Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

ЈСП (Јавно Сообраќајно Претпријатие) Скопје

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од RainBow, 17 декември 2010.

1. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Е не е баш така решливо...
    Камо да имаше приватни до таму до каде што одам, немаше ич да му ја мислам ама за жал не е секој дел од градов покриен со приватни автобуси. Ем и поефтино е со приватен.
    А и ако некој има месечна маркица за јсп, не знам колку му е исплатливо да доплаќа за да се вози со приватни линии.

2. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Најлошото возење до сега ми било пред 2 недели некаде, во приватна 22ка. Си се качив фино-поштено, си застанав таму некаде кај средната врата и дојде еден човек, застана до мене и ми ја крена мишката под нос и започна да се поти. Ама потење, капки пот му течеа по лицето. Ми се повраќаше, одвај чекав да стигнам.

3. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
  4. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Дали е до мојата среќа или гредскиот превоз навистина станува се поужасен од ден на ден... Многу сум нервозна, и како и да сака да го почнам овој пост, се ме тераше некако вулгарно да се испукам, ама не иде, не си ја рушам репутацијата на најс грл.
    Како прво не ми е јасно како им дошло на памет за вчера да пуштат саботен возен ред, кога редко кое приватно претпријатие го празнува св. Борче. 24ка беше полна уште на првата станица и тоа жените што работат во конфекцијата си се беа качиле уште на предходната и се довозиле една станица, за да си фатат место за седење. На нив им се додадоа и оние од Мак Примат. Се стуткав во едно ќоше во автобусот и си наредив да не дишам многу, само по малку воздух да земам за да не зафаќам многу место. А жените расположени, ко да им завршило работното време, па си пуштија песни на телефонот, еден тежок турбофолк, па си се распеаја, ко да се сами. Од таму ќе му префрлат на шоферот :"Мајстореееее, ај однеси не до Ѓорче".
    Ај, тоа некако го преживав. Ама денес, требаше до 12 да сум дома. И се качувам во 11, стандард, пак во 24ка. И 3-4 станици подолу, кај Шампионче, оп, застана шоферот. "Ќе мора да чекаме друг автобус, овој загреа, толку многу загреа што не смее ни да мрдне". Ок, ајде се симнавме сите. Кој пцуе затоа што доцни на работа, кој стои мирно и чека. Нема врска, ако гледаш дека почнал да загрева што го возиш, што не си го оставил на последна, не требало ни да тргнуваш. Чекавме автобус половина час, нкои од жените се откажаа веќе, си фатија такси за да стигнат на работа. Јас кутрата се нервирам, ама од прва до последна, уште такси ми фали. И ајде, по половина час чекање, пцуење по дечко ми и колата што му се расипа, пцуење по автобусот, по возачот, конечно начекавме една 24ка од Припор. Внатре како сардини, не се дише, едно девојче му вика на другото: "Не мораш да се држиш, и да сакаш да паднеш нема да можеш". Ај некако преживеавме, кога накај хотел Карпош влегува контрола. Нормално, фино, културно, ми - а најс грл, му покажувам на шоферот билетот од предходниот автобус, оној што најверојатно уште седеше кај Шампионче. И ми вика не ти е од овој автобус, викам не е, се расипа тој, се качивме во друг. И се налути, почна да ми вика, слушај девојче, јас да ти кажам, јас кога се качам во автобус не ми е гајле да гледам билети од други автобуси, ти треба да ми кажеш дека немаш билет и да ми кажеш што се случило. Е тука ми претече чашата, си реков ноу мор најс грл. Го погледнав и му реков: "Ова ви е доказ дека јас билет сум платила, а јас сигурно нема 2 билти да платам затоа што ви се расипал автобусот и затоа што доцнам." Ме погледна уште еднаш, очигледно сфати по мојот поглед колку сум нервозна, ми ја скина картичката и се симна од автобусот. Е на симнување ми прфрли, демек немој веќе такви мајмунлци да правиш. Ама јас за среќа се исконтролирав, не за друго, тешко ми се соблекуваа чизмите и не им е многу голема штиклата. Да бев во некои салонки главата ќе му ја дупнев.

5. Foreveryoungiwannabe

Foreveryoungiwannabe Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2012
    Пораки:
    309
    Допаѓања:
    685
    Знаете колку многу маразам да се возам со ЈСП?Денес кога си идев,леле луѓе мислам најлошо шпатување со јавен превоз.Влегувам.Нема место.Сите се бутаат.Смрди.Жешко ми е.Ме фаќа склет.Си оди автобусов и на една станица се ослободува место баш пред мене,и јас да си седнам,една теткица ме бута со тоа ташната,јас за малце не паднав,среќа една девојка ме задржи,и оваа си седнува и ми вика изморена сум.Лелее,никогаш,ама баш никогаш не сум се карала така во автобус,ама преку глава ми беше веќе.И и викам "Госпоѓо,не сте единствена што сака да седи.Мислите не сум изморена? Во 6 ипол станав,скоро цел ден стојам,ранецов десеткилажен мислам во секој момент рамењата ќе ми ги скрши,едвај чекам дома да дојдам и кога конечно наоѓам место,се наоѓате вие тука да ме буткате? Нека ви служи на честа!" |(

6. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    И Тито се вози бесплатно во вторник во Скопје

Фотографија од човек кој неверојатно личи на Јосип Броз Тито денеска е мегапопуларна на социјалните мрежи. Имено, човекот кој многу наликува на Тито се вози во автобус на ЈСП.

Извор: kurir.mk

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Мене најлоши ми се хармониките, дефинитивно!

8. Borjana

Borjana Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    9
    Сега колку толу се подобри автобусиве

9. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Што е финтата со телевизорите во јсп?

10. jloves

jloves Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2012
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    219
    Абе да не можам да дочекам 18 да направам и да положам веќе,па не се може више по ова автобусиве

11. Foreveryoungiwannabe

Foreveryoungiwannabe Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2012
    Пораки:
    309
    Допаѓања:
    685
    Јас слушнав дека синеплекс,ова новото кино во сити мол поставило неколку телевизори за возачите да можат да гледаат во 3D dodeka se vozat.+ има само едно седиште за тоа во цел автобус. :^) Ќе се потепаат кој прв да седи.Сите во вторник и петок се бутаат,испотени,нервозни до филм им е дојдено :)

12. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Најмногу ме нервираат на страната, што се прават слепи за некои критики, објавуваат само тоа што им годи :devil:

На Elennaa и sunfemina им се допаѓа ова.
  13. 17mart

17mart Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    398
  14. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
  15. Greg.House

Greg.House Активен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    24
    Епа пензионерите ќе добијат ново катче за разонода :)

На Elennaa му/ѝ се допаѓа ова.
  16. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Се надевам дека конечно ќе стават нови постојки, иако за жал народот ни е вандалски и се што е ново уништува, па очекувам за кратко да бидат уништени (дајбоже да не сум во право).
    Исто се надевам дека сите автобуски станици ќе бидат обележани во градов и околината затоа што многу често не знам каде да застанам да чекам автобус зошто нема ама баш никаков знак дека на тоа место застануваат автобуси.

17. Barbie.g

Barbie.g Активен член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    12
    Вториник и петок :@ Значи толку се неподносливи.Па уште се буткаат и караат.Стварно неможам да ги разберам овие пензионериве.. :x

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    Не само за тоа, него... Едно асално постоље нема. Или е искршено, или пак кога врне, клупите се поплава. Додуша и тоа што викаш, ако има клупа, ќе има или една или ниедна. Ако е една, само за пензионерите, дека нели, глупаво е ако ти седиш, пензионер да стои. А некаде и нема воопшто постоље, конкретно во мојата населба. Па ти ако сакаш, слободно чекај автобус, и наврни. :wasntme:

А и тоа што вика sunfemina, пожелно би било да стои такво за автобусите, ама за тоа мислам дека малце ќе си сонуваме.

19. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.656
    Допаѓања:
    4.574
    Пензионерите бараат бесплатно возење во ЈСП секој ден!

Пензионерите бараат секој ден бесплатно да се возат во автобусите на ЈСП, објави „Вест“.

Тие на градоначалникот Коце Трајановски му посочиле дека метежот во автобусите ќе се намали, доколку им се даде можноста да ги користат автобусите секојдневно.

„Му предложивме на градоначалникот и ние да дадеме скромни средства на сметката на ЈСП па да му помогнеме на Градот за евентуалното ново одвојување средства за наше секојдневно возење – изјавува за „Вест“ Крсте Ангеловски, претседател на Сојузот на пензионери на Град Скопје.

Во ЈСП и во град Скопје велат дека сеуште не добиле официјално барање но дека ќе го разгледаат предлогот.

http://skopjeid.com/2012/12/10/penzione ... sekoj-den/

20. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.975
    ^ Така, така, и јавно да се откажам од градскиот превоз. :devil:

НЕНОРМАЛНИ едни, утре е вторник, о Боже, о Боже... Собирам сила уште од сега. :puke:

На Elennaa му/ѝ се допаѓа ова.