ЈСП (Јавно Сообраќајно Претпријатие) Скопје

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од RainBow, 17 декември 2010.

1. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.388
    Допаѓања:
    17.606
    Па така кога читаат и не дочитуваат, битно фатила некоја реченица ;) ама и од цитираната реченица не знам како дојде до тој заклучок |(
    Нема врска битно ти Annath ме разбра ;) се надевам и другите.

Ова како цацко со бензинот кога поскапел, мене гајле ми е ако поскапел ја секад си ставам за илјадарка.
    Така и за картиве, гајле ми е ако поскапат ја си вадам слободна од 950 :rofl:

На DAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Shery

Shery Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.058
    Допаѓања:
    5.103
    Има слободна 950 денари и 1050
    Првата е градска и може само во градски линии да се користи, а приградска е за сите линии, затоа е поскапа

3. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.935
    Да, ама некаде пишуваше дека цен ата на слободната нема да се промени само ќе се изедначат и сите ќе бидат по 1050

4. MaxyMax

MaxyMax Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    99
    "Непроменета останува цената на месечните билети за работниците, но не и за студентите и пензионерите кои досега се возеа со градски или приградски месечни билети. Со новата одлука градските билети за нив, кои досега се продаваа за 950 денари, ќе имаат иста цена како и приградските кои чинат 1050 денари. Пензионерите и натаму ќе може да уживаат во возењето со градските автобуси бидејќи како што информираа од ЈСП бесплатните денови за превоз во вторник и петок, за нив, и натаму остануваат."

Ова е од денешниот Вечер.

5. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    сватив јас многу добро, туку мене не ме сватиле, ама ок ;)

6. Shery

Shery Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.058
    Допаѓања:
    5.103
    Епа не сум слушнала за ова досега. Се извинувам

7. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.005
    Ако некој странец се качи во автобусите на ЈСП во вторник и петок, ќе помисли дека македонскиот наталитет е понизок и од зимските температури во Сибир! :fubar:

8. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.139
    Допаѓања:
    12.358
    Патешсетвија по автобусиве во вторик и петок еден куп имам.
    Кај мене во населба има пазарче. Една жена што ја знам, живее на 100 метри од него. Ама рано посабајле ја гледам на автобуска прави муабет со друга жена.
    „Каде ќе шеташ?“
    „Те до Битпазар, да купам нешто и да се прошетам, дома не се доседува“

Сабајле се возам во 50ка, седев горе и на Битпазар се качува еден дедичко со качкет, со бастунче, едвај оди. Ама кога виде празно седиште скроз на другиот крај, кога летна, чиниш крила доби.
    И заклучив.. Што е брзина на светлината? Брзината со која изнемоштен пензионер здогледува празно место и седнува на него.
    Ми е жал за старите луѓе што стварно имаат работа некоја во тие денови. На таквите обавезно станувам.

9. Juicy

Juicy Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2010
    Пораки:
    1.815
    Допаѓања:
    11.131
    Едно е што се туркаат старчиштава вторник и петок ,а друго е што праќаат секси шофери :$ :wasntme:

10. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.704
    Допаѓања:
    5.491
    Кога поскапе такси превозот, местото во автобусите стана претесно. Кога ке ги додадеме и крадењето симпатии и гласови од пензионерите преку акцијата слободно возење за нив 2 дена во неделата( плус ако додадеме дека одат без веза натаму наваму, колку да пополнат некој саат), станува уште потесно во автобусиве, ама ајде, најефтин превоз.
    Цената на горивата постојано варира иако си држи високо место, ем гужвиве низ улиците и неровозите+паркингот, пак автобусите ке искочат во пресрет како ок решение.
    Ми се допаѓа идејава со новиве автобуси, барем ок изглед имаат, додека за квалитет не сум компетентна да зборам, а и нема подобар доказ од времето- времето ке покаже за нивниот квалитет и истрајност,сепак тие автобуси се на народот, со пари купени исклучиво од народот, значи ние сами си ги купивме, со парите од казните, разните поскапувања, даноци и итн, па логично е сега да накачат цена,со цел истите да си ги одржуваме, и повторно пак ние, граѓаните.
    Се е логично во нашава држава, само се надевам ке бидат пореални со цениве на билетите, да не случајно им удри во глава како за многу други работи ,па се занесат и за ова, и на ова накачување да додадат плус за брзо време, е тогаш дефинитивно ке си одиме пеш.

11. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Јас навистина веќе старцине неможам да ги трпам, овааа е луда работа
    Кога влегов во автобус,седнав до една постара жена, кај скопјанка се качува уште една госпоѓа и ме замолува да станам (у себе си викам ај,и онака после железничка се симнувам)
    И станав на госпоѓата, а таа седнува и и се обраќа на таа што седеше до мене: намерно не се качив во предходната 5ка зошто знаев дека си во оваа, и што велиш кај застанавме во петокот со муабетот?

Лелеееееееее :@ не се нормални, за шетање и муабетење во автобуси одат уффф (секакви луѓе има)

12. belieber

belieber Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    642
    Најголема грешка на ЈСП е што им дадоа бесплатен превоз на пензионерите во вторник и петок што си го користат за идење до пазар и што се понашаат како господари во автобусиве. Уште нешто да ми се случи, да ми се развика некој пензионер и слично ќе го направам лом пред сите во автобусот и ќе поднесам жалба до ЈСП да се забрани бесплатниот превоз за нив. Крајно невоспитани, некултурни, само да се расправаат... |(

13. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    1.607
    Значи стварно ми е жал за некои стари луѓе што им затвараат врати пред нос.. денес еден дедо душичка му паднала ракавицата па се врати да ја земе и таман да се врати овој шоферот не почека! Сирот којзнае колку чекал ...

На Juicy му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.928
    ^Слична ситуација денес кога одев накај школо . Да влезе една жена овој ја затвара вратата и падна .Како што се затвараше вратата ја лупна женичкава и падна . Срамота бе срамота . Како да ќе закасни , па нели треба да види дали сите се симнале , дали се качиле сите што сакаат .

15. DeepBlue

DeepBlue Популарен член

Се зачлени на:
    21 мај 2011
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    1.098
    се возев еднаш у двокатните ради мерак и шо да ви кажам освен катастрофа. ептен се нефункционални особено на првиот спрат премалку простор има а недај боже да купуваш карта од кај шоферот и да има уше неколку такви фуууууууј па на сардините им е покомотно беееее али затоа на манијаците им е топ,
    ако им се присака да фатат женско те им шанса :tmi:

16. bonbona92

bonbona92 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2011
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    129
    Воопшто не ми се допаѓа односот на возачите. Воопшто не внимаваат како ги возат двокатните автобуси. Во нив има вкупно 5 камери. Возачот ја прати целата ситуациа во автобусот преку нив и пак не внимаваат. Вратите ги затвараат дур излегуваат луѓе, џабе им даваш сигнал не застануваат за жива глава.
    Пред некое време (има месец) еден дедо се симнуваше по скалите, возачот нагло тргна и дедото се струполи по скалите :worried: Гревче.

17. tinkerbelll

tinkerbelll Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2010
    Пораки:
    2.096
    Допаѓања:
    5.018
    Девојки ве молам доколку сте информирани да ме известите преку лична порака,која цена е месечен билет??Јас не сум студент веќе,значи месечен билет за приватно лице.Може ли да се извади?Како се цените?

18. kelly.r

kelly.r Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    830
    Допаѓања:
    534
    На tinkerbelll му/ѝ се допаѓа ова.
  19. tinkerbelll

tinkerbelll Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2010
    Пораки:
    2.096
    Допаѓања:
    5.018
    Markica za vozrasni za gradski linii 950,00 -Ваква ми треба?Мене ми е поточно за автобус бр.65 и бр 41.

20. kelly.r

kelly.r Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    830
    Допаѓања:
    534

врска немам,да не те лажам поубаво прашај си во билетара :)

На tinkerbelll му/ѝ се допаѓа ова.