Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

ЈСП (Јавно Сообраќајно Претпријатие) Скопје

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од RainBow, 17 декември 2010.

1. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991
    Денеска одвај стигнав до школо, се чудам како не умрев во сред автобус.
    Ко по обично, се возев во 15А, ама што ѓавол ме тераше да одам до Џамбо чадор да купувам е тоа незнам. :fubar: И се качувам таму на таа автобуска, гужва невидена, деца идат во школо ( и тоа не само од Орце него и Карев, Корчагин, ЈБТ), старци се возат, жени со деца па и топлоно надвор, и смрди внатре на пот... :x Па ко што стоев до врата кога ја отвори овој, 4 души стоевме и сите не збута измеѓу, не зби, едвај дишев, жими очи... :!:
    Памет за друг пат ова.
    А утре вторник леле, ќе биде пак ЈСП срвајвер. :sweat:

2. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014

3. honorthyself

honorthyself Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2012
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    1.273
    Ај некоја ако сака да ми каже дали знае кои автобуси поминуваат на бул АВНОЈ во населба Аеродром.
    Јас сум сместена во зградите што доаѓаат спроти ФОН и најблиска станица како што изгледа ми е после ФОН или пред тоа паркчето со авионот.
    Исто така забележав дека има станица поблиску до мене што ми е одма пред зграда и се израдував ама изгледа од таму поминува само тројка. До каде можам да одам со тројка?
    Фааааааала. :)

4. Dvolicen

Dvolicen Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2012
    Пораки:
    1.431
    Допаѓања:
    3.485
    Коце може да им организира и гратис погребално возење со јсп само да има и некој што ке гласа за него .Доволно ми е што ги гледам како муви без глави работни денови (иако не се возам со јсп ) па уше и во сабота :swear:

На CharmedGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Моментално има некој хаос со линиите во Аеродром, јас сум кај МЗТ, и од тараса веќе 2 дена гледам одат 3ка 5ка 15ка, а пак и по булЈане С. возат...што се случува ништо не ми е јасно.

honorthyself, ти си некаде кај плаво белите згради кај Стела, ако те разбрав добро.
    Најблиску ти е 3ка таа не врти на мостот десно накај фон туку ги поминува семафорите што се кај авиончето. А 3А и 3Б вртат и застануваат кај фон.
    Тебе не ти преостанува ништо др. осве да се возиш со 3 што оди до МЗТ и да се симнуваш после семафорите кај мостот. Или со било кој автобус,ама кај верото да се симне,кај паркче Јане Сандански

6. honorthyself

honorthyself Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2012
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    1.273
    Јас сум во зградите веднаш после семафорите и на таа апликацијата гледам дека оди само тројка. Ама ме интересира до каде оди бидејќи не ги знам улиците по име кои се. Поминува низ центарот некаде или за да одам до таму треба да менувам автобуси? Инаку таму кај Бисер тие што поминуваат знам дека има за до секаде, а тоа ми е на околу 7 мин пеш, ама и толку не сакам да одам. :D
    А, зошто само тројка поминува? Толку многу згради, луѓе, а автобуси нема. Кај брат ми во Ново Лисиче поминуваат доста автобуси, а тука јок, нема..

7. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    Јас пак, немам ништо против да им биде слободно, и во сабота.
    Мислам дека малце по малце, ќе се растерети. Подобро да ги гледам преку викенд, него ли кога одам во школо, и кога се враќам.
    Додуша незнам колку ќе помогне, затоа што некои, и да им е секој ден слободен, секој ден ќе се возат за шетање, и тоа баш околу 12-1.

8. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991
    Тројка оди до Државна Болница, после Медицина, и поминува низ Центар и Рекорд.
    А да ви кажам, автобусиве други што поминуваат од кај МЗТ што се чудите поминуваат зашто раскрсницата кај Бисер се копа, доградува нешто и затоа таму вртат, па после си се враќаат на патот од кај Мајчин дом.

На honorthyself му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Освен државните, кои сите последна им е доле кај Крвината кај ОУ Лазо Ангеловски, значи само тројка поминува тука кај тебе кај зградата, последна станица и е кај МЗТ и од таму тргнува.Значи кога ќе гледаш распоред на интернет, времето кое го пишува за трнување ти треба тоа време веќе да си на станица.
    Инаку и 23ка оди од таа страна ама е приватна и мора да се симнуваш кај авионот

На honorthyself му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.975
    Асфалтираа раскрсница денес (веројатно деновиве, ради тоа што читам Сноу кажувале вртеле автобусите) скроз на крајот од Ново Лисиче и 5-6 коли се имаа залетано на тоа ископаното и затоа толкав хаос имаше... Ни лево ни десно, убаво си постојавме и ние денес во тој хаос. :envy:

На Beauchamp и CharmedGirl им се допаѓа ова.
  11. CharmedGirl

CharmedGirl Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2011
    Пораки:
    1.420
    Допаѓања:
    1.662
    Вака сеа, со ова копањево или што и да е, сите можни автобуси се испореметија.5, 15, 15а, 3а, 3, 3б - сите си тргнуваат стандардно од кај Лазо Ангеловски, вртат десно кај паркот Јане Сандански и застануваат на автобуската кај што застанува 13.Одат право, пред раскрсницата кај авиончето вртат лево, поминуваат покрај МЗТ и застануваат на следна станица пред Три Бисери.Сите што се возите со овие автобуси, фаќајте автобус порано, зошто многу се врти, и јас овие два дена каснам обавезно. |(

12. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Не е проблем што вртат, ама да најавеа....да кажаа.

13. CharmedGirl

CharmedGirl Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2011
    Пораки:
    1.420
    Допаѓања:
    1.662
    А случајно да не знаеш до кога ќе трае привременава ситуација (или барем се надевам дека е привремена :^) )?

14. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    ^Незнам, но претпоставувам не повеќе од 1 недела. Па не градат автопат :D

15. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    Ова пишува на ЈСП.
    А затоа, денес видов 5ката од Дексион, доаѓаше од лево, кај што врти 9ка, 41.. А не од зелено пазарче..
    Или не е тоа, тоа? :D

16. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    ^нема логика ова што го пишува со 5ката која ти си ја видела од кај УЈП кога врти.
    Градежните работи се одвиваат во Аеродром.

На Elennaa му/ѝ се допаѓа ова.
  17. heart.stealer

heart.stealer Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.016
    Допаѓања:
    278
    луѓе што е ова сеа прочитав на страната на сител и во сабота бесплатен превоз на пензионери :o :sweat:

18. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    ^

19. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498
  20. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.584
    Допаѓања:
    13.842
    До утре можам да се жалам за пензионериве, ама кај е должна почит ќе си дадам. Од кога ги пуштија новите обични и дупли автобуси (се што има саат внатре во автобусот), се си е на време до минута. Се возам со 24ка често, и 9ка, 57ца и 4ка поретко (на сите се качувам од некоја од првите станици) и саатот ми е наместен по нивниот внатре, и си го пратам распоредот на интернет, и стварно се на време. Дури се чудам кога ќе биде денот кога како порано ќе чекам 20 минути зошто автобусот касни, а да тргнам пешки за 30 минути ќе стигнам кај што сум тргнала. Ама да не се урочам, стварно се добри изминатава година :)

А на тема пензионерите, да споделам дешавка од минатиот петок. Една бабичка едвај се качи, додека седна поминаа 2 станици, се возеше уште една, и после стои автобусот 5 мин. она дури стане од место и се симне од автобусот. И јас се качувам за 3-4 станици, ама каде тргнала ако и е тешко да седне а камоли да стои (не дај боже ;) )...