Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

ЈСП (Јавно Сообраќајно Претпријатие) Скопје

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од RainBow, 17 декември 2010.

1. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.960
    Допаѓања:
    15.965
    Ти благодарам за исцрпниот одговор. :)
    :hug:

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Aslan Turkey

Aslan Turkey Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2019
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    48
    Имаме и други канти ЈСП

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Аничкаa

Аничкаa Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2020
    Пораки:
    546
    Допаѓања:
    474
    Дали државните 23ки сабајле во 6 7 што се ги има или не?

4. Andzi4.

Andzi4. Активен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2022
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    27
    Ima 23ki samo ne se bash tochni kako sho se na aplikacijata barem jas taa shto ja imam. Po 5-10 minuti podocna doagjaat

На Аничкаa му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Zaljubena26

Zaljubena26 Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2017
    Пораки:
    2.253
    Допаѓања:
    31.202
    Имаме да. Ама приватните се во најлоша состојба. ЈСП има и нови убави автобуси во кои возењето е пријатно. Асален приватен не сум видела. Нека возат ама нека понудат услови.

6. Andzi4.

Andzi4. Активен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2022
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    27
    ПРЕНАСОЧУВАЊА

2-Од Светлост по Пластичарска, преку Кале до Пошта Градски ѕид и по траса, во обратна насока до Мост Гоце Делчев, од кај Кале по Пластичарска до Битолски конгрес и по траса

2А- Од Светлост по Пластичарска, преку Кале до Пошта Градски ѕид и по траса, во обратна насока до Мост Гоце Делчев, од кај Кале по Пластичарска до Битолски конгрес и по траса

3, 3А, 3Б-Кон Кл.Центар од Ж.Станица од кај Тутунски комбинат, од кај Рамстор и по траса, во обратна насока после Рекорд, кон Холидеј ин, Дрво декор и кон Веро Џамбо и по траса

4-Од 11 Октомври од Чешма К.Вода кон Рамстор кон Соборен Храм и по траса, во обратна насока после Рекорд, кон Холидеј ин, Дрво декор кон Веро Џамбо, Ж.Станица, Тутунски комбинат кон Чешма К.Вода и по траса

5- Кон Кл.Центар од Ж.Станица од кај Тутунски комбинат, од кај Рамстор кон Католичка црква и по траса, во обратна насока после Рекорд, кон Холидеј ин, Дрво декор и кон Веро Џамбо и по траса

7- Кон Карпош од Тутунски комбинат кон Рамстор потоа кон Соборен Храм и по траса, во обратна насока после Рекорд, кон Холидеј ин, Дрво декор кон Веро Џамбо, Ж.Станица и по траса

8-Кон Влае после Јаја Паша по Пластичарска, преку Кале до Пошта Градски ѕид, Партизанска, бул.8 Септември, потоа по Илинденска и по траса, во обратна насока по истата пренасочена траса

9-кон Кл.Центар од Јаја паша кон Континентал, по ул. Беласица, Ж.Станица потоа кон Тутунски и кон Рамстор и по своја траса, во обратна насока по истата пренасочена траса

15, 15А- Кон Карпош од Ж.Станица десно по ул. Беласица, Континентал, Пластичарска, Кале и кон Пошта Градски Ѕид потоа по траса, во обратна насока после Рекорд кон Холидеј ин, Дрво декор и кон Веро Џамбо и по траса

16-Кон Железара од Црква С.Петка кон Рамстор, потоа кон Рекорд, Холидеј ин, МНТ, лево кон Кале, Пластичарска кон Континентал и по траса, во обратна насока по истата пренасочена траса

17- Кон Музеј, од Тутунски комбинат десно кон ул. Беласица, Континентал, Пластичарска и по траса, во обратна насока по истата пренасочена траса

19- Кон Карпош после Јаја Паша по Пластичарска, преку Кале до Пошта Градски ѕид и по траса, во обратна насока по истата пренасочена траса

20- Кон Транспортен Центар од Јаја паша кон Континентал, по ул. Беласица до Ж.Станица, во обратна насока по истата пренасочена траса

21, 21Б од Транспортен Центар десно по ул. Беласица, Континентал, Пластичарска, Кале и кон Пошта Градски Ѕид потоа по траса, во обратна насока после Рекорд кон Холидеј ин, Дрво декор и кон Веро Џамбо и Транспортен Центар

22-Кон Лепенец од Транспортен Центар, кон Тутунски комбинат, кон Рамстор потоа кон Соборен Храм и по траса, во обратна насока после Рекорд, кон Холидеј ин, Дрво декор кон Веро Џамбо, Ж.Станица и по траса

23-кон Дом на Печат, од Ж.Станица од кај Тутунски комбинат, од кај Рамстор кон Терминал, во обратна насока после Рекорд, кон Холидеј ин, Дрво декор и кон Веро Џамбо и по траса

24- Кон Тафталиџе од Чешма К.Вода кон Рамстор кон Соборен Храм и по траса, во обратна насока после Рекорд, кон Холидеј ин, Дрво декор кон Веро Џамбо, Ж.Станица, Тутунски комбинат кон Чешма К.Вода и по траса

25- кон Милениумски Крст од Ж.Станица од кај Тутунски комбинат, од кај Рамстор кон Терминал, во обратна насока после Рекорд, кон Холидеј ин, Дрво декор и кон Веро Џамбо и по траса

27- кон Дом на Печат, од Ж.Станица од кај Тутунски комбинат, од кај Рамстор кон Терминал, во обратна насока после Рекорд, кон Холидеј ин, Дрво декор и кон Веро Џамбо и по траса

35- Кон Ново Лисиче од Јаја паша кон Континентал, по ул. Беласица до Ж.Станица и потоа по траса, во обратна насока по истата пренасочена траса

41, 51, 58, 58а, 58б, 67, 70, 74- од Чешма К.Вода, преку Тутунски комбинат кон Ж.Станица и во обратна насока од Транспортен Центар кон Тутунски и потоа по траса

41А-Кон Кл.Центар од Чешма К.Вода кон Рамстор и по траса, во обратна насока после Рекорд, кон Холидеј ин, Дрво декор кон Веро Џамбо, Ж.Станица, Тутунски комбинат кон Чешма К.Вода и по траса

43- Од Светлост по Пластичарска, преку Кале до Пошта Градски ѕид, Европски и по траса, во обратна насока потоа кон Рекорд, Холидеј ин, МНТ, лево кон Кале, Пластичарска кон Континентал и по траса

50- Кон Кл.Центар од Светлост, по Пластичарска, Кале кон МНТ, во обратна насока Рекорд, Холидеј ин, МНТ, лево кон Кале, Пластичарска и кон својата траса.

57- Кон Козле после Јаја Паша по Пластичарска, преку Кале кон МНТ, во обратна насока од Рекорд, Холидеј ин, МНТ, лево кон Кале, Пластичарска и кон својата траса.

59- Кон Карпош после Јаја Паша по Пластичарска, преку Кале кон МНТ, во обратна насока од Рекорд, Холидеј ин, МНТ, лево кон Кале, Пластичарска и кон својата траса.

52, 53, 55, 62, 63, 65, 65В, 66, 66а, 68, - кон Тр.Центар од Општина Г.Баба, кружен тек кон Континентал, ул.Беласица до Терминал и во обратна насока по истата изменета траса.

18 и 118 - Кон Визбегово тутунски комбинат, Рамстор, бул. Климен Охриски и од постојка Соборен храм по траса. Кон транспортен по бул.Гоце Делчев десно кон МНТ, Холидеј ин лево кон Веро Џамбо и Транспортен центар.

32, 60 и 64 по. Ул.Беласица, континентал, пластичарска ,кале на постока Пошта и по т6раса, во обратна насока, Пошта, бул.Гоце Делчев десно кон МНТ, Холидеј ин лево кон Веро Џамбо и Транспортен центар.

Eve objavile na JSP site prenasochuvanja.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  7. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.364
    Допаѓања:
    126.267
  8. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    А приватњаците да си купеа прво асални автобуси?
    за тие таратајки е грев и сервис да плаќаат
    се распаѓаат, смрди на прашина и на стоено, прозори немаат повеќето од нив, не дај Боже летно време некој у 12ка да влезе.
    Ја ви кажувам, ќе поцркате

Последна измена: 8 декември 2022
    На GirlLove и нина122 им се допаѓа ова.
  9. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.384
    Допаѓања:
    12.756
    За мене, ден денес, најголема мистерија е зошто не пуштаат да се возат лица си количка за пазарење.

Во неколку наврати бев сведок на кавга помеѓу возачот и постари лица со количка од пазар, каде возачот им вика веднаш да се симнат. (facepalm)

На NoirSerpentine и Andzi4. им се допаѓа ова.
  10. Andzi4.

Andzi4. Активен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2022
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    27
    Iskreno bolje kolichka da nosat nego taka u kjesi I da se trpi taa mirizba od se toa shto pazarele.

11. Meddy

Meddy Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2021
    Пораки:
    720
    Допаѓања:
    484
    Neka zavrsi ova katastrofa vekje!!! Mi se smaci mi se gadi od toa sto po sat satipol nema avtobus. Barem neka vozat po toj red sto e vo jsp dva pati u eden sat. Tie ni toa ne go praktikuvat nekni 57 cekav tocno 50min

12. злоба

злоба Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2020
    Пораки:
    1.088
    Допаѓања:
    3.609
    Баш денеска поминав на Бит пазар се буткаат да влезат во автобусот повеќето останаа да чекат зошто беше препун.

13. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.384
    Допаѓања:
    12.756
    Тешко на тој шо треба да менува по 2 и повеќе автобус за да стигни некаде. :|

На GirlLove и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  14. Andzi4.

Andzi4. Активен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2022
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    27
    Jas menjam po dva avtobusi za da stignam na rabota I iskreno ogromna guzva,netrpelivost,nervoza kaj lugjeto. A toa e zatoa shto polovina avtobusi ne doagjaat na vreme. Zavchera 7ca saat vreme ne dojde iako ja imashe na raspored na 10 minuti.

15. snkmcv

snkmcv Нов член

Се зачлени на:
    21 декември 2022
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Zdravo.Kazneta sum od jsp za neposeduvanje bilet vo mart mesec i kaznata uste ne mi e platena. Sto da pravam,dali da ja platam kaznata i kade da se obratam bidejki ne cuvam nikakva uplatnica ili deloto e veke zastareno?

16. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    1.046
    Допаѓања:
    2.528
    Си требала одма да платиш, сега дупло ќе ти дојде да плаќаш, така на тетка ми 3.000 и стигна од 1.000... Сигурно ти дале уплатница кога те фатиле без биилет си требала на таа да уплатиш сума, сега не знам, ама немој да чекаш, појди во некоја филијала или како и да се вика на јсп и прашај ги, не чекај да не платиш огромна сума. Делото нема да ти застари не се поминати години и годинииииииии, уште утре иди и плати, ако чекаш можеш само поголема сума да платиш, друго ништо.

На snkmcv му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Памела77

Памела77 Активен член

Се зачлени на:
    16 декември 2022
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    227
    Каде може да се најде кои права ги има контролор кога ќе затекне патник без билет, а кои патникот?

На NoirSerpentine му/ѝ се допаѓа ова.
  18. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.562
    Допаѓања:
    12.819
    Требало да платиш одма, сега е поведена прекршочна постапка против тебе, со се судски трошоци, плус 3000 денари на јсп, плус уште нешто имаше, околу 200 евра се му доаѓа да си платиш.. Знам на братучед ми така, две години се мокнеше, накрај си плати кога му ја блокираа сметка..

19. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.332
    Допаѓања:
    2.601
    Ви ја отвара страната на ЈСП?

20. Andzi4.

Andzi4. Активен член

Се зачлени на: