Еее сега огладнев инаку кога немам многу време, а најчесто и немам со учењето а и да се пофалам дека нешто многу знам да правам и незнам, добро на 16 години и не ми е тоа главна преокупација хаха.. сепак ОБОЖАВАМ супи и друи ако не ме мрзи сакам да си направам домашна ( само тоа знам! ) или тост или па ајварче на леб мх мх...
јајца пржени или ајвар,а најчесто кога сум гладна не можам да издржам да готвам,па затоа го отварам фрижидерот и што има тоа сирење,салама,паштета,кашкавал.. ако нема ништо тогаш само леб
Пица со готово тесто за 10 мин е готова или па омлет ке си спржам со чајна или сирење а понекогаш то шо ке се најдит во фрижидерон
сите јадења се набрзинка кога ја нема мама а со мажето најчесто си вариме супа, макарони , си пржинме мевце компирчиња пилешки стек ..
па скоро секогаш јадам тостови или некои други сендвичи! а најмногу обожавам помфрит иако знам дека не е здраво ии тестенини обожавам
Највкусното јадење набрзина - равиоли! За За 20 минути се готови. А инаку пак замрзнат зеленчук во тава и ќе го сварам. Му ставам понекогаш и месо и ориз или грашок.
Равиоли се полнети тестенини. Можеш да ги правиш дома сама со тесто и фил по твој избор, а можеш да си ги купиш готови, па само да ги вариш и да ги искомбинираш со некмој сос. Пример рецепт за равиоли: http://www.kulinar.mk/recepti/Ravioli-so-sirenje.html
Најчесто ако сум во гужви и немам баш време да седнам и убаво да се најадам, си правам сендвич, пржам јајце, или едноставно грабам од фрижидер што ќе ми фати око, печеница, сирење, маслинки и слично. А зимно време ајварот го таманам како луда
мене цел живот ми е на брзинка....јас немам ни јадено нешто салам се си јадам на брзинка или тостови или по едно парче и шетам по соби или јадам над работната маса никако да јадам како човек....
Мммм...најчесто житарици со јогурт..најбрзо ми е ..или секако тестенини.. Јајца на око,со сирење... Шопска....
грисинки hello + јогурт... смоки + јогурт овошно јогуртче... млеко и несквик млеко и житарици... краставици + јогурт или кисело млеко.. или некоја салата.. чаша млеко/јогурт е задолжително нз како би издржала ден без тоа моето јадење набрзинка е баш брзо.. без никакво готвење, топлење и сл.. значи за мене и правење макарони е готвење... (ич нејкам да се плеткам во кујна)
Ги има и по продавниците со месо печурки сирење... Инаку повеќе ги јадам оние со месо а повеќе јадам тортелињи. Знам и мрзлива пица да си направам (леб попрскам со млеко и со било што одозгора) Јадам и супа ма поретко.
Што ви најлесно да зготвите, а воедно и најбрзо? Јас на мажми најлесно ми е да му спржам некое јајце или некој колбас. Незнам за вас што ви најлесно и најбрзо што може да го зготвите? Знам дека понекогаш се брзате па набрзина и нешто приготвувате за јадење и набрзина јадете.
Што ви најлесно да зготвите, а воедно и најбрзо? Пржено јајце со колбаси или сиренце можи и ајвар , потоа понекогаш си правам лепчиња со кашкавалче ,саламче , кечап , оригано и ги ставам во рерна , тост со салама и кашкавал , ако има замрзнато тесто во фрижидер си правам пица и тоа .
Што ви најлесно да зготвите, а воедно и најбрзо? Макарони или шпагети Ги ставаш си се варат, си ги полеваш со масло и ги пропржуваш, рендаш сирење и ставаш кечап Ова е мој рецепт за деновите во кои мрзата владее со мене хаха