Јавно објавување на приватни работи

Discussion in 'Општи дискусии' started by KateKane, Oct 14, 2020.

1. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Нормално дека не би стапила во брак со таков. Па само човек со психичко нарушување би влегол во брак со партнер кој изневерил или направил нешто слично како дегенериков во постов.
    Јас мислам дека може да дознаеме каков е човек и пред брак само не треба да бидеме заслепени. Се зависи како ќе се поставите себеси и со која цел сте заедно со тој човек.

raww and Ambrosia like this.
  2. DACIA

DACIA Истакнат член

tessie and Stressed Out like this.
  3. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

sj *O* and Annath like this.
  4. DACIA

DACIA Истакнат член

не навлегувам во многу во приватни работи. Можела едноставно да објави слики со чатот само, но како шо видов има слики прикачено дури и од свадбата нивна, на која јасно се гледа кретенов и жена му. Дефинитивно би лежел вакви како шо реков attention whores или sluts

Stressed Out and buba4e89 like this.
  5. Mantub

Mantub Форумски идол

Како мислиш "дефинитивно би лежел вакви?"
    Мислиш оваа изјава нормална е што ја збориш?

sj *O*, Annath, busybee and 7 others like this.
  6. Elena1001

Elena1001 Истакнат член

Сликите ако биле јавни и го оправдувате тоа, разговорот не бил јавен и не е јавен. Оваа објава ќе биде третирана за кривично дело. Несакам да го оправдувам дотичниот што и пишал, но ако убаво се прочита целиот разговор ќе видите дека буквално му ги става зборовите во уста и игра на картата да го испровоцира за да го добие посакуваниот одговор, дури и му се заканува. Сигурно не е прв што и пишал но зошто се дрзнала да објави баш од него ќе си каже на суд. Дефинитивно си излечи еден комплекс на жена му. Туку што еве парот да бил во отворен брак. Што правиме тогаш.
    И да не се лажеме дека сме светци, сите сме со довеле во ситуација можеби не ваква но барем да пишеме на пријателка или другарка некаква тајна или да се пожалиме што не нервира во моментот, некој мака да споделиме. Еве пример пишете газдата ве нервира на работа или сте имале конфликт и замислете еден ден другарката го објавува тоа. Ете може сака да сподели со јавноста да видат како се однесувал со вработената.
    Дали исто ќе го оправдувавте??
    И незнам како не е јасно дека приватен разговор е приватен разговор.

Друго, еве незнам како мене не ми пишуваат. Си ставив забрана да ми пишува некој што не ми е пријател. Непознати не прифаќам ни под разно а тие што ми се сомнителен профил ги блокирам.
    Повеќе од јасно е дека еден куп психо луѓе има. Па зарем на нив да губам време, или пак да се жалам на мм дека ми пишал некој. Па таквите не се вредни ни да ги спомне човек.
    Инаку случајот ќе го добијат мажот и жената.

7. Elena1001

Elena1001 Истакнат член

Ќе добијат, можам јавна опклада да ставам.

BlackNight, WildMk and tessie like this.
  8. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Почнаа вицови за Фросе:)
    20201015_211015.jpg

sj *O*, Waverly Raven, Bratot and 4 others like this.
  9. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Маж со здрав разум не би ни помислил да има секс, ниту да пише на друга доколку е во врска или доколку е женет и чека дете.. Оваа објава ќе биде третирана како кривично дело бидејќи живееме во банана држава. Очекуваш правда да има во држава која е водена од терористи? Оние кои се во собраниее убиваа наши роднини, татковци, пријатели во 2001. Од нив очекуваш правосудие? По муабетов не очекуваш ама ајде да кажам. Кога некој прекршува некакви правила во случајов уништува живот на неродено дете не постои никаква приватност за вакви дегенерици. Проблемот во овој систем е што луѓе кои згрешиле пред законот се третираат како сите други и истите правила важат за нив. Сосема погрешно. Ваквите дегенерици како и силувачи и педофили не би требале да имаат право на живот а не на приватност и збор.

sj *O* and thelittle17 like this.
  10. hellocity

hellocity Популарен член

Што е проблемот со сликата со задникот и за тоа е 21 век кој нема слика пратено со задник на некој дечко јас не познавам. И dirty talk...

Feminka22 likes this.
  11. Yowannty

Yowannty Форумски идол

@Nausicaa август 2016 бев нападната од манијак. Во живо, не на фб. Случајот го пријавив во полиција каде ми беше изрично кажано дека не може да го категоризираат како сексуално вознемирување оти не сум му го видела патлакот. (facepalm) Без разлика што јас бегав од него, додека тој идеше по мене, тресеше глупости со раката меѓу нозе.
    @DAngel е во право.
    Типкава не само што не го избегнува разговорот и воопшто нема обид да го прекрати, туку и свесно го води оти точно знае за шансата што мачоменов си ја пробува. На неа и требаат прикаски за публицитет, точно знае што прави. Сексуално вознемирување не е во никој случај, не само по Македонски закон туку во ниеден друг.

И сега да не ви текне да ми се нафрлите дека го бранам говедото белосветско, напротив. Нему му се деси инстант карма. Некогаш, едноставно ќе си налеташ на погрешно место во вистинско време или во вистинско време на погрешно место и универзумот ќе зајде смеејќи. Типчето заслужува да гори во пеколот, почнувајќи од малото патлаче па дијагонално. Исто како што Фросинче заслужува да биде тужена, оти се стави на место на кадија, а требаше само да си остане надежен колумнист.

12. Ambrosia

Ambrosia Истакнат член

Се дури има вакви размислувања ќе има мажи што изневеруваат , и сите други ќе бидат виновни освен него, и таа што му враќала , па и сопругата - сигурно во неа е проблемот, не му исполнува некои желби таа па што да прави кутриот, мора да шврља на страна.

Ако не сакам нешто да сторам, никој не може да ми става зборови во уста.
    Никој не може да те испровоцира за да изневериш.
    Од прво пишување и вика дај број да ти кажам ЗОШТО сакам да се запознаеме.
    Да, сигурно ќе ја прашаше дали сакаат бфф да се.
    И се смее на тоа што очекува нејзиниот маж да и бил верен во 21 век.
    И после таа го наведувала.

sj *O*, smooch, senza.parole and 5 others like this.
  13. Mantub

Mantub Форумски идол

14. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Дечково, мажулево, или како год да го наречам е типичен неизживеан мањак, очигледно, после само 1 месец со трудна жена до него, тој пишува по други, и бара да се видат или слушнат на телефон, одвратен!
    Друга работа е што ни оваа Фросина, не е некое цвеќе за мирисање, по сликите и разговорите, не требало вака јавно да бара внимание, можела само на жена му да и пише, да речеме.. Јас сум за ваквите како овој "дотичниов" да бидат откриани кај своите деца и жени дома! Се по заслуга!
    Ама, секогаш постои ама, пак ќе кажам Фросина, не требало лични разговори да објавува јавно, ако гледаме така и мене порано ми пишувале, а и на многу други жени од форумов, со сигурност тврдам, женети, па сега што ќе беше ако сите ги објавувавме вака јавно??

sj *O*, ivance.., flawless. and 2 others like this.
  15. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Нормално дека на никој нема да му е убаво да си го види јавно објавено она што приватно го напишал/споделил.

Точно е ова. Ама - ако пријателка сподели јавно нешто што сме и' довериле, ќе бидеме навредени, повредени, разликата е во тоа што ние со ништо не сме заслужиле тоа да се сподели и да не' коментираат сите јавно, а во ваков случај, Бога ми, заслужено му е на некој да биде објавен. И тој ќе сака во земја да пропадне, ама ако му е, кога можел да ,,се пушта". Само да не бидат оштетени други лица.

Значи, НЕ за споделување јавно на приватни разговори и слики, освен во некој ваков случај каде е заслужено оти нешто подло се прави зад грб. Добро ќе им дојде на таквите да ја сфатат грешката. Лекција.

Јас лично не би играла вака, ако решам да споделам, би споделила приватно со личноста што треба да знае. И мислам дека тоа е најдобриот и правилен начин. Уствари, уште подобро е да не возвраќаме и да прекинеме разговор кога гледаме каде води. Али ако некоја сака јавно да обелодени, ок. Е, ако имавме некој закон за ова па да беше забрането и казниво, тоа е веќе друго.

А конкретниов случај со Фросе и Стефан сите се согласуваме дека е лоша реализација.

Last edited: Oct 15, 2020
    sj *O*, BloodElf and Elena1001 like this.
  16. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Зошто да не објавиш? Најголема казна е за тој да му го уништиш животот. Тоа и заслужува. После тоа незнам дали воопшто ќе му текне да земе телефон во раце а не да пишува на други жени.

sj *O*, simoncelicius and thelittle17 like this.
  17. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

живи и здрави ке видеме
    јас само ова ке го кажам и ке застанам тука
    типката си има дијагноза психичка и нема да одговара за ништо
    сигурна информација е

Last edited: Oct 15, 2020
  18. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Ама па од оваа паролава што кружи, "Поддршка за Стефан", ми се повраќа.... чунки "Black Lives Matter" работава :rofl:
    Абе ебате прост народ, ебате.

sj *O*, kim.k, Harper and 24 others like this.
  19. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Сериозно подршка или заебанција?

tinka-mace and simoncelicius like this.
  20. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Не ме чуди да е поддршка, искрено другар. Народов ко на тешка дрога да е :D

sj *O*, thelittle17, raww and 6 others like this.