Јадење кое порано не сте го јаделе, а сега ви е омилено

Discussion in 'Храна и пијалаци' started by rossonerka, May 18, 2011.

1. ciribiribela

ciribiribela Популарен член

Не можев ниту да помирисам спанаќ, ама сега дали дека сум трудна и се ми се јаде дури и спанаќ јадам па и сама си го подготвувам, прсти да излижеш :)

2. BlackCat

BlackCat Популарен член

таратор и јогурт :D сега тек свакам колку било поубаво ѓеврекот со јогурт да си го изедеш :D

3. OrdinaryGirl

OrdinaryGirl Истакнат член

Сега ми текна на една случка кога тато ми донесе пица со сушени печурки. Мислам дека преку прозор ќе му ја фрлев! Ги извадив и најситните парченца бидејќи не можев да смислам сушени печурки. А сега тие ми се покусни и од свежите! :)

4. Zoza

Zoza Истакнат член

цел жовот бегам од кромит зелка расолница и буренија како гавол од крст...пред некој ден правиме салата и дечко ми ставил кромит во неа...а јас јадам бе луге како омилено јадење да ми е....кога кажав на мајка ми не ми веруваше....

5. Jojoba

Jojoba Истакнат член

Печурки не јадев за ништо на светот! Ни на пица, ни сосчиња ни ништооо, ама затоа сега :wasntme:
    Исто и тиквички, се сеќавам дека како мала само еднаш мајка ми со сила ми буташе јадење и тоа тиквички! За ништо не би ги јадела! Ама лани бев на свадба и имаше едни такви поховани, не знаев што се изедов мноооогу затоа што беа превкусни и после дознав дека се тиквички :o Ми идеше да се исповратам, едноставно имам фобија од тиквички од случката како мала! :x

6. tessie

tessie Форумски идол

[​IMG] :inlove:

ден денес не ми е јасно како сум можела да ги избегнувам

7. Angelche

Angelche Популарен член

Леле и јас ич не сакав баклава. А не дека имав пробано некогаш. Не ми беше убава на поглед, така мрсна, леплива...ууу. И минатава година, кога ни беше слава, за прв пат пробав, и ок ми беше, благичко, дури може да се каже се што остана изедов. :D
    Исто така, киви не сакав, ми беше грозна помислата на киви. Ме асоцираше на многу многу горчливо, кисело, ама сега си јадам, и тоа во многу големи количини. :D

8. interesna

interesna Популарен член

мусака, ич неможев да ја поднесам особено она јајцето во неа ми се повраќаше, а сега ми е највкусното македонско јадење, сега се прашувам како можев да не јадам таков специјалитет.

glow likes this.
  9. spellbound

spellbound Популарен член

Хмм...Нема такво :devil:
    Што порано не сум јадела, не јадам ни сега ама има јадење кои порано сум ги јадела, а сега не :worried:

10. Shelea

Shelea Форумски идол

За јадења и не баш, ама на пример, пиво воопшто не пиев порано, а последниве две три години, мерак ми е лименче да си купам и да си го испијам. Боза - исто. Се гадев порано од неа, ама после првата средба во Палма - бозата ми стана другарче во комбинација со еклер :)
    Боранија ретко јадев, ама откако си смислив начин како да ми е повкусна, на пареа и после во бешамел сос, некако ми стана вкусна.

Подварок - како мала го мразев, зошто цела куќа се умирисуваше на зелки и сланини, а сега штом дојде зима, го сакам, препечен, со лепче, ммм.

11. LadyN

LadyN Истакнат член

Верувале или не, како дете не јадев пица :lol: Паметам на школо кога ќе ни даваа за појадок јас ја фрлав и си купував нешто друго :tmi: Како е можно да не ми се свиѓала и сама незнам... кој човек не јаде пица?

12. Rozich

Rozich Популарен член

1.Бел крем!Белиот дел од Еурокремчето не го јадев,поима немам зошто.И секое кремче ќе го изедам кафениот дел и ќе го оставам..А моите дома па воопшто не јадат крем и колку такви опаковки отишле во канта..офф. :| Сега ми е жал што сме фрлале, повеќе го сакам белото од кафеното кремче :( :D ..
    2.Кашкавал.Ни ова не знам зошто,веројатно на улица сум слушнала некој па и јас |( ..Дете де! :D
    3.Грав.Грав не јадев до голема,се додека не се вратив дома прегладнета..офф кога му седнав ептен ми се заслади.Сега душа давам за гравче и сиренце :D

Сигурно има и други,не ми текнува во моментов... :?:

13. Cacy

Cacy Популарен член

Сарма,спанаќ,зелка порано не јадев а сега јадам и многу ми се допаѓа :D

14. aNy-to

aNy-to Истакнат член

Порано не јадев спанаќ, незнам зошто ама несакав ниту да го смислам а не да го јадам. Но еднаш пробав, па искрено тоа беше скоро можеби пред 2-3 месеца, беше со ориз и за чудо ми се допадна. Па не било толку не вкусно колку што сум мислела. И така сега се научив да го приготвувам, па следната задача ми е и либето да го примам да проба, зошто и тој не јаде спанаќ.
    Исто и кечап порано не сакав, сега скоро го додавам на секое јадење. А единствената причина поради која не го сакав кечапот односно го замрзив е од сендвичарите. Таму ставаат од оној во тубите што е, тој е поредок и не вкусен. Иако сега го обожавам секогаш си купувам од тој на витаминка, најубав ми е и не ексериментирам зошто ќе налетам на некој лош па пак ќе ми одмили.

15. interesna

interesna Популарен член

па школската пица беше ужас и јас не ја сакав, тоа едно дебело лепче, нафралана некоја гадна салма кечап речи си ич, кашкавал сосем малку, оригано нема шанси, па дури и со јајце ја премачкуваа :puke: .

2468 likes this.
  16. kankus

kankus Популарен член

не сакав тиквички ама сеа ги обожувам :rofl: :P :P :P :P :P :P

17. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Ги има повеќе. :)
    На прво место-спанаќ. Не сакав да го помирисам а камоли да го пробам. Ама кога еднаш пробав, ми стана едно од омилените јадења.
    Истото ми се случи и со сармите, потоа тиквички, зелка итн.

18. Sunshine.love

Sunshine.love Истакнат член

Порано дома кога се пржеше тиквички бегав 1 км подалеко, а сега едвај чекам да ги направат. :D

19. mina

mina Популарен член

Не јадев грав, поточно го мразев и мирисот и изгледот :puke: ,а вкусот години наназад не го ни знаев! Пред неколку месеци за чудо на сите дома :D каснав од ручекот на мама- тавче гравче! И ми се виде вкусно, сега веќе го јадам! Не дека ми е омилено јадење но сепак можам да го јадам!

Исто така едно време не јадев и грашок и зелка манџа, но помина и тоа, сега и тоа го јадам понекогаш (во ситуации кога нема друго за јадење :tmi: )!

20. Noemi

Noemi Популарен член

Спанаќ! Салата спанаќ да ме заврзеа и да ме хранеа немаше да пробам,а сега се давам во спанаќ.
    Мусли- не сакав да ги смислам, од пред пола година нема утро кое ми започнува без мусли.