Си работи она Еве... https://skopje.gov.mk/mk/vesti/2019/20102022-jsp-prodolzuva-so-normalno-funkcioniranje/ Подлабок е проблемот...
Хахахахаахаха Битно некој да се опцуе па сеа кој е, нема везе Цел на назнака: До непозната личност одговорна за настаните
Па и не треба да возат. Секоја чест и до сеа како успеаа да функционираат неплатени плус трошците за нафта од нивен џеб ги покриваа. И не, не е Даниела крива.
Како тоа блокирање храдови низ Европа ти е пример за бунт а еве еден ден без јсп ти е крај на светот? Одлучи се. Или само колку да се пише нешто...
Пошто ако се буниме, сите се буниме А не секој месец, поедини искачаат и протестираат Вака блокирај го цело Скопје па да видиме Апдејт: магично се најдоа 2,000,000€ Почнале да возат А и јас видов 2 двокатни од далеку сега, само не знам шо број беа Значи треба два дена колапс за да им текне на овие шупелкиве
Автобусите на јсп се пуштени на улиците, ама што е со приватните автобуси? Како што слушнав утре и нив ќе ги немало, и немале земено плата 3 месеци
Како си пишал алал да му е. Не знам дали знае дека не секој може да си дозволи такси. Многу ме интересира кој е дотичниов професор.
ЈСП се загубари и беа долго време, кога владата и градот беа на ДПМНЕ тогаш тие го покриваа минусот, кога владата и градот беа на СДС тогаш и тие го покриваа минусот, е сега СДС се централната власт но Скопје е под Данела, независен градоначалник, па престанаа да го покриваат. Политички игри на страна - СДС немаше проблем да даваат милиони евра на Арачиново и да не им наплаќаат струја, наместо они сите ние кои плаќаме сметки ги покриваме и нив - ЈСП едноставно е непрофитабилно. Ако не се субвенционира (како до сега) треба да се најде друго решение како: да се кратат линии, да се креваат цени, да работи контрола и за автохтоните, да се воведе ЈСП железница итн. Со други зборови вистински промени кои се невозможни за македонското општество моментално. Така да или крах или ќе си тера како до сега работата. Инаку никако приватизација, најлошо решение според мене. Патем навистина и водовод се спремаат за штрајк? Мераци.
Дечки, во врска со оваа зелената Скопска картичка за надополнување како иде? Дали има ограничено колку возења ќе уплатам(пример сакам 10 возења да имам на картичката) или за цел месец се надополнува? Некој да ме просветли...