Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

ЈСП (Јавно Сообраќајно Претпријатие) Скопје

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од RainBow, 17 декември 2010.

1. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    Ова го превземав од тука, па сега колку е точно..
    http://www.jsp.com.mk/Bileti.aspx
    Таму кадешто е со црвено ценовник на билети.

Прикачени фајлови:

На LittleDevil му/ѝ се допаѓа ова.
  2. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.227
    Допаѓања:
    48.157
    Јас ја плаќам 1050 за градски линии,(порано беше 950 сега е поскапена) за сите линии (градски,селски) е малце поскапа, ама оваа цена ја имаат само студентите и учениците во средно, останатите плаќаат многу поскапо накај 1500 денари мислам. Значи има врска дали си студент или не :wasntme:

На LittleDevil му/ѝ се допаѓа ова.
  3. ana-banana

ana-banana Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    751
    Да видиш да не веруваш: :)

Заборавете го чекањето на автобуските постојки, бидејќи во иднина преку СМС порака ќе можете да дознаете кога точно ќе пристигне вашиот автобус. „Планер на патување“ е новата услуга на ЈСП која веќе подолг период е во подготовка, а преку која корисниците на градскиот превоз ќе дознаваат за возниот ред на автобусите.

Пораката ќе ве информира за времето на пристигнување на следните три автобуси за постојката каде што чекате. Со ваквиот планер значително би се намалило чекањето и би се олеснило патувањето со јавниот градски превоз.
    Патникот, преку Планерот на патување ќе може да избере 2 точки од мапата и да го избере временскиот интервал во кој сака да патува. Резултатот ќе ја покажува постојката на која тој треба да се качи, а на која треба да се симне.
    Исто така Планерот ќе ја покажува вкупната должина на патување, како и потребното време за патување.За спроведување на услугата од ЈСП прво треба да завршат со имплементација на системот за автоматска локација на возилата и интелегентниот систем за наплата. Сеуште не е дефинирано колку ќе чини СМС пораката.

Извор: курир.мк

Превземено од автобуси.мк
    http://avtobus.mk/index.php?option=com_ ... &Itemid=82

4. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    ^ Имав ја едно време, таква апликација на андроидот.
    Оваа незнам каква ќе биде, ама таа мене ми беше катастрофа.
    На мапата нема шанси да се снајдеш, све е бело, и потруди се да потрефиш нешто.
    Ваљда ова ќе биде добро.. :?:

5. LittleFairy

LittleFairy Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2012
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.935
    Кај и да одам во вторник и петок СМРТ ми е да одам негде со автобус , неможе да се влезе!
    Еднаш уморна седнувам во автобус и една 60 годишна од прилика , ако не и поише , ми вика- ај девојче ако сакаш стани да седнам - јас онака изнервирана од се и викам , се извинувам госпоѓо , каде одите - ми вика па еве петок, да прошетаме малце! Ја цела напуфтана изнервирана само станувам и цело време ја глеам. Требаше да изреагирам како мајка ми коа и се пуштила на таа бабицата ]:) луѓе уморни они ке шетале бе :@ |(

6. Foreveryoungiwannabe

Foreveryoungiwannabe Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2012
    Пораки:
    309
    Допаѓања:
    685
    Незнам дали е и вторник за пензионери,ама вчера баби и дедовци на куп у автобусот.Јас се качив и си седнав и се вријам.Од новите,а сите прозори затворени,а КЛИМА-нема.И уште пишува климатизирано,ве молиме затворето ги прозорците.Како не е клмиматизирано бе |( А во зима па,отворени прозорци,греење нема (во старите) крцкаат овие,брмчат,хармониката за 360 степени се врти на кривини,абе шо да ти зборам.Вчера си седам и ми влага една баба и немаше слободно место и ме гледа онака накриво.И јас на оние ептен што се со бастун,со кеси,им станувам,ама оваа една дотерана,црвено карминче,ова она,и јас ќе и станам,како не.И цел пат ми превртуваше очи бе.Секој пат коа ќе се качам у автобус мора нешо да се деси.Најтрагично ми е кога некоја баба до мене муабет ќе почне да ми праи за политика.Мене до политика ми е дојдено |(
    Ама тоа е нашето едно и еднинствено-ЈСП :bow:

7. Special.Someone

Special.Someone Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2011
    Пораки:
    943
    Допаѓања:
    635
    моментот кога ти чекаш на станица и автобусот ќе ти застане пред тебе со задната врата (онаа за излегување) и ти ја отвара и ти онака оклештена уста до уши влегуваш радувајќи се дека нема да платиш а тоа шофериштето девојчееее а да платеше :fubar: :fubar: :headbang: |( |( |( јас бе тебе на девојче ти личам ??? :swear: :swear: :swear:

8. Lining

Lining Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2012
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    185
    Јас сум осмо но сепак одам само наутро со автобус се возам две станици :lol: а пак кога ке тргнам во средно ќе биде леле мајко а јас како што не ги трпам многу многу можно е и да им кажам по некој збор и да не им станам. :D

9. daylight

daylight Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    3.224
    Допаѓања:
    4.273
    Една пофалба до ЈСП: Еден другар еднаш им се пожали преку интернет со прашање дали ги чистат климите (поради опасност од наталожување-создавање на бактерии и вируси) бидејќи почнаа да мирисаат киселкасто и на пот. Одговор немаше, но набргу климите почнаа да мирисаат нормало како на почеток кога ги беа набавиле. Изгледа ги исчистиле...

На Elennaa му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Muffin.Love

Muffin.Love Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2012
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    15
    Jas da si gi pofalamnovive buschinja top finta se...sea samo treba da donesat nekoi toa vtoriot kat bez krov da im e bash shemica ke si bideme ala London ;)

11. apple12

apple12 Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.036
    Допаѓања:
    3.308
    Да не си спојат утре овие од ЈСП и да си возат празнично? Не ми го отвара распоредот нешто .... Еднаш така се зезнав :)

12. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.560

ЈСП и се е можно... :lol: :rofl: ;) :D

13. Cence

Cence Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    739
    Допаѓања:
    768
    Јас отворив на страната и гледам дека празнично ќе возат утре. Поздрав :)

14. Marina1989

Marina1989 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    8
    Незнам до која страна стигнав со читање на коментари, ама нигде невидов за контолориве. Дали знае некој до колку саат работат. Дали работат навечер :)

15. Smurfette.M

Smurfette.M Популарен член

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    1.072
    Допаѓања:
    621
    ^не знам како им е работното време...ама во ноќните автобуси обавезно има по двајца, и нема шанси да не платиш карта :)

16. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    Петок денес.
    А и јас како што сум баксуз, ми се заглави ногата во автобус. Рипнав не 1, него 3 скали. Со раце сум ја вадела ногата, ми се заглави, не се вади. Тие околу мене ми се смеат, ама што да праам. :D
    Ај прва смена, се тераше некако. Ама сега, секој ден ќе одам препотена во школо, дур да стигнам.
    Денес па. Се симнав 1 станица покасно, а од столче станав 2 станици порано. Фул беше. На вториот кат, стоеа едно 10тина души. Едвај искочив, а башка беше пред последна станица.
    Па и низ тоа дождот одев.. Ако. Подобро дожд, него ли снег.

17. TheaEsposito

TheaEsposito Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    2.462
    Девојки, кој автобус оди до Илинденска, а поминува по булеверот Јане Сандански, Кузман Јосифовски Питу.. ?

18. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.713
    Допаѓања:
    35.677
    ^ 15А оди од Ново Лисиче преку Илинденска до Карпош 4 :)

На TheaEsposito му/ѝ се допаѓа ова.
  19. bella21

bella21 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2012
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    13
    Најјака случка во ЈСП ми е кога се враќавме со колешка од факс (бевме од 8 до 3 на факс) и еден старец ни вика девојчина ај станете ќе ми се скрси расадот ццц :fubar:

20. Vesna.Spi

Vesna.Spi Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2012
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    126
    ЈСП е чудна приказна во која постојан удел имаат контролорите. Која перверзија.