Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

ЈСП (Јавно Сообраќајно Претпријатие) Скопје

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од RainBow, 17 декември 2010.

1. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.559
    Може, ама цел јануари нема да можеш да се возиш.

На Billy Idol и astrophile им се допаѓа ова.
  2. astrophile

astrophile Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2020
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    271
    Да се надоврзам, дали кога ќе ја продоложуваме студентската, треба повторно да не сликаат (да ни дадат нова картичка), или само ни ја надополнуваат?

3. Хамитzzz

Хамитzzz Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2019
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    4
    Како мислиш дали до моментот на продолжување нема да можам или цел јануари и да дали само продолжуваш со потврда и индекс или треба да се сликаме од ново?

4. cresa-jagoda

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.559
    Нема повторно сликање. На истата картичка само го продолжуваат за една година рокот на користење.

Се продолжува само со индекс и потврда за редовен студент. Нема повторно сликање.
    Инаку од 1.1.2021 сè до моментот на продолжување нема да можеш да се возиш. Ама бидејќи ти прашуваше за продолжување после 31.01.2021 затоа ти реков дека цел јануари нема да можеш да се возиш.

Ако сакаш да се возиш, ќе си одиш во билетара ќе си ставиш пари. Минимално е 100 денари. Ама ќе си ставиш на пример: 105 денари за да имаш за 3 возења.
    Или ако планираш секој ден да се возиш, поисплатливо ти е 250 денари за 10 возења. Ама овие возења ти траат само 2 недели од првпто куцнување на апаратчето.
    Ако сакаш да имаш 10 возења со неограничен рок тогаш ќе си ставиш 350 денари.

На Billy Idol му/ѝ се допаѓа ова.
  5. cresa-jagoda

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.559
    УСС-УКИМ на фб има објава од пред 15тина минути:

Информации за студентски автобуски картички - Скопска од 2020 ќе важи до крај на февруари.

УСС е во директна комуникација со Град Скопје и ЈСП во однос на важењето на скопските картички за бесплатен автобуски превоз за студенти. Од ЈСП побаравме важењето на скопските автобуски картички да биде продолжено уште два месеци, како не би се создале гужви при продолжувањето на важењето на картичките.

Од ЈСП добивме усмена потврда дека СКОПСКИТЕ КАРТИЧКИ ЗА СТУДЕНТИ АВТОМАТСКИ ЌЕ СЕ ПРОДОЛЖАТ ЗА УШТЕ 2 МЕСЕЦИ. Ова значи дека студентите нема да мора веднаш да ги продолжуваат картичките, односно нема да можат да се изложат на непотребен ризик при процесот на обновување. Во меѓувреме ЈСП не информираше дека ќе работи на софтвер кој ќе овозможи електронско обновување на картичките.

Продолжувањето на картичките технички ќе биде разрешено од страна на ЈСП во следните неколку денови.

Благодариме на ЈСП за разбирањето во однос на ова прашање и се надеваме на понатамошна успешна соработка при изработка на софтверот, како би одговара на потребите на студентите.

На Tea678, astrophile и ElenaOfRivendell им се допаѓа ова.
  6. Хамитzzz

Хамитzzz Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2019
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    4
    Фала ти многу иначе грешка мислев 31.12.2020 верувам дека на многумина им излезе на пресрет со одговорот фала уште еднаш

7. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    1.049
    Допаѓања:
    2.535
    Здраво, дали некој може сигурно да ми каже дали се продолжени студентските до фебруари месец, доколку проверил денес?

8. Принцезичка1

Принцезичка1 Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2016
    Пораки:
    1.064
    Допаѓања:
    5.399
    Не се секако:)
    Што кажале дека ќе средат и навистина средиле:?:

На cresa-jagoda и franca им се допаѓа ова.
  9. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    1.049
    Допаѓања:
    2.535
    Како не се? Нели рекоа ќе важат до крај на месец фебруари?

На Принцезичка1 и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  10. Принцезичка1

Принцезичка1 Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2016
    Пораки:
    1.064
    Допаѓања:
    5.399
    Влегов во автобус и пробав да ја куцнам слободната ми пишуваше:надополнете ја картичката:@
    Па си платив со телефон и веднаш однесов потврда во јсп.Ако чекам од другите тешко мене.

На cresa-jagoda и franca им се допаѓа ова.
  11. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    1.049
    Допаѓања:
    2.535
    Е свашта, па зашто тогаш објавиле на фб дека ќе ги продолжат, фала ти како и да е

На cresa-jagoda и Принцезичка1 им се допаѓа ова.
  12. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.702
    До апаратот е.
    Пошто доле пишува: "Грешка: 6"

На teressa му/ѝ се допаѓа ова.
  13. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    1.049
    Допаѓања:
    2.535
    Јас денеска бев и прашав, ми рекоа дека за студентите важат до крај на фебруари, нема да има проблем со контрола, нема потреба ни да се куцаме додека не направат автоматски да пишува дека важат до крајот на фебруари, а како ќе знае некој дека сме студенти , на лепе очи ваљда, вози се северна македонијо:clap::envy:

На Принцезичка1 и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  14. CandyfLoSs

CandyfLoSs Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2019
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    27
    Дали ќе може како скоро вонреден студент да си ја продолжам картичката или не бидејќи сум станала вонредно?

15. cresa-jagoda

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.559
    Не можеш. Мора да си редовен студент.

16. Arja

Arja Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2016
    Пораки:
    830
    Допаѓања:
    1.349
    Демек продолжена ќе беше важноста до крај на февруари за студентскиве ама оди разбери се со контролори. Очигледно тоа што им се кажува од едно уво влегува а од друго излегува. Денес се качи контрола и објаснив дека картичката уште не ми е продолжена за да добијам одговор дека требало да носам потврда со мене. Па да сум ја имала потврдата немаше да чекам туку веднаш ќе ја продолжев картичката. Ама оди објасни се. Она што најмногу ме нервира во ситуацијата е што уредно се јавив во Јсп откако ја добив информацијата дека ќе биде продолжено важењето и ги прашав дали ќе биде потребен некој документ и им назначив дека сакам да избегнам непријатна ситуација со контрола затоа што ги знам што говеда се. А очигледно сум имала среќа денес затоа што се изначитав студенти кои добиле казни во истата ситуација.

На Принцезичка1, cresa-jagoda и f.girl им се допаѓа ова.
  17. f.girl

f.girl Форумски идол

Се зачлени на:
    7 октомври 2015
    Пораки:
    2.186
    Допаѓања:
    32.704
    Не ми се верува еј :x Удри по џебот на студентите, така е најлесно. Па уште и ти кажуваат кога да земеш потврда :^)

Убаво што сподели овде, ќе ја зачувам денешната објава на УСС па ќе видиме дали ќе прават проблеми при контрола :|

18. BelieberYeahh

BelieberYeahh Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2013
    Пораки:
    1.448
    Допаѓања:
    2.208
    Дали некој знае како стојат гужвите за продолжување на картичка деновиве? Сакам задутре да појдам, а нема да имам многу време за чекање па да не одам за џабе бидејќи не ми е блиску. Исто така, бидејќи една членка погоре рече дека не можела да ја куцне студентската картичка, како да им се докаже на контролата дека си студент, бидејќи гледам правеле проблеми?

19. cresa-jagoda

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.559
    Читав некои ја покажувале официјалната објава на ЈСП што е, па добиле казни. Па морале да одат дури во ЈСП Автокоманда за да им ги скинат казните.

На f.girl му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Arja

Arja Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2016
    Пораки:
    830
    Допаѓања:
    1.349
    Страв ми е да се возам искрено. Многу глупава ситуација испаѓа, те прават подоле од гомно буквално. Гледав денес да си земам барем за 250 денари 10 возења ако ништо друго,

На f.girl му/ѝ се допаѓа ова.