Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Јадеш за да живееш или живееш за да јадеш?

Дискусија во 'Храна и пијалаци' започната од Gea, 25 јануари 2011.

1. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    Сакам да уживам во храната и во големиот избор. Сакам да готвам, и тоа го правам секој ден, бидејќи сум опседната со храната која ја јадам. Го јадам она што му е потребно на мојот организам, но што ми претставува задоволство. :D

2. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.539
    Познатиот руски исцелител советува - 11 златни правила за здрав и долг живот
    An Inside Look At The Craziest Airplane Cabins Of The Future (The Daily Western)

- Ако се двоумите дали да јадете- тогаш одлучете се да не јадете! Ако се прашувате дали да одите во WC- одете!

Генадиј Петрович Малахов е познат руски исцелител и писател на книги од областа на народната-традиционална медицина, кој живее и работи во Каменск. До сега објавил повеќе од 60 книги кои се продавани во преку 30 милиони примероци и преведени на повеќе странски јазици.

Малахов тврди дека само здравјето (физичко, психичко и духовно) може да доведе до вистинска среќа, а ова се неговите 11 корисни совети кои можат да ни помогнат во јакнењето на здравјето и продолжување на животот.

1.Никогаш немојте да бидете мрзоволни. Одвојте барем 15 минути за јога и вежби за стомакот. Само секојдневното вежбање може да ви осигура здравје и долг живот. Само 15 минути дневно, ќе ве спаси од лекови и други помагала. „Ако нема здравје“, вели Малахов, „нема успех, мир и среќа“.

Бидете спокојни и радосни додека вежбате. Тоа ќе ви подари здравје, убавина и долг живот.

2.Нема вежбање-нема храна! Тоа треба да ви стане животно мото!

3.Стимулансите како што се чај, кафе, цигари, лаксативи- опасни се во било кој облик.

4.Не јадете навечер и не спијте преку ден. Тоа предизвикува опстипација.
    5.Ако се двоумите дали да јадете- тогаш одлучете се да не јадете! Ако се прашувате дали да одите во WC- одете!

Тоа е златниот клуч за здравје, среќа и долг живот. Создадете навика за навремено да одговарате на повикот од природата.

6.Јадете полека и не пијте вода за време на оброкот. Жедта мора да ја изгасите дури еден час после јадењето, а најдобро е да се напиете пред јадење.

7.Секој залак џвакајте го 32 пати за да осигурате здравје за своите заби и редовно празнење на цревата.

8.Не јадете пржена, пресварена, застојана, врела и студена храна.

9.Јадете само тогаш кога сте спокојни, ослободени од тешки мисли. Никогаш не консумирајте храна или напитоци кога сте лути и во неуреден простор.

10.После јадење, полека движете се напред-назад, истовремено масирајќи го стомакот со рака. Така ќе си овозможите добра дигестија и правилна работа на цревата.

11.Особено водете сметка за духовното здравје и спокој затоа што тоа е многу поважно за долг, здрав и среќен живот, од храната.

3. mackica1

mackica1 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2012
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    1.721
    Јадам за да живеам..
    Уживам во храната но далеку од тоа дека толку ми значи за да живеам за јадење..

4. Oneo

Oneo Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2014
    Пораки:
    2.773
    Допаѓања:
    17.579
    Живеам за да јадам. :lol:
    Опседната сум со јадење, цело време мора да имам нешто во рака. Често и се прејадувам.

5. Oscar Lady

Oscar Lady Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2015
    Пораки:
    1.204
    Допаѓања:
    6.380
    јадам за да живеам.

6. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    4.886
    Допаѓања:
    33.343
    Никогаш храната не ми била зависност, како некои пријателки мои ми велат дека морат нешто да јадат, и навистина секогаш имаат некои грицки или било што, само да се јаде. :D
    Веќе 2 месеци сум на диета, и баш ми е супер, си го навикнав организмот на уште помалку храна и си уживам.

7. MamaYette

MamaYette Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2013
    Пораки:
    224
    Допаѓања:
    618
    Живеам за да јадам, од кога паметам за себе. Голем гурман сум.

8. Loss

Loss Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2011
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    14
    Живеам за да јадам.

9. Majli.15

Majli.15 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2013
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    237
    Живеам за да јадам :rofl::rofl:

10. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.308
    Кога-како. Некогаш само јадам доволно за да преживеам, или пак сум во некој „поздрава храна“ фазон. Но бидејќи сум си гурман и сешто сакам да пробам - живеам за да јадам. Не можам да функционирам искучиво само во еден од овие модови. :angel:

11. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    Jadam za da ziveam. Uzivam vo gotvenjeto, sakam da bide ubavo dekorirano, namesteno duri I koga gotvam samo za mene.I pred da pocnam mi se cini deka uste edna cinija bi izela, a vsusnost na kraj pola od jadenjeto mi ostanuva. E na ovosje nemam isaf.:lol:

12. Lotus-14

Lotus-14 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2014
    Пораки:
    372
    Допаѓања:
    664
    Зависи од периодот, неможам целсоно да се вбројам ни во едните ни во другите. Зависи колку сум гладна, колку е вкусно јадењето итн итн. Иако по природа сум гурманка се обидувам да ја органичам мојата страст кон јадењето. :whew:

13. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    Jadam za da ziveam...I obozavam da gotvam za moite najmili...

14. pancake15

pancake15 Активен член

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    14
    Живеам за да јадам....стварно :rofl:

15. nat17

nat17 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2014
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    138
    Живеам за да јадам..посебно благо:lol:

На pancake15 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.587
    Јадам за да се натупанам а после да офкам како неможам да дишам.

17. Butterfly-Girl

Butterfly-Girl Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2013
    Пораки:
    957
    Допаѓања:
    513
    Повеќе јадам за да живеам :D Е сега тука не спаѓаат грицките, чоколадите... :D

18. s1a1n1d1r1a1

s1a1n1d1r1a1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    1.685
    Допаѓања:
    14.360
    Зависи. Деновиве во жешкото јадам за да живеам. И кога нема ништо посебно дома онака мачкам лепче го јадам колку да не припаднам... А многу често пак имам и форес и онака со сласт нешто ми се јаде.. Мх мх, сега како што сум гладна ми идат на ум 20235904 такви работи :P

19. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.600
    Допаѓања:
    79.199
    Јадам за да живеам. Често сум се нашла во ситуации да јадам затоа што морам а не затоа што сакам. Исто така, често сум била во ситуации да сум гладна но се брзам и немам време да јадам. Имало и ситауции кога сум јадела од досада. Имаше период кога знаев секој ден да си се почастам со чоколада, некако зависност ми стана. А најубаво ми е кога сум гладна и конечно ќе седнам убаво да се најадам, ама пак не јадам количински многу. Затоа сум и слаба.

20. Црвче

Црвче Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2015
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    563
    Јас јадам за да живеам. Дома сите ми велат дека сум била пример за човек кој живее од воздух. :D Е како па да не.