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2015
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    58
    еве сега ги гледам Ѕвездите на гранд:lol:Инаку мој фаворит е Филип Божиноски... Многууу е добар :music::l:

На lovemme, cresa-jagoda и Sigma* им се допаѓа ова.
  19. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.824
    Допаѓања:
    62.031
    Вечер, финале на Ѕвездите на Гранд!!! Ке биде интересно...
    Сигурно еден од последните двајца супер финалисти ке биде Македонец!!! На сите натпреварувања оваа година беше така, па 100% и на ова :clap:...

http://vistina.mk/?p=228801

http://vistina.mk/?p=231732

20. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.564
    Значи или Филип или Ален ќе освои автомобил ;)