ЈСП (Јавно Сообраќајно Претпријатие) Скопје

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од RainBow, 17 декември 2010.

1. kitty.lover

kitty.lover Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2012
    Пораки:
    601
    Допаѓања:
    351
    Слободната студентска за Четврток важи за учебната или тековна година? Бидејќи имам извадено во октомври 2014 и пред некој ден бев да си извадам за 2015 ама таа од бараката на ЈСП беше крајно размуабетена на телефон и неуслужлива, што ми се развика што ќе ми била нова кога ја имам оваа. А на неа пишува за 2014, па затоа не сум сигурна...искуство?

2. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    2.931
    Допаѓања:
    18.173
  3. cristyer

cristyer Активен член

Се зачлени на:
    22 декември 2014
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    8
    Знае некој кои градски автобуси кои поминуваат на партизанска, одат до Клиника Мајка Тереза?

4. Oscar Lady

Oscar Lady Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    6.399
  5. cristyer

cristyer Активен член

Се зачлени на:
    22 декември 2014
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    8
    Фала ти

На Oscar Lady му/ѝ се допаѓа ова.
  6. honey95

honey95 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2012
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    289
    лелеее таа студентска слободна за четврток,се ја заборавам и си плаќам во четврток картаааааа значи за нигде сум(facepalm)

7. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.427
    Ма каква Antenna 5, на возачон со Зона лабаво му е од истока до запада. (facepalm)

Последна измена: 17 август 2015
    На angelche16 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. makgirl

makgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2015
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    2.105
    Ne se vozam tolku po avtobusi no koga i da sum se vozelaa mora da ima po nekoj penzioner koga kje gji vidam nemozat da se dvizat 100 godini naprajle se kacile vo avtobus od posledna do posledna vo red ako imaat nekoja itna potreba doktor ona ova ako ama oni sekoj den navistina se zdodevni ama nema..a i sega da ne bidam svatena pogresno abe se tusiraat li tie toaa premnogu mirisa nema vozduh u avtobusite :puke:

На Ketchup му/ѝ се допаѓа ова.
  9. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    2.652
    Допаѓања:
    15.512
    Има ли некој електронски билет, почнаа да функционираат нормално?

10. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.561
    Од 1 септември треба да почнат да функционираат.

11. Valencia

Valencia Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2015
    Пораки:
    510
    Допаѓања:
    610
    Електронски билет баба ми го извади, нас ќе ни дадат од школо и сеуште не се пуштени во употреба но официјално од 1 Јануари се користат исклучиво само електронските.

На Avokado му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.388
    Допаѓања:
    17.606
    Граѓаните од наредната година ќе ги користат а сега се само пробни за вработените во јсп.
    Поголема глупост не можеа да направат. Сега со месечна слободна карта се возевме неограничено а со новите ќе ги дополнуваме картичките, како на припејд телефон, ќе ти зема кредит на секое возење. Плус и тие што ќе бидат персонални, со лични податоци ми се малку сомнителни, ја нарушуваат приватноста, имаат евиденција кога каде одиш.

На Mishela, sofijanoka, kjukli и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. cresa-jagoda

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.561
    Мене искрено не ми е јасно дали со тие електронски билети што ќе ни ги дадат на нас средношколците ќе бидеме ограничени колку пати можеме да се возиме. И вработените што до сега имаа слободни, сега и они ли ќе бидат ограничени, дали тоа значи дека веќе нема неограничено возење.
    Ако е така, стварно се Ненормални!

14. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.331
    Нас средношколците исто ќе ни дадат електронски? Пошо така тие ќе се трошат коа ги куцнуваш и ваљда некако ќе треба да се дополнува А инаку електронскиве можат и малолетни да вадат или? Нели слободната за зимски распуст не важи и после 20и јуни
    Инаку и јас се согласувам дека е глупост. Демек да се знаело каде има највеќе патници, а уствари кој каде оди е работава. И ај, како ќе мудокажеш на некој дека си куцнал? Некој ќе си влезе туку така, конрола не може да провери

15. cresa-jagoda

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.561
    Мајка ми пред некоја недела кога прашала во билетара и рекле дека до Нова Година ќе ги користиме слободниве од лани што ги имаме, а за после што и како ќе биде со новиве електронски картички ништо не се знаело.

16. daylight

daylight Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    3.233
    Допаѓања:
    4.289
    извор: http://jsp.com.mk/vest.aspx?vest=298

17. Cheryll

Cheryll Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    35
    Моментално немам картичка за слободен четврток.Нова не ми вадат поради новите електронски уште немале добиено наредба.Дали ако се возам во четврток со студентска легитимација (нешто што ке докаже дека сум редовен студент) ке бидам казнета од контрола ? Некој со вакви искуство ?

18. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.686
    Допаѓања:
    8.630
    @Cheryll најубаво да си прашаш. Имам еден мрза другар и од што го мрзеше не извади таква слободна само за четвртоци а се вози со индекс. Си влегува и му кажува на шоферот и до сега немал проблеми, ама не знам како не налетал на некој контролор. Зависи од тоа на каков ќе налеташ, некои и без никаков билет пуштаат а други пак не.

Инаку која слободна е жити се тоа ако морам да ја куцнувам цело време и да ми одзема кредит? Тогаш не е слободна туку се повеќе картички споени во една, како онаа за десет возења што ја има сега. И ако ја загубам недај боже пропадна целиот кредит?
    Јас не ги разбирам, сакаат да платам слободна, која јас за да отидам до факултет и да се вратам морам да сменам 4 автобуси најмалку,( а недај боже ако морам да идам до библиотека по книги или во читална се фаќаат и по 6-7 дневно) и што ми се исплати мене така? Ми доаѓа исто како да куцнувам картичка, а не слободна да имам. Што е форава? Да заработат повеќе пари или?

На ivancekitty и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  19. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.200
    Постои ли слободна за вработени, или таа е таа истата како за сите останати што кошта 1460?
    Да знам дали треба да барам потврда од работа или не ми треба?

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Mademoiselle5

Mademoiselle5 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2015
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    46
    @simoncelicius ако имаш слободна,не ти одзема кредит,само ја покажуваш картичката кон апаратот.

На cresa-jagoda, wanderlust и simoncelicius им се допаѓа ова.