ЈСП (Јавно Сообраќајно Претпријатие) Скопје

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од RainBow, 17 декември 2010.

1. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.421
    Фино вели Хипстер, ако ти ја вратил личната карта немој ни случајно да си се изглупирала да плаќаш. Јас знам дека треба да ти ја задржат личната карта, да ти дадат едно парагонче и со тоа и уплатница да си ја подигнеш. Вака за што плаќаш?

Ме замислува ова со казна 1 и 2, едната да не се однесува на градски, едната на приградски автобуси, бидејќи има разлика и во цена на билет, логично е да има и во цена на казна. Само чекам јас кој конторолор ќе влезе во автобус за Арачиново и нему слични карти да бара.

На Trendafilka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Li0ness

Li0ness Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    1.057
    Допаѓања:
    1.821
    Не пишува разликата во што е, едната Казна 1 е 200 ден, Казна 2 е 300 денари... Како и зошто, врска немам.

3. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.172
    Изминатата недела, и оваа, скоро секој ден има контрола и полициско комбе на автобуската станица во Чаир. И баш слушнав дека казната била 300 денари, зголемена била нешто...
    Пред некој ден кога се враќав од школо, имаше огромна чистка на автобуската во Чаир. Дури јас бев исплашена. Гледам луѓе ги пикаат во полициско комбе, ги симнуваат... 9ката зјаеше празна! Како што влегуваа, така ги симнуваа. А овие уво ги боли, што ги пикаат во полициско комбе. Им бараа некои лични документи, што ти ја знам... И не само во 9ка, туку 35ка, 57ца беше мислам... Не загледав убаво, ама празни беа. И тоа повеќето што ги симнуваа беа машки лица. Мене не ме ни прашаа за слободна карта. Како да ги изтребија сите. :D

4. Oxymoron

Oxymoron Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.394
    Допаѓања:
    12.261
    Ова го пишува на веб-страната на ЈСП, иако еднаш и наплатија 300 на една девојка која немаше билет, а се возеше во градска линија. Така да, точно - зависи од расположение.

5. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.611
    Ќе ги удри нив расположение, си закажав јас директно состанок во ЈСП, ќе одам и ќе се разберам на лице место, зашто никој од веб страницата за поплаки не може да те удостои со одговор.
    Можеби нема да смени ништо, но срамота е вака да се прават мутави, да вадат цени од ракав и да си ги полнат џебовите.
    Мене ми пречи што се одвратни, некултурни, неписмени и уште те буткаат.
    Значи физички агресивни се, изгледа „академијата за контролори“ не вродила со плод.
    Значи после избацивачи на врата, контролориве на ЈСП ми се ноќна мора, ретко среќавам таков гнасен и скапан тип на луѓе. :^)
    А кога ќе го откријам името на г-дин Буткач и заканувач, е тек тогаш ќе плаче, од расположение.
    Додека другите не смеат да ги чепнат во 2-ка или 57-ца, тука се сили на жени и деца кои немаат скршен денар во џебот... Стока бе!
    :@

На DAngel и Li0ness им се допаѓа ова.
  6. Maya3112

Maya3112 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    480
    Да си прашам јас.

Што е потребно за да се извади слободна за вработено лице?Како се тоа иде процедурата?

7. Shery

Shery Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.058
    Допаѓања:
    5.103
    Лична карта и слика. Си одиш на шалтер, кажуваш дека сакаш слободна.
    Мислам дека е една иста слободна и за вработени и за невработени.
    Цената варира во зависност дали сакаш за сите линии или само за градски

На Maya3112 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    Можеби е покачена казната на 300та ама од лично искуство ви кажувам дека има контролори кои од рака си тресат казни.
    Лани бев 4та средно, и нели од школо ни даваа слободни.. И мене и другарка во сабота не фати контрола, и ние фино лепо ја покажуваме слободнава. И почна да ни се дере пред цел автобус дека тие не важеле преку викенд (иако убаво си пишува дека важат секој ден од 5 до 00) и ни бараше по 600 денари на двете. Значи на двете посебно ни бараше 600 денари казна. :^) Се расправавме пола саат дека немаме и дека важат слободниве и преку викенд. Ни се закануваше и дека имало контролори што барале казна од 50 евра и дека нив ќе ни ги викне ако не му платиме :^)
    Незнам само дали има некој нив што ги контролира и што ги пази што прават по автобусиве.

9. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.686
    Допаѓања:
    8.630
    Казната е 300 денари.
    Баш вчера се возев во двојка, и се качија на Бит пазар двајца.
    Значи секој ден се возам во 65 и 2ка и има контрола и во овие автобуси.
    Баш вчера фатија тројца албанци без билет, и им рекоа да платат казна од по 300 денари или нешто им споменаа казна од 75 евра.
    Овие си кажаа немаат пари, а немаат ни лични карти во нив.
    Што и како заврши ситуацијата незнам се сминав на станицата кај континентал така да не успеав да видам.

Трендафилке можеби подобро би било да си се правела наудрена и да кажеш дека немаш лична карта со тебе. :?:

А факт е дека има некои што и така ги пуштаат, не само во 65ка или 2ка.
    Во било кој автобус, ако се случи да се познаваат меѓу себе си преќутуваат, и никому ништо.
    Се случило безброј пати ова и со наши луѓе, македонци.

На Candice.S му/ѝ се допаѓа ова.
  10. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.105
    Тренди душо казната се плаќа кај железничка, доле кај што се паркираат автобусите, имаат таканаречена канцеларија, и се вршат овие вакви работи.
    Но, ако во тебе немаш ливче на кое ја пише твојата казна - не ни ти напишале казна. Нема врска што ти ја земале личната карта, многу често ја зимаат, а не ни пишат казна.
    Мојот дечко го имаат еднаш казнето, и знам дека тој имаше 24 часа да плате 300 денари, инаку после одма му се зголемува.
    Сега незнам како се движат овие работи, само можам да кажам дека цел систем на Јсп им е сјебан страшно, почнувајќи од некултурните возачи, до параноичните личности кои се возат и секако чумата од толпа на таканаречени контролори кои се ставени у филм дека ги поседуваат автобусите и дека го имаат цело право на светот да повишуваат и брукаат кого им душа посака.

Златно пешки кога сум во можност или делам такси со колешка, исто ме фаќа 40.денари до факс.
    Јавниот превоз е јавна треска - кој може да ја преживее, од ден за ден се влошува.

11. Dvolicen

Dvolicen Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2012
    Пораки:
    1.431
    Допаѓања:
    3.485

Трендафилка морам да те искритикувам :lol: НИЕ (тука на форумов ) за тебе имаме мислење на опасна девојка :devil: (малце шала :$ ) но сепак си требала да побараш легитимација што е нормално и законски да ти ја приложи да ја видиш убаво и да знаеш кое лице го зима документот (л.к ) .Разбирам гужвата-та и сл дека си го прават своето но има разни луѓе што од зафрканција и досада прават триста чуда по автобусите ...Инаку да кажам од сигурни извори дека контролорите добиваат % тие 300 ден и претпостави дека затоа биле некултурни и насилни очекувајки дека ако демонстрираат сила ке принудат веднаш да се плати (без никаков лист,значи парите во џеб во целост ) .Ако ти ја земале личната карта а не ти дале никаков лист-документ или не ти посочиле каде да одиш за да ја подигнеш (што несмеат да земат л.к ), не ти пишале казна .Сигурен сум дека немале можност ако било гужва па само сакале да те засрамат и изглумат фраери .Не се возам со јсп ,дај боже да пропадне таа фирма и да ја прватизираат за да се стави ред во собраќајот воопшто,а да не збориме што и онака иде само во пропаст и ја дофинасираат од буџетот И никако не ми е јасно ЗОШТО :fubar: ! За некој да си зима добра плата ,да има вработени со клацкај врата зимај плата и силеџии вработени .Случајно познавам човек што е контролор во ЈСП и по професија цел живот уличен тепач,обезбедување и сл .Го вработиле бидејки не се плаши и се пика секаде по автобусиве (се знае ризични 9ка,19ка ,55ка,2,ка 65ка итн ) :fubar: ..тоа е тоа ЈСП :swear: .

12. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.172
    А јас да Ви кажам право, смачено ми е од нивниот возен ред. Не може да помине ден, а да не закаснат или подранат, воопшто да не дојдат и слично. |(
    Повеќе би сакала да се издава слободна карта за во приватните автобуси, отколку за државниве. Барем знам дека се редовни и дека нема да му ја мислам дали ќе задоцнам. Излегувам саат време порано, и повторно стасувам во последен миг. Зборувам за релација, која со автомобил се изминува за 10-15 минути. Дури и тоа е премногу.
    Денес како будала трчав за еден автобус, да го фатам. Според возниот ред, тој автобус не требаше да биде ни тргнат. После 2 минути доаѓа нов. Има периоди кога воопшто нема, и после кога ќе надојдат сите наеднаш...
    Чим сега не доаѓаат на време... можам да замислам кога ќе падне снег. |(

На senza.parole и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  13. SunFlower.Ana

SunFlower.Ana Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    0
    Кој автобус иде од автобуска до Сити мол? :D

14. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.421
    ^
    2, 4, 19, 15, 22, а можеш и со 7 и 59 иако не застануваат баш пред него, од спротива во уличката

15. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    Дечки денес си ја изгубив слободната, прашањето ми е дали има некоја процедура за пријавување изгубена слободна или директно да одам да си извадам нова? :^)

16. Li0ness

Li0ness Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    1.057
    Допаѓања:
    1.821
    Од сајтот на ЈСП

Што да се направи доколку се изгуби студентски билет?

Ве молиме изгубениот билет да го пријавите во службата Изгубено - Најдено.

На Sanjichka007 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. cheetah.girl

cheetah.girl Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    1.620
    Допаѓања:
    1.416
    Кој автобус оди од железничка до студентскиот Стив :) ?

18. blackstyle

blackstyle Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2011
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    61
    45,65,66,52...

19. cheetah.girl

cheetah.girl Популарен член

Се зачлени на: