Јавно објавување на приватни работи

Discussion in 'Општи дискусии' started by KateKane, Oct 14, 2020.

1. Dimi_

Dimi_ Истакнат член

Објавено ѝ е од некого сигурно. Најмногу ми е жал за сопругата на расипникот.

2. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Верувам утврдивме до сега дека не е објавено од емпатични причини (ќе пратела на жена му), туку од егоистични (сакала да му оддржи лекција).
    Но тоа не и беше целта на @KateKane .

Пошто темата е вака насловена, ќе морам да бидам офф топик.
    Жената ќе е повредена во секој случај, бидејќи маж и (сака да) ја изневерува.
    Ама пошто е Македонија и е битно што ќе кажат комшиите, затоа сме сите загрижени за неа.
    Заборавате дека и да се разведе, сите пак ќе дознаат. Всушност и да не се разведе ќе дознаат.

Добро е што се грижиме волку за приватноста, без сарказам ова. Но, уште подобро би било да се загрижевме во каква состојба сме. Значи жената треба да се крие од срамот што е изневерена, а не мажот.

Од кого би дошле тие коментари? Знаете некој човек тоа што би го искоментирал? Јас искрено не. А и да се најде некој во моја близина, експресно ќе биде отстранет од мојот ФБ (а и живот).

Луѓето се дрзнуваат да пишуваат одвратни коментари (со се име, презиме) затоа што се социјално прифатени. Петко денес ќе стави коментар дека "Ако, мажите сите си изневеруваат, тоа е нормално". Потоа заедно со жена му ќе отидат на гости кај пријателите, кои исто така го прочитале коментарот и ќе го фалат Петко наоколу како е супер дечко.

Барем јас мислам идејата за темата е тоа. Како да се разбие оваа општо прифатена појава каде изневерувањето од страна на мажот се смета за толку нормално.

Сега женава на ФБ немала идеален пристап. Апсолутно се согласувам дека не требало да ја стави сликата од жената. За приватноста и тужењето, не сум компетентна да зборам.

sj *O*, smooch, Amellie13 and 17 others like this.
  3. S.W.A.G

S.W.A.G Популарен член

Место да се срами маженцево, жената ќе се срами.
    А ако жената била таа што (ќе) изневерила пак она ќе се срамеше (што е и логично).
    Се' е прифатливо кога станува збор за мажите, нели мажи се имаат нагони. Ништо не е прифатливо кога станува збор за жените, дури и кога гревот тие не го направиле, тие ќе си го носат срамот.
    Гадно општество. Јебем ти еднаквост.

sj *O*, SStasia, Masnickaaa and 16 others like this.
  4. Shery

Shery Популарен член

Ве молам погледнете ги коментарите под линкот што е на 1ва страна. Одговорите на Фросина. Девојкава личи на професионален расипувач на домови и очигледно е дека не и гајле за сопругата.
    А за јакиот маж, немам зборови. Мизерија

SStasia, GrimTheReaper and Dimi_ like this.
  5. Mikha4

Mikha4 Популарен член

Јас никаде не видов некој да го брани или да алудира дека неверствата од страна на мажите се нормални или прифатени во општеството. Многу се генерализира од типот мислења како машките се исти, женските дискриминирани. Ниту пак некој мисли дека ѝ е срам на жената од делото на мажот нејзин и дека таа го сноси, туку повеќе е срамот од експонирањето на целата ситуација во јавноста и тежината од сето ова не прави разлика дали е женско или машко. Тешко би било за секој, а камоли за трудна жена.

SStasia, WildMk and Biljarkata like this.
  6. Asparagus

Asparagus Популарен член

Расипувач на бракови си е мажот, сеа дали професионален или аматерски, не знам.
    Ако тој не бара швалерки на нет, никој не може да го објави и да му го расипе бракот.
    И ако нему не му е гајле за сопругата, зошто на таа Фросина би требало да и е гајле?
    Не се заколнала таа на вечна љубов, туку мажот.

sj *O*, ALISA0000, smooch and 4 others like this.
  7. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Не знам што е за браво тука. Да била толку ,,фраерка", прво немала ни да врати. Мене само, како си, да ми пише некој непознат или игнорирам или блокирам, а во дебата да влагам, па уште да му одговарам, немам намера.
    Второ, нејзиниот пост е чисто напишан од егоистична природа, со цел да добие внимание и некакво признание. Разбирам дека е пандемија и немаш што да правиш по дома, ама па и ова на ништо не личи.
    Трето, буквално ја стави неговата сопруга на тапет, која патем е бремена. Јас не верувам дека би се согласила на ваков јавен срам. Би било етички да праша прво, дали смее. И не мора околината да и суди или потсмева, лично ти ќе чувствуваш нелагодност и срам.
    Јас не би сакала, прво него ќе го истресам со се партали, а потоа и таа ќе го наебе, што ни крива ни должна споделува мој идентитет. Ти како би се чувствувала доколку се работеше за тебе?

8. GrimTheReaper

Етика!!!Емпатија!!!

SStasia likes this.
  9. Asparagus

Asparagus Популарен член

Стави уште некој извичник и ќе ме убедиш дека типката е расипувач на бракови.

10. GrimTheReaper

Сопругот е виновникот, ама и таа Фросина е иста сорта. Можеби е добро и да продолжат да си пишуваат, се заслужуваат еден со друг.

11. Asparagus

Asparagus Популарен член

И Фросина е во брак а замара мажи на фб?

Annath likes this.
  12. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Кој ти е тој министер што е женет и што туку го тупиш безвезе? Да се најдеш на муабет?:^)
    Ако мислиш на Никола, колку што знам тој има полнолетни деца и две бивши жени.

Annath and Mantub like this.
  13. GrimTheReaper

Не, туку кретенка, што нема осет. Жена му е бремена, дај боже да го преживее сето ова во мир.

doubleg likes this.
  14. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Staff Member

А тој што вара бремена жена не е кретен и има осет ?

До кога ќе ги браните ваквите јаки мажишта , а ќе ги напаѓате жените ?

sj *O*, smooch, Amellie13 and 17 others like this.
  15. hellocity

hellocity Популарен член

Колку ми е дегутантно некој маж да објавеше вака со некоја жената што му пишувала сите у коментари курва, роспија никој немаше да пише е што објавуваш ова е интима немој да растуриш семејство.

16. GrimTheReaper

Реков, двајцата иста сорта се. Овој е кретен што сака да изневерува, оваа кретенка што споделува јавно слики од жената.

sj *O*, SStasia and oblace1 like this.
  17. Shery

Shery Популарен член

Далеку од тоа дека го оправдувам мажот. И двајцата ми се дно дна. Ама погледни ги нејзините одговори на коментарите и ќе сфатиш дека типкава нема грам емпатија во нејзе и дека сето ова е направено намерно.
    И башка намерно ја исмејува сопругата, што не е воопшто крива во ситуација освен што паднала на најниско гомно.

121453825_625457501405150_1894494944393635930_n.jpg

18. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Женава е веќе ескпонирана. Не можеме да го вратиме времето назад.
    Наместо да се убедуваме за (не)моралноста на постот можевме сите да ставиме на него коментар со поддршка за неа. Тогаш наместо јавен срам ќе има јавна поддршка.
    Не знам, само идеја.

sj *O*, SStasia, Annath and 4 others like this.
  19. Asparagus

Asparagus Популарен член

Па да не беше маж и дегенерик, воопшто немаше потреба да преживува било што.
    Утре некој таков ќе силува некоја, и што, жртвата треба да не го пријави од емпатија за жена му?

sj *O*, smooch, m.i.g and 12 others like this.
  20. GrimTheReaper

Дали ти би сакала да бидеш во иста ситуација? Хипотетички, замисли. Ти да си жената и сето ова ти се случува.
    Едното со друго нема врска. Нека објави слика од него, не мора слика од двајцата.