Живеам за да јадам. Мислам дека храната ми е најголемото задоволство во животот. Обожавам да јадам и редовно јадам, а сепак не се здебелувам. Затоа сум многу среќна.
Живеам за да јадам, сакам се да јадам и во огромни количини, да можам се би изела, ретко кога не ми се јаде... леле ми се пријаде сега
Jas si ja sakam hranata ziveam za da jadam.iako sekogas koga jadam nesto sto e zezdravo osekam griza na sovest. sekoj ponedelnik"sum na dieta"do kaj sreda -cetvrtok a za vikendot uzivam vo toa sto go jadam
Живеам за да јадам,но понекогаш се осеќам прејадено и тогаш почнувам ептен малку да јадам,едноставно како на сила да јадам. Дали е нормално ова
јадам за да живеам... иако никогаш не сум имала проблеми со килограмите, се обидувам тоа и да остане така.. пробувам да не јадам многу (количински), а исто така и каква храна внесувам во моето тело-да не бидат некои тостови од сендвичари и сл. еднаш на ден морам да каснам некое овошје...
Искрено, незнам. Повеке мислам дека е јадам за да живеам иако имам некое килце вишок. Уствари одсекогаш сум имала неколку кила вишок ама таква сум и градбата ми е таква и наследно ми е. Сепак малце е тоа 3-4 кила вишок ми било максимум и кои никогаш не успевам да ги симнам ама тоа е.. Некогаш се случува и да се слуши обратното, да живеам за да јадам, тоа е периоди
јас јадам за да преживеам. т.е многу малку јадам.од што морам дома да не ми мрчат по цел ден "ти девојче од што живееш?" јадењето кај мене нема врска со тежината.секаде сум слабичка освем во колковите.значи јас јадам колку да преживеам воопшто немам апетит.
И едното и другото. Првото се подразбира, сите јадеме како прво за да се одржуваме во живот. Ама и во оние вторите би се ставила, затоа што нон стоп грицкам нешто ако има во близина. Кај нас дома нема благо во залиха, или за гости. Се се јаде додека не се изеде Богами за тоа сведочат неколкуте килограми плус