Добар ден. Важноста на билетот се продолжува секоја учебна година и истото може да го направите после 25.декември во тековната година, како билетот би бил важечки во наредната година. На студентите кои прв пат запишуваат прва година (бруцоши) важноста на билетот им се продолжува и за наредната година; На останатите студенти, кои на крајот на тековната година саакаат да го продолжат билетот за наредната година, може да го продолжат под услов само доколку имаат заверен зимски семестар и во индексот имаат заверено неположени испити. Ова го прочитав на сајтот на ЈСП, а јас ја продолжив уште минатата недела, ама кога се куцнувам ми пишува дека важи до 31.12.2019. Да не не ми е продолжена?
Се препорачува продолжување по 25.12 оти претходно може да има проблеми во системот и вршат сервисирања.На 1 јануари ќе си видиш што ти пишува на екранот на валидаторот,ако нема проблем,ќе си пишува дека важи до 31.12.2020.
Zdravo sum treta godina dali treba potvrda za redoven student za prodolzhuvanjen na slobodna I sto tocno treba,vidov eden clen napisa zaveren semestar no semestarot se zaveruva tek posle 10 januari?
Како е можно услов за продолжување да е заверка на семестар кога семестри те се заверуваат во јануари? Која логика ај некој нека помогне
Па досега секоја година продолжувам на почеток на јануари кога не ми е заверен уште, а и пишаа некои членки дека продолжиле веќе, ваљда мислеле запишан само.
Значи како и минатата година потврда и запишан семестар ,ме зачуди тоа заверен но и тие не знаат што сакаат да кажат иначе фала ти
zdravo student sum i prethodnata nedela ja prodolziv slobodnata, no vcera mi ja ukradoa zaedno so drugi dokumenti dali znaete koja e procedurata kako da zemam nova? prijaveno e vo policija no mi rekoa da se obratam vo jsp fala odnapred
Најпрво ако не ти е регистриран телефонот во јсп, односно ако немаш досега плаќано преку тел треба да го активираш на 141114 и да испратиш порака со содржина START. Потоа се јавуваш на 185 и го приближуваш телефонот до апаратчето и ќе ти покаже кога ќе биде завршено наплаќањето .
Бидејќи веќе не сум студент, дали на персонализираната картичка можам да надополнам кредит за вожњи? Или мора да вадам друг тип картичка?
Мене летото на таа од средно исто таква коа прашав ми рекоа не може. За студентските едино нешто поразлично да е...