Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

ЈСП (Јавно Сообраќајно Претпријатие) Скопје

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од RainBow, 17 декември 2010.

1. angel92

angel92 Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    1.988
    Допаѓања:
    4.787
    Си поминала лесно, другарка моја плати 400 денари затоа што заборави да ја куцне картата...

2. Dreamer

Dreamer Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2010
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    109
    За да извадам слободна, ми треба уверение за редовен студент ?

3. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.975
    Не, носи си само индекс со тебе. Позади треба да имаш печат за заверка на семестар. :)

На Dreamer му/ѝ се допаѓа ова.
  4. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.421
    Има еден лист што го земаш од билетара, на тој треба да ти стават печат од факултет и со него и индекс вадиш слободна.

На Dreamer му/ѝ се допаѓа ова.
  5. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498
    Јас лани ја изгубив слободната, пријавив во изгубено - најдено, али шансите ако некој случајно ја нашол па ја пријавил за да ти се врати - се многу минимални, затоа што верувај сведок сум на преееемногу случаеви, каде што слободните ги продаваат кога ќе ги најдат изгубени.

Е сега не знам, ако си средно, треба да си земеш потврда од школо и со неа да одиш во ЈСП во Автокоманда, одма ќе ти извадат нова, само треба и да се плати нешто некој надоместок - околу 1000 ми се чини беше.

На Sanjichka007 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.857
    Допаѓања:
    32.457
    Кога и да се качам да се возам секогаш се случува нешто, колкав малер сум. Првиот пат кога се качив автобусот удри во кола и сите што стоеја паднаа на земја...страшно :x Другиот пат решив да се шверцам и веднаш наредната станица ми влезе контрола и нема каде. Дојде дечкото и ми вели карта, викам немам. И кога запна казна да платам, ајде молење, се нема пари вака така не платив казна, само ми рече ова опомена нека биде...се спасив :lol: А инаку гужвите во вторник/петок се страшни.Баш претходната недела се возев во петок во 50ка околу 1 часот леле...Покрај миризбите од сите страни неможев да стигнам карта да купам буквално од луѓето неможеше вратата да се затвори. Еден дедо запна ке влегува, а се беше фул, па кога почна со бастумот да мафта, едно девојче го удри и на крај не го качија. Толку немаше воздух што бев принудена да се симнам една станица порано и да пешачам бидејки ке се онесвестев. Подобро пеш, одколку во таква гужва...

7. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.656
    Допаѓања:
    4.570
    Со кое број можам да стигнам до ресторан Имес ? И каде да се симнам точно ?

8. Padre

Padre Истакнат член

Се зачлени на:
    6 октомври 2012
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    37
    Тоа е овде https://maps.google.com/maps?q=42.00818 ... 17&iwloc=A

2,4,12,22 застануваат пред сити мол, од таму ке треба малку да пропешачиш ... имам впечаток дека не знаеш точно кај треба да одиш, па ти препорачувам да останеш дома, ќе се изгубиш во маглава.

9. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.656
    Допаѓања:
    4.570
    благодарам на инфо , знам од прилика кај е Имес ама не сум била натака со години па за секој случај да си прашам , и не се секирај не се губам не идам сама ;)

На Padre му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Bile15

Bile15 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2013
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    38
    Катастрофа.Само тоа ке кажам.
    Секогаш слободната ми е во новчаникот,а новчаникот во ташната.Пред некое време отидов на заболекар бидејки ме болеше ужасно забот и да не ја носам ташната,извадив слободната и ја ставив во јакна и таму ја заборавив.Утревечер бев на гости кај баба ми,ама не ја носев јакната,туку капут и влегува контрола во 57 и си викам ај да отворам новчаникот да ја извадам слободната.И кога видов дека ја нема мене ми текна дека ја заборавив во јакната.Како се засрамив.Навистина ми беше срам.Тој кога запна да платам 300 ден.,а ја во новчаникот имав 400 ден. и тие пари ми беа да си купам пантолони бидејки ми требаа,јас велам на тој дека немам пари,па почна да се расправа.Беа двајца,еден Македонецот,другиот Албанец.И среќа тој Албанецот што беше,му кажа на Македонецот да ме пушти,дека не мора да плаќам инаку тешко ке се извлечев.

11. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    ^зошто катастрофа?
    грешката била твоја, иако тоа не си го направила намерно.
    И мене еднаш ми се има случено да ја заборавам, но поштено си се симнав со нив од автобус и сакав да платам, ама чекав цел новчаник да ми го донесе мајка ми зошто јас ништо немав во мене...менувајќи ташна новчаникот ми останал ни лк ни пари ни слободна ништо со мене.
    Кога извадив после пари за да платам, тој ми вика дај да видам слободната, и кога ја виде се насмеа и вика ај ај немора штом си имала навистина слободна.
    Муабетот ми беше, не треба да плукаме по други што постено си работат, ако ние сме згрешиле.

На Emotional123 и Daydream им се допаѓа ова.
  12. Bile15

Bile15 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2013
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    38
    Што мене ме обвинуваш и се однесуваш како да сум најголема грешница? Има многу што намерно не плаќаат и јас виновна затоа што еднаш во животов сум заборавила? Тоа ми се случи само еднаш,а луѓе сме секому му се случува. И тебе ти се има случено ама јас сум најголемата грешница така? Извини,ама те молам внимавај што зборуваш,бидејки јас не сум ти тебе за да ме навредуваш.

13. chips.for.free

chips.for.free Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2013
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    37
    добро, со што точно те навреди?
    вистина е дека е твоја грешка, ама не си грешница, фала Богу. се случило, си заборавила.. на сите им се дешава. ништо лошо |(

14. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.559
    Луѓе дали важат слободните и преку зимски распуст? :?:

15. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    ^^ Не, пишува од позади на слободната. :)

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Asja

Asja Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2011
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    1.111
    Дали знае некоја од вас за утре ,дали работат автобусите на Јсп според регуларниот распоред ,како секој друг дсен.оти празник па не сум сигурна,да не чекам џабе..Фала однапред

17. Dvolicen

Dvolicen Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2012
    Пораки:
    1.431
    Допаѓања:
    3.485

www.jsp.com.mk/

18. SnowWhite91

SnowWhite91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    1.153
    Допаѓања:
    1.399
    Државен празник е, неработен ден за сите граѓани - работат по неделен распоред.

19. BlueWhite

BlueWhite Активен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    2
    Многу сум среќна што се сменија автобусите..ми текнува порано дури отидам кај баба ми зимно време ќе се заледам. Сега зимо е топло, лете смрзнувачка, ама не се жалам, доле си седам :). Најголем проблем пензионериштата. Сум имала неколку непријатни случки, некои дури ми го расипале денот, еднаш па се расплакав во автобус од нервоза :D...

20. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.361
    Допаѓања:
    21.348
    Ве молам дајте ми информација кој автобус оди во населба. Илинден.