Станица 2 - ЦЕНТАР РЕКОРД-КОН ИСТОК Станица 4 - ЗЕЛЕН ПАЗАР Станица 173 - ОУ КУЗМАН ЈОСИФОСКИ ПИТУ-КОН КИСЕЛА ВОДА Станица 175 - ШАМПИОНЧЕ-КОН КИСЕЛА ВОДА Станица 177 - КИСЕЛА ВОДА ПРЖИНО Пет станици. Ќе ти користи линков: http://info.skopska.mk
Одамна се немам возено со 13ка ама за утре ми треба на време да е, треба точно да стигнам, порано знам некад знаеше да ме зафркне со 42ка... Стига на време сега летово како што си пишува оваа 10 и 30 дека е во Автокоманда или да одам со 2 бусеви да не ме зезне?
Ima li nekoja aslana aplikacija kade ubavo e napisano za da mzoe covek da se snajde. Brucos sum 3 aplikacii simnav ali vakov haos neam videno nemozam nisto da svatam koe kade ide
Мене оваа апликација ми е најдобра - JSP Live. Само треба по име да ги знаеш автобуските. И точна е, година дена ја користам веќе и до сега до секунда точно покажувало како стигаат автобусите. Треба да имаш вклучен интернет и локација, па самото по близина ќе ти ги наоѓа автобуските (најблиската во метри би требало да е таа кај што чекаш по логика нели ако не ги знаеш на почеток имињата)..
ima gps za toa kade da se simnam primer jas treba da se simnam kaj hotel karpos postojka a neznam kade e toa mozam da vidam na mapa kade e toa za da se simnam
Па само пушти google maps додека си во автобус и следи до кај си. Хотел карпош го има на мапа и плус се гледа и од улица
Луѓе да ми каже некој што знае ако може.Читав и по страните на ЈСП и на таа skopska.mk и не ми е јасна една работа дали ние како студенти треба откако ќе ја извадиме таа картичка скопска персонализирана или слободна кажете ја како сакате треба секој месец да надополнуваме по 1.050 денари како што пишува во ценовникот на јсп за месечен студентски билет или не? Јас иако сум од Скопје, Орце ми беше на две минути од дома и во прва година немав друга адреса да дадам и не ми издадоа слободна сеа прв пат такво чудо треба да вадам. Некој што користи таква картичка тука или во ЛП подетално нека ми објасни. Фала многу.
Со индекс, потврда за редовен студент и со 200 денари ќе одиш во некоја од билетарниците на ЈСП да те сликаат таму и да ти издадат персонализирана картичка
@Kasandra1133 како што ти објасни @cresa-jagoda , со тоа што не во било која билетарница, туку во некој од центрите за персонализација (На Транспортен центар во автобусот, кај Драмски, до Капитол доле...) И услов е редовен студент на некој од државните универзитети!
Здраво, дали некој ја знае процедурата за вадење на нова картичка за средношколци, затоа што ја имам изгубено?
Се зима првин потврда од школото за редовен ученик, класниот раководител ја пополнува. Доколку ученикот е малолетен, родителот треба да оди на нотар да ја завери потврдата, потоа се оди во некоја од ЈСП билетарите. Се изложува потврдата, се плаќа 200 ден за нова слободна, и се издава.
Ќе ве молам за помош . Живеам во Лисиче а ќе почнам со работа во Радишани ,кој автобус освен 57 би ми одговарал ?
27 сообраќа на релација нас. Вардарска - Дом на печат. Нема врска со тој дел од градот (Бул. Илинденска). Таму поминува 15A Ново Лисиче - Карпош 4.