Normalno prvoto, teshko onoj shto zhivee za da jade Mislam, ok, gurman sum, cenam specijaliteti, sakam da uzhivam vo hranata, mi gi polni setilata, ama vo umereni kolichini. Ne mi e nitu gurmanstvoto, nitu gotvenjeto prioritet vo zivotot. Ponekogash duri, posle bogata sofra i otkako ubavo kje se najadam mi pagja teshko. Isto me fakja maka koga mi zboruvaat za gotvenje, za recepti, za nachini na podgotovka Dovolno vreme odzema samiot proces i koja e filozofijata za toa da se razgovara?
Јадам за да живеам и живеам за да јадам! И двете значи . Обожавам да јадам, за среќа до сега сум немала проблем со вишок килограми.
Јадам за да живеам, воопшто не сум гурман, ниту пак сакам да готвам. Не му префрлам на тие што лошо готват, зошто едноставно на некои не му е по мерак, некои не сакаат, готват од што мора. Јас кога би готвела би било од што мора. Од тие домакински работи готвењето е нешто што најмногу го мразам.
Па може да се рече дека живеам за да јадам, голем гурман сум. Среќа тоа не ми се одразува на фигурата