Треба прво да го активираш ако го користиш првпат. Напиши порака со текст “START” на 14 11 14. Ќе ти дојде порака за успешна активација, потоа си вртиш на 185 и го приближуваш мобилниот до апаратчето.
Не знам за 41, за другиве зависи кое време од денот. Кога е шпицот знаат да бидат полни. Постои 13ка, ама е многу ретка.
41 секогаш е полн пошо опфаќа долга релација. И другиве се полни. 13ка е најдобар. Омилен бус ми е, секогаш е празен. 4г одев у средно со него, секогаш имало место за седење. Штета шо е толку ретка Ако имаш избор иди со 13ка.
Многу автобуси проаѓаат, овие отприлика најчести се. Од железничка: 45, 65ките ко најчести еве и сите други приградски шо идат накај селата после автокоманда. Од рекорд: 50ка. Од карпош: 2ка. Не знам од кај ти одговара највеќе вака, да ти појаснам појше.
Здраво. Малку глупаво прашањево, ама имам заборавено како се плаќаше во ЈСП со телефон? Може ли некој да ми каже..
Денес пробав да плаќам ама нешто не им функционира изгледа.. Иначе вртиш 185 и го ставаш телефонот на апаратчето.
Се пишува порака со текст “START” на 141114, но тоа ако се немаш регистрирано, односно немаш плаќано преку телефон претходно.
1.Дали може бидејќи треба да вадам нова слободна да однесам слика од алманах или мора да се сликам? 2.Ако веќе треба да се сликам (никогаш не сум се сликала во билетара) дали може во било која т.е дали се оспособени сите за сликање. Сакав во маалскава да отидам ама мислам немаат за сликање па да знам сликичка да однесам @Tan4ence не се
Мора да се сликаш. И не може секаде, знам кај Железничка може, кај Капитол мислам и некаде у Карпош. За други места не знам.