Ми кажаа дека слободна картичка за студенти можело да се извади некаде на улица Македонија. Дали може некој поконкретно да ми објасни каде се наоѓа?
Здраво девојки, последен пат ми важеше картичката до декември 2020, односно ја продолжив тогаш со запишан летен семестар. Сега сакам да ја продолжам (имам запишан зимски семестар) дали ќе ми ја продолжат бидејќи не беше активна една година скоро или треба да извадам нова?
Update за сите што може ќе имаат слична ситуација: Ми извадија нова картичка и морав да платам, веројатно била од постарите.
Јас таму си ја продолжувам, а дали може да се сликаш таму не знам. Се оди од паркингот карши Рамстор, поминуваш една градинка или училиште, што и да е, па има паркче и на крајот има просторија на ЈСП.
Од рекорд имаш 50 и 43, а од кај Џамбо 65в. Имаш и од пред ГТЦ 16. Сите овие застануваат кај Континентал.
Pomos Sto mislite dali studentskite karti da gi prodolzime neli vazar do 31 December 2021 neli novata gradonacalnicka kaza deka prevozot za site ke e bezplatno pa da ne davame pari za potvrdi İ uste nesto nekoj sto vekje prodolzile mu barale po 200 denari dali toa sekoja godina treba deka jas lani ne plakjav??
Ја мојава слободна не ја продолжив, мислев ќе треба али еве се куцам секој ден и ми важи куцањето, а да лани плаќав 200 денари.
За продолжување не се плаќа. Само првпат кога ја вадиш плаќаме 200ден зашо не сликаат и нова ни вадат. Вака само се продолжува и освен за потврда за редовен студент друго не се плаќа. Ти лани првпат ја извади, ти важи до крај на декември, ако не ја продолжиш нема после нова година да ти важи. Не се плаќа за продолжување, само првпат кога ја вадиш.
Аааа, затоа ли, а ја се чудев.Мислев како што почнува академската година така ќе треба да ги продолжуваме.Значи сеа после 31.12 треба да ја продолжам ај може ќе положам до тогаш па нема да ми треба.
Не се овие како во средно. Студентските важат до 31 декември секогаш. А ги продолжуваме овој период вака после запишување семестар во октомври, кој кога сака си ја продолжува, имаме време до крај на декември, секако не мора да брзаш.