ЈСП (Јавно Сообраќајно Претпријатие) Скопје

Discussion in 'Општи дискусии' started by RainBow, Dec 17, 2010.

1. viva.la.vida

viva.la.vida Истакнат член

А колку е слободната и ме интересира дали трае на пример од 03.10 до 03.11 или од 03.10 до 31.10??

2. Speechless

Speechless Популарен член

Маркица за слободна е 1050, и важи од 01-30(31) ЦЕЛ МЕСЕЦ ( независно кога ќе ја извадиш).
    А ако немаш слободна се доплаќа + 100 денари за тоа пластиката и сл. :)

3. daylight

daylight Популарен член

Ова во случај ако е студентка, инаку ако не е редовната цена за градски линии е 1450 ден.
    Ова е една од глупостите на ЈСП која не ја разбирам, каде ли ја научиле - низ европа секаде има опција да си извадиш слободна од-до во важење од месец дена. на пр. од 4.октомври до 4. ноември и дење-ноќе ти важи а не како кај нас на ноќни линии не ти важи. |(

sunfemina likes this.
  4. Foreveryoungiwannabe

Foreveryoungiwannabe Истакнат член

Леле-леле стариве...Бабине особено во огромна гужва кога ќе те однесат со тоа торбите...Земјотрес бе...Па уште ќе ми вика она полн автобус дечишта.Не смеам јас да се возам,само за тебе е автобусов...И сакам да излезам и трт-неможам.Зошто?Бабава ја мрзи 1 милиметар на десно да се тргне |( И уште ај што си ја пропуштив автобуската кога си тргна веќе ми вика ааа па ти да не сакаше да се симнеш? Е не бе неќев,од кејф се бутав за до вратана |(

cresa-jagoda likes this.
  5. Doozy

Doozy Форумски идол

Ама итрици биле бе! :fubar: Сега ја разгледував страната и на едно прашање колку чини студентскиот билет во јули и август, одговорено е - 620 денари! :o

Зошто стално не е толку, ми притребал мене автобус во јули и август. Значи ептен се безобразни. :x Први се за пензионерите, сега три дена неделно ќе ги гледам како се развозуваат, а последни за студентите. Па знаат ли на колку студенти ќе им значат тие 500 денари плус што ќе ги заштедат.

Само во Македонија го има ова. ]:)

6. tigerlady

tigerlady Популарен член

Ја случајно се најдов на темава, ама неслучајно да си прашам: Од каде три пати, нели само вторник и петок беа за нив?? :^)

7. Shery

Shery Популарен член

Пред недела дена ја донесоа одлуката.
    Сеа ја имаат и сабота за гага :devil:

8. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

^господ нека ни е на помош. Не проблемот за тоа што имаат беспари,туку што се некултурни и безобразни.

9. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Не разбрав баш... дај кажете ми што треба за да си извадам месечна слободна?
    Може и само со индекс, без потврда за редовен студент?
    И што друго треба?

10. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

^Ти треба индекс, потврда и слика. И 1050денари.

senza.parole likes this.
  11. senza.parole

senza.parole Форумски идол

А таа потврда од кај поточно да ја земам?

12. Doozy

Doozy Форумски идол

Од факултет Сенца, па ќе чекаш на студентски да ти мавнат еден печат. И ќе симнеш барање од страната на ЈСП, со твоја слика, и таа сликата и барањето на студентски право па после во ЈСП. :D

Иначе да, Тајгерлејди, сега се ,,силуваат,, вторник петок и сабота. Јеј. :clap: :envy:

senza.parole likes this.
  13. sanjalica

sanjalica Истакнат член

Не мора потврда за редовен студент. Се купува МОЛБА од ЈСП, ливче едно, 5 денари е, се носи на факултет да ти го заверат (на Економски тоа се врши во архива, за останатите не знам, студентски веројатно) и само со таа молба и индекс се вади.
    Како и да е, молба мора да се има и мора да се завери на факултет.

senza.parole likes this.
  14. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Од факултет, од студентски прашања.
    а да и од ЈСП билетарниците ти треба БАРАЊЕ ЗА ИЗДАВАЊЕ НА УЧЕНИЧКО/СТУДЕНТСКИ ПРЕТПЛАТЕН БИЛЕТ, 2 денари е

senza.parole likes this.
  15. RainBow

RainBow Глобален модератор Staff Member

Не треба никаква потврда, само молба од билетара да се завери на студентски, индекс, слика и толку.
    Инаку порано за летно време беа по 520 ден, значи и тие ги поскапеле. Ако, битно пензионерите да си се возат.

senza.parole likes this.
  16. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Ја мислев 950 е слободната за градски линии, 1050 за сите линии, а тоа не знаев дека не може да се бира и дека мора да се плати 1050 (првиот пат 1130), а може се возам 5 станици така е зборот. Глупости, не им плаќам. Се возам само за на факултет со оние картички 10 возења 25 денари, повеќе ми се исплати. Да не навлегувам во непристојноста и неуслужноста и дрскоста на вработените во ЈСП, све над 50г. |(

17. sunfemina

sunfemina Популарен член

Тие беа цените порано, откако купија нови автобуси и пуштија бесплатно за пензионери и школарци за сметка на тоа на сите останати им го поскапеа билетот.
    Нели мора некој да плаќа за тоа, а кој друг ако не ние, па така сега и слободните за студентите се поскапи.

18. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Абе удрени се на средношколците, користевме и денешниве уште користат бесплатни слободни и памти па врати, треба да се гласа ли на избори.
    На пензионерите уште повеќе, тие само да им угодиш и да им го тераш меракот, веќе си ги купил. Толку им треба.

Е ние, студенти и вработени...ќе си го кркаме, и најоштетени ќе бидеме, а баш најмногу заслужуваме ако не бесплатно, барем поевтино да е. Нема смисла ова, кога веќе тргнаа вакви реформи да праат, нека пуштат нешто и за нас. Ај студенти се идна сила, ама вработениве?! Нема смисла.

19. tigerlady

tigerlady Популарен член

Наместо да им отворат некои друштва, центри, да се социјализираат и бриџ и дама да играат они ќе вежбаат оговарачки вештини...

20. Smurfette.M

Smurfette.M Популарен член

не мора да значи секогаш според годините...некој ако изгледа покрупно на 9год. можеби нема да го пуштат...а има и такви што се поситни и изгледаат како помали, па може до поголема возраст да се возат бесплатно........ :wasntme: