Кога седев во Скопје, најчесто јадев сама и секогаш јадев пред екран. Ќе пуштам серија и ќе јадам. Серијата друштво ми правеше Дома доручек јадам исто пред екран, другите оброци не. Често и ако пуштам филм/серија обавезно нешто за грицкање земам.
Јадам често пред екран. Си го местам јадењето на масата кај телевизорот и јадам и гледам. Понекогаш знам на Јутјуб да си пуштам некое клипче дури јадам ко децана. Арно ме потсетивте, после ќе си пуштам филм на лаптоп и ќе си испукам пуканки. Сѐ додека е здраво и количински колку што треба не се занесувам со јадење пред екран и да изедам повеќе.
Исто! Заборавив да го кажам ова во претходниот пост, дека кога јадам сакам да сум концентрирана на храната и да уживам во неа целосно, без што било и кој било да ме дефокусира.
Јас никогаш не сум се занесла вишок во јадење пред екран зошто секогаш ми е веќе сервирано. Никогаш не јадам (ни без екран) со опцијата за додавање, секогаш сервирам се во чинија и така се јаде. Опасност за прејадување нема
Не јадам пред екран, и онака цело време сме пред екран, па барем ова време да го искористам во мир и тишина. Брат ми не може да седне да јаде без да гледа или слуша нешто на телефон и често знам да му речам да го остави телефонот барем за јадење. Кога се работи за грицкање, е тогаш знам да земам пуканки или сончоглед и да гледам филм на телевизор или лап топ, а иначе ручек или вечера никогаш пред екран.
Често јадам. Само ручек не. Ама знам понекогаш доручекот и вечерата да ги средам пред телевизор. Тоа најчесто ако треба да гледам некој филм или некоја серија. Грицки и благо секогаш јадам. Еднаш се занесов со филмот и цело кесе смоки го изедов за 10 минути.
I mene mi e ubavo jadenjeto pred televizor , toa koga sum Sama taka najcesto jadam a za rucek sme na masa .