Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

ЈСП (Јавно Сообраќајно Претпријатие) Скопје

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од RainBow, 17 декември 2010.

1. Smurfette.M

Smurfette.M Популарен член

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    1.072
    Допаѓања:
    621
    Троцифрен е на старите автобуси, а на новите (нископодните и двокатните) е четирицифрен ;)

2. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    Мислам дека е редно време да им текне да ги измијат новите автобуси, да не гледа човек кај треба да се симне... Старите пак колку толку ги подзамиваа, овие троа ги заборавија.

На anabel-a, AnaKarenina, femina90 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. maca99

maca99 Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    1.691
    ^Леле баш денеска истото си го мислев во 50ка :lol: Кај не го знам Маџари па и неможев да видам кај да се симнам ,мизерија |(

4. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.932
    Може им е страв да ги измијат...
    Нема врска, мене ме уште онаа вторник ситуацијата нервира. Во вторникот доцнев малку на факултет на вежби и кога излегов на Партизанска решив да фатам автобус. Уште јас притигнував на станицата кога стигнаа два двоспратни автобуси една 22-ка и една 2-ка. 22-ката никако не ја фаќав па побрзав да ја фатам 2-ката и само што стигнав пред вратата шоферот ми ја затвори пред нос затоа што беше ногу гужва и одвај се качи девојчето пред мене. Значи за да се шеткаат некои баби и дедовци јас за малку ќе задоцнев на вежби за кои ако имам повеќе од едно отутство не можам ни потпис да земам. Ама тоа ти е...

5. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    хаха и јас истото го помислив, жими се незнаев кај да се симнам, но гарант чекаат времево уште некој ден да се опорави,зошто и самите гледате, прост пример,изми ја колата,после едно излегување колата е хаооос. Но верувам дека за некој ден ќе ги средат штом ќе се стабилизира времево.

Инаку денеска се пуштаат 60 нови автобуси.

6. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Акција на ЈСП, на секој купен 10ти билет за возење добивате панцир и шлем :D

преземено од фб, се изнасмеав :D

7. mysterious

mysterious Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.491
    Допаѓања:
    2.661
    А добро,јас не пратам многу вести и такви работи,што се случило деновиве во 57 или 65 како што кажуваат,се испотепале или нешто посериозно..?

8. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    катастрофа, искрено за да отидам до кај дечко ми морам да поминам преку бит пазар, цветан димов....уффф душа немам.Се надевам ќе се смири ситуацијава

9. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.468
    Допаѓања:
    91.839
    Девојки не се плашете толку, само повеќе паника ќе ве фати кога ќе влезете во автобус. Имам тетка во Топанско една недела седев таму и никој ништо не ми пререче исто ко кога сум си во Лисичево.
    Не велам дека не е опасно секаде ама ако паничите полошо за вас.

10. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    не паничам, ама од што имам гледано што се дешава по автобусите, и како беснеат таму и си замислуваат дека автобусот е на татко им, затоа и ми е шубе.

11. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    Искрено, на почетокот, многу ми беше страв. Ама гледај да се возиш во приватен автобус, помалце гужва има. Затоа што, некогаш приватњаците, не пуштаат со слободна на таа станица, а некогаш и не ни застануваат таму. Тоа е поредок случај, ама пак..
    И гледај да одиш кога е измеѓу часови. Ако одиш кон Бит-пазар, Јајапаша, Чаир.. Обично на тие станици се празни автобусот. А скоро највеќе кај Цветан Димов. А на Бит-пазар, таман ќе се испразни, влегува нова тура. И од понаредните, се качуваат, за да одат накај Цветан.
    А ако одиш од Цветан Димов, па на назад. Е тогаш, има поголема гужва, затоа што после школо, се качуваат сите, и се симнуваат натака.
    Како и да е, не се плаши. ;)

12. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    Јас секој ден сум релација Бит Пазар-Чаир-Бутел , па што знам не ми е некако страв. Ако не дај боже се случи нешто, одма симнете се од автобус.

13. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.130
    Допаѓања:
    67.255
    ^Ахм, ќе се симнеш од автобус сигурно. Ние бевме во двокатен кога се затепаа горе, па оди симни се. Не можеш да мрднеш. Тоа е, да не те снајде само.

14. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    Hека се возат гага :^) . па и они нека видат нешто гратис од оваа напатена земја... Hемам ништо против да се возат, само нека им се дадат автобус посебни на нив...
    зашто да не... и јас утре ќе бидам стара баба, па гага вожња привилегија ќе ми биде да се има :)

Hа крај краева автобусите не се само за младите ;)

15. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    Тоа да, не се знае вратите дали ќе бидат отворени.
    Ама, во едно сум сигурна, 9ка двокатна нема. :rofl:
    А нема ни да има, они едвај вртат еднокатниве, таму кај основното, има голема дупка, и малце понатака.

А за бабите, нека се возат, само нека им биде забрането од 12 до 2 саат. Пред и после, што сакаат нека прават. :wasntme:

16. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    па јас како HEсредношколка, можам да кажам дека и средношколците ми сметаат по автобуси,
    писканици дерења туркања....
    Aма тоа е што е, мора да се трпи :)
    Kога ги трпам средношколците, што се каде каде погаламџии од пензионерите, тогаш зашто не би ги истрпела и старите баби и дедиња :)

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    сум живеела таму кај што живеее дечко ми, и секој ден сум го одела тој пат накај средно школо назад, и накај тренинг и назад. И тогаш не ми било толку страв, ни сега не ми е којзнае што ама џабе кога ги гледаш какви се...уффф,може грешно се изразив не страв ама непријатно чувство :@
    и еве ти кажувам џабе тоа што викаш да сум се возела меѓу часови(тоа важи за било кого), нив ги има секаде и секогаш,тој ако наумил да се тепа нема да оди на час. А тоа дали бил приватен или државен автобус и тоа не значи безбедност. А ја како што нон-стоп сум по автобуси, ќе ми требаат повеќе од дупло колку што чини еден месечен билет 1050ден.

18. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    Тоа да, ги има секаде, и секогаш, и ќе ги има.
    Неколку пати, ми се обратиле на албански, за да се тргнам.
    Ама јас ги игнорирам, и покрај тоа што разбирам зборче-две. И после само слушам коментари, буткања.
    Па ако сакаш да се тргнам, ќе ми збориш на македонски!
    Многу добро ги познавам. Ама јас веќе сум навикната.
    За секој случај, земи си спрејче. Друго што да ти кажам, незнам.. х)
    Мене па и во автобус, не ми е толку страв, мене ми е страв, одкако ќе се симнам. :wasntme:

19. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    мене обавезно дечко ми ме чека на автобуска за да не одам сама, а за враќање со кола ме враќа

20. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.422
    Денес се пресмеав јас со едни напалени тинејџерки...
    Незнам која година беа, ама јас си ја искасапив устата за да не се смеам.
    Седале унесени во муабет, а пола автобус ги слуша, среќа немаше многу гужва, ама сепак.
    Две упер шмизли, со три кила пудра на себе, со сјај дреч розев и со кој сите у друштво со истиот се мачкаат, и џвакаат, не грешка преживуваат, сабајле порано 10саат.
    Муабетот им беше уби боже.
    Некултурни до даска.
    Врискаат, пискаат, почнаа и да се сликаат, за на фејс мила, лепотичка :*
    И се жалат како на оваа дечко и не и давал она, другна ја теши, откчи го, ич не го еби...
    Трагедии.
    Дал да се смеам дај да плачам незнам.
    Ми ги изреметија ушите за 100 години.
    Ама знаат да врискаат човече, и тоа за лајк на фб :x
    Не ги можам некогаш ама бетер од пезнионерите се.

На anabel-a му/ѝ се допаѓа ова.