Дали работи ЈСП во сабота?? мислам на таа канцеларијата во вид на автобус каде што се ваѓаат месечни гпдишни студентски бесплатни карти
19 20 мислам само приватна има Како да имаше уште еден што одеше во некое село после шутка ама не ми текнува
Феминки - студентки, дали сте информирани како ќе оди процедурата за обновување на годишната студентска картичка? Дали ќе си се обнови автоматски од 1ви јануари или треба да одиме до некој од местата на Скопска и да ја обновиме ние?
Фала ти Бев денес до Скопска и ми го рекоа истото како ти - пак ќе биде истата процедура како при првото вадење - потврда за редовен студент од факултет и барањето за издавање на картичката од кај нив.
А периодот од 01.01.2017 додека да платиме втора рата на факултет, додека да ни го заверат новиот семестар, ќе треба да си платиме кога ќе се возиме?
Сега до 31.12. треба да извадиш потврда за редовен студент од тековниов семестар и со таа ќе ти ја продолжат картичката што ја имаш. Ако не ја продолжиш оваа до 31.12., тогаш од 01.01. оваа веќе нема да ти важи па ќе мора да вадиш сосема нова, што значи дека ќе мора одново да те сликаат и да платиш. И индекс на увид, и можеби ќе треба да пополниш барање кое ти го даваат таму на шалтер во јсп. Ако мислиш на Кузман студентскиот дом, тогаш 3, 3А, 3Б, 44, 50, 57 застануваат пред Европски универзитет, а спроти него на раскрсницата е домот.
Се извинувам не знам дали е на право место прашањето ама дали некој знае дали мора до 31 да се заврши работа за продолжување на ЈСП картичката или може и после тоа?
Да прашам за нас средношколциве ако не ни важат картичкиве за распустов, треба ли нешто да плаќам, да надополнувам, за да ми важи? Чим веќе не може со хартиени билети.
На картичката може да се стават пари (исто како кредит на телефон) и при секое откуцување одзема 35 денари за 1 возење.