Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

ЈСП (Јавно Сообраќајно Претпријатие) Скопје

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од RainBow, 17 декември 2010.

1. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.129
    Допаѓања:
    67.245
    Не испуштаат таков звук. Може нешто не било во ред со тоj автобус. Јас барем не сум приметила.

2. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.188
    Допаѓања:
    259.623
    Јас само во 7ца сум се возела неколку пати и нон стоп писка. Изглеа до 7мицава е :)

3. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.436
    Допаѓања:
    5.396
    море и тоа како испуштаат таков пискав звук. Јас скоро секој ден се возам на идење и враќање од работа со нова 5 ка и така цело време пишти нешто тивко мислам стварно ако се задлабочиш во него вади од такт :lol: :lol: :lol:

4. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.048
    Допаѓања:
    26.508
    Е ако не покренам кампања за неплаќање карта во вторник и петок ... . :@

5. RainBow

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.129
    Допаѓања:
    67.245
    Најубаво да направат нон-стоп без пари да се возат, па нема да има преоптеретеност. Па нека пуштат срце мајку му :)

6. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.048
    Допаѓања:
    26.508
    Мислев на кампања НИКОЈ да им даде денар во овие денови. Не само пензионерите. Нема место, зошто да се плаќа карта? Плус тоа, зошто да се дискриминара.. Некој бесплатно да се вози некој не..

7. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Затоа што останаа само пензионерите кои можат да ги манипулираат пред избори. Ми се повраќа колку е апла проѕирно и одвратно. |(

На lolyta777 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. RainBow

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.129
    Допаѓања:
    67.245
    Е тоа да, ако веќе ги манипулираат, барем ние да не трпиме. А реално, ако некој заслужува и треба да се вози без карта да плаќа се студентите. А не овие со пензија, па од чиста мира да си се развозуваат...

На Crucio, mims-89 и marama им се допаѓа ова.
  9. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.926
    Ужас беше денес кога одев во школо . Како сабајлечки фатив столче не знам ама секоја ми чест :bow: Смешно ама па и жално ми беше кога се наредија неколку до мене како демек чувство на кривица ќе имам ако не станам . Нека ми извинат ама ако во 7 ипол сабајле начекам празно место , на никој не станувам :swear:

10. maca99

maca99 Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    1.691
    Леле страшна работа кога ќе дојде вторник и петок :worried: не ми се влегува...башка добиваш гратис парфем кромид или лук-сакал нејќел :puke: едвај чекам да слезам оти верувајте снемувам воздух и ќе повратам,па одозгора и се бунат како тоа за нив да нема столче да седнат |( шоферот им одговори-сите се патници,они плаќаат башка...... :clap: за него....и ако веќе одлучуваат да се вози некој без пари,и ако толку многу им требаат пензионерте пред избори,може да направат еден ден бесплатен за нив,еден за студенти...студентите се тие кои не земаат никакви примања,ако не се од ск,плаќаат по студентски,станови,партиципации и книги,а пензионерите се со пензии и не се за жалење :!:

11. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.467
    Допаѓања:
    91.837
    Е значи денешниве деца немаат култура. Не сум за тоа да се станува буквално на секој старец, но има некои кои навистина не можат, а имаат потреба да излезат. Минатиов петок цел автобус седнати средношколци, се качуваат старци, а децава гајле немаат. Уште еден малецок збори леле пензионериве кои кретени се, без култура се. Не знам кој беше без култура? Па и мене ме нервираат тие кога одам на факултет, а немам место да седнам од нив, и мене тие ми пречат што некултурно се бесат, кажуваат некултурни зборови и мене ми пречи нивната музика од мобилните итн. Па не личи старец на старец да стане , а дете да седи.

12. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.436
    Допаѓања:
    5.396
    е сега ми текна зошто во новите автобуси е позабавно, особено на тие 4 те што се гледаш лице во лице.
    море паметна е владава со новите автобуси, мислел грујчо на другарувањето. Значи нема кога и да седнам на тие запознавам ново другарче полот не е важен, важно е дека ќе си се насмееме, прокоментираме нешто и на крај ќе си речеме пријатно абе исто како да се познаваме цел живот :rofl: :rofl: а можеш ли да молчиш и да се гледаш очи во очи со некој неколку станици ?? секако не... ако е машко спроти тебе погледот ти шара едно незгодно пусто каде да го гледаш па почнуваш од косата ок фаќаш некоја забелешка, се симнуваш надоле по врат гледаш дали има белег или не :) погледот ти паѓа сакал не уште подоле па ја приметуваш изгужваната блуза и веднаш маркираш дали иде дома или во град :rofl: :rofl: се симнуваш односно пропорционално ти се загледуваат очите на панталоните и незгодниот дел и тогаш вртиш глава затоа што сакала или не ќе те примети и полека се враќаш во нормала и гледаш што носи надоле. Како и да е после цела анализа гарант некој ќе се симне :lol: :lol: важно да ни е забавно :rofl: :rofl:

На thinkerbell, mims-89 и lolyta777 им се допаѓа ова.
  13. Mygirl

Mygirl Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2010
    Пораки:
    577
    Допаѓања:
    850
    Морам да постирам нешто што се однесува на новите автобуси кои ги пуштија ЈСП.
    Многу добро кажано :clap:

"Благодарам на/до сите граѓани на Македонија за оваа донација."

Но, да се разбереме една работа, или да ја дебатираме ако сакате.

Новите скопски автобуси се донација од сите македонски граѓани кон сопствениот главен град и кон граѓаните на... Скопје.

"Благодарам до сите граѓани на Македонија за оваа донација."

На автобусите, сметам некоректно и помалку заблудно пишува

"Донатор: Влада на РМ"

Владата неможе да донира пари кои народот и и ги дал (Буџетот) на сопствената држава.

Тоа може да се именува домакинско распределување на средствата од буџетот, но не и донација.

Владата би можела да донира на пример во Јапинија, тоа е донација, но не и ова.

Го поздравувам овој потег кај нив, но и една порака до владата,
    да внимава на тоа со чии прдуви се кити.

Благодарността да ја стави и именува и на правото место.
    - до сите граѓани на Македонија
    .

На Trendafilka, Dafnee, lolyta777 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. RainBow

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.129
    Допаѓања:
    67.245
    Да, и мене тоа ужасно ми бодеше очи. Ако сите си скратиле од платата за новиве автобуси, да, тогаш е донација :) Ама мислам дека не беше тоа случајот. И толку лицемерно тоа го истакнале :x

15. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    Луѓе се знае дека тоа е маркетингшки трик. Па идат избори :lol:

16. qqq

qqq Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    7
    леле значи старциве се неподносливи..има некои што стварно имаат потреба да излезат да отидат до негде..ама 70% од старине идат у најголемите гужви без врска..колку да се прошетаат..и само се караат..стварно нема смисла..некој мртов уморен сендал..а они уше горди фино лепо ќе те станат..демек стари биле не можеле да стојат..па кај тргнале да шетаат тогаш..многу идиотски од нивна страна..неам коментар..

17. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.604
    ЈСП мило крвоточе на нашиот помил град,

двокатен автобус 15ка, и автобуска линија 15А која ќе минува низ Илинденска директно пред Зоолошка кај роднините!

ЈСП - изненадуваш ;)

18. RainBow

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.129
    Допаѓања:
    67.245
    Ех на 15ка... Јас не се возам со 15ка ретко... Ама дека помала фреквенција е затоа ваљда таму го ставиле :)

19. machorka

machorka Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    58
    Ако ЈСП е крвоток на Скопје, тогаш градот ни е дефинитивно пред инфаркт :worried:

На baby.90 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Gunshine

Gunshine Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2010
    Пораки:
    817
    Допаѓања:
    667
    Една баба во петокот ми вика:
    -Аман бе девојче, тргни ја тоа ташната, мајку му стара! Веќе аманте со тие ташни!

Не и преќутев:
    -Кај ви станувам, па и сакате раноецот да го тргнам? Гледајте си своја работа.

И некако се заќуте.
    Сварно се безобразни.