Дали знаете каде може да се најде стар автобус на јсп или било каков? Иам видено у штип ама тука не баш.
Бесплатно е. Има официјално известување на страната на ЈСП. Повели http://www.jsp.com.mk/vest.aspx?vest=503
Да да, и јас знаев, сакав само да споделам да знаат феминкиве Благодарам инаку, не знаев дека и на страната објавиле, јас на радио слушнав. Само ќе видиме до кога ќе е
Идеја за ЈСП или Влада или Град Скопје, кој и да е. Наместо пензионери да имаат бесплатни денови за превоз, дајте им на оние кои се активни баратели на работа. Пензионерите си имаат пензии, можат да си дозволат месечна карта. Што прават барателите, кои можеби во месецот ќе бидат повикани на повеќе интервјуа, или пак почнале неплатена пракса? A тоа може да трае и со месеци.
Не срцка они мораат во 7ипол да си се возикаат лево десно, знаеш со ред да фатат..(човече што се крсти).
И така да го прошетаат цело Скопје. А некој ќе оди на работа и некој од пензионерите ќе го натера да му стане, само затоа што бил постар. Безобразни се. За инает не им станувам.
Слушалките во уво и прави се на Таска Балабанова.По инат сум од нив башка млада сум можан да издржам ако тестираат издржливост со нивното иживљавање.
Што може да се мисли, глупост. Може вака им личи на фенси одлука, ама очигледно во автобус не се качиле да се возат , посебно на таа релација. Цел живот се возам во пееска. Релацијата е многу долга, па неможноста да се пушти двоспратен автобус предизвикува страшни гужви. Ама кој не се возел, тоа не му текнува.
Поминува низ подрум на ГТЦ. 50 е еден од најкористените автобуси и баш е без врска што се еднокатни автобусите. Многу нерационална одлука. Наместо да се олесни животот на граѓаните со оваа одлука приморани се да се гужваат.