Јадам,јадам и тоа како. Ми се чини дека навечер ако не јадам,нема да заспијам во тоа ке ми биди паметот
Јадам и тоа како И тоа најлошо од се' е што јадам касно крај 10-11 саат на вечер. А ако пак не јадам,тогаш цела вечер ќе неможам да заспијам,ќе си мислам дека сум гладана
Се прашувам зошто акцентот е ставен навечер, како да постои некоја препорачлива рестрикција за ова? Имам бујна фантазија, ќе си го дојадам пакетчето чипс.
И уште до ден денешен си јадам и тоа строго нешто со леб, абер немам да се одвикнам Денски не јадам многу, можам и на овошје цел ден ама иде вечер и мене мозокот само во јадење ми е, и да не сум гладна Плус тоа, само некои ептен калорични работи ми се пријадуваат баш тогаш и секогаш попуштам Срамови живи сум
Мене вечерата ми е најкасно до 6 саатот. И тоа гледам нешто лесно да е. Пример јогурт, салатка некоја - шопска пример, супа или едноставно си грицкам некој зеленчук(морков, краставичка), овошје избегнувам навечер.
Не јадам, ЖДЕРАМ! Особено во овие летни денови. Преку ден е многу жешко, с'клет ме фаќа и не ми се јаде, ама затоа навечер надокнадувам. Обично околу 12, 1 ми е најголемата криза. Едно време само се залажував после 6 не јадам. are you fucking kidding me?
Еее, ова време ми текнува лани земи си сендвич со салама, кашкавал и кечап (и тоа не еден, 2 ), па после благо ако ми се пријаде ресана или чоколадо м'цни си, абе убајни. Е ама сега единствено ако ми се јаде ептен може чај, или јогурт, во краен случај ако ептен не можам да издржам овошје ќе земам. А на татко ми му се чудам, си станува од спиење во 2,3 навечер, си јаде по пола леб и пак си легнува да спие, а 80 кила сосе кревет е.
Кога неможеш да спиеш кога цревата к'ркорат како луди ќе те видам дали ке ти е битна диетата,или правилото да не се јаде вечер. Битно ке ти е само сончето Ќе си се најадеш,ќе им ја затнеш устата на цревата и марш у кревет на спиење
Бидејќи темава е сместена во категоријата за `ДИЕТИ` ќе кажам нешто што повеќето го знаат, а тоа е дека слабеење и диетите не се вклопуваат со касното јадење навечер. Најнездрава навика е. Мене последното јадење ми е кун 18 часот, и најчесто е мала количина и лесно сварливо.