Порано не сум пробувала, а сега секогаш пробувам за сол и кога пржам компири додека се пржат вторите, си јадам од првите.
Не,ретко го пробувам јадењето па секогаш му фали по нешто,+/- сол има секогаш.,,,Добро е што повеќе е -. Па може да се дотури.
Пробувам дали фали нешто, дали е пресолено, преблаго, прекисело, мразам додека пржам да ми чепкаат а Брат ми ја има таа навика се малтертирам пржам цел саат компири, тиквички што и да е и на секое помини - замини лап е неможе така. Или пак кога сечкам кромид, морков, компир за во манџа..Ќе јадеш кога ќе биде говово вака не...
Само пробувам дали му фали сол, зачин или сл. Инаку и јас како некои феминки што напоменаа, ја мразам таа лоша навика. Ако дојде некој во кујна да пробува од тоа што го готвам, ќе заигра некое сукало, хахаха
Ретко готвам(обично на лето) ама секогаш пробвам дали е солено какво е така..ама мама најчесто тоа го прави
Не и не го сфаќам задоволството во тоа. Може кога е веќе при крај да пробам дали да се додаде зачин , јас сум човек што ужива во храната и сакам да јадам на маса со убаво сервирано јадење.
Не јадам додека готвам, знам да пробам колку да видам како е јадењето, дали му треба нешто.. а инаку сакам да јадам на маса со останатите
Тоа ми е најголемата маана! Кога готвам ако не го пробам немам претстава какво е, па порам да земам малку. И така додека да завршам веќе нема да бидам гладна... Ама од сега веќе немаа! Спојлер се надевам
Па да порбам дали е добро може малку да земам а онака не повеќе сакам кога ќе биде готово да седнам на маса и како човек да го изедам.