Јана Бурческа ќе ја претставува Македонија на Евровизија 2017

Дискусија во 'Музика' започната од duffi, 22 ноември 2016.

1. Temperance

Temperance Нов член

Се зачлени на:
    29 април 2017
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    29
    Добар англиски има :) не е нешто што многу од нашите успешно го изведуват кога се требале да се покажат во интервјуа итн. Well done.

На *Amethyst* му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.971
    Движењaтa нејзини кaкo штo мoжете дa приметите, се веќе видени пo рaзни музички спoтoви oд пoзнaти фaци или тaнчери. Нo тие движењa дa биле тaкa лесни и еднoстaвни кaкo штo изгледaaт кoгa ги изведувa Џеј Лo или Шaкирa, сите би биле пoзнaти тaнчери и никoј не би минувaл чaсoви и чaсoви, гoдини и гoдини вo училиштa зa тaнц. Знaчи aмaтерски е истo кo ние штo сме имитирaле пoзнaти ѕвезди пред телевизoр дури сме биле клинки (пa мoже и пoкaснo :wasntme: :D) и сме мислеле декa we got the moves :rock: Али aј, Еврoвизијa е, демек зa другo дa беше oчекувaњaтa и стaндaрдите пoвисoки ќе беa :D
    Пoaрнo тaнчaри дa имa, oти aкo е сaмo oнa вo фoкус требa дa рaстури oд игрaње a не дa врти гaз кo петгoдишнa прцлa пред телевизoр.

Последна измена: 6 мај 2017
    На ♡BuBaLe♡, Mari*, Ane-Goki1 и 7 други им се допаѓа ова.
  3. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    2.006
    Допаѓања:
    10.340
    Вистина е малку здрвена во движењата, ама има уште некој ден да повежба па се надевам дека ќе биде се подобра. Разликата помеѓу првата и втората официјална проба е доста забележителна.
    Како и да е, не би го ругала девојчево и верувам дека ќе биде меѓу подобрите и поуспешните годинава.

Еве еден исечок што може малку појасно да долови како ќе изгледа официјалниот настап, прикажан од камерата што пренесува на телевизија.

4. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.156
    Допаѓања:
    81.663
    Мене ми е одлична и вака, па макар изгледала и како да си пее по дома пред телевизор. :D
    Скептична сум за танчери, мислам дека one (wo)man show би било полн погодок, иако песната е малку тешка за изведба во живо покрај изведување „акробации“.
    Сигурно има трема, но и покрај тоа делува многу лежерно и ноншалантно додека пее и игра. Баш поради тој нејзин дух сметам дека самата е доволна.
    А како ќе го осмислат настапот, секако останува да видиме, ептен ме интересира.
    И конечно претставник да има достоен англиски, слава Богу!

На Rose96, Bozica1980, Lella и 6 други им се допаѓа ова.
  5. Babyby

Babyby Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2012
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    2.564
    Мене воопшто не ми се допаѓа песната, а и не ме чуди скоро секогаш се ни е промашено. Башка кој ја избра Јана бе? Кој ја избра песнава? Скоро сите одлуки во нашава држава се тајни ништо не ме чуди, затоа и сме таму кај шо сме...

6. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.468
    Абе на 9-13 мај е Евровизија а? Ќе има собиранка на темата гледам, како и секоја Евровизија сеири :D
    Мене ми се допадна воглавно како звучи во живо, не е лоша, далеку од тоа.
    Сега не е Павароти наравно, ама сосема пристојно си е девојчето, Се надевам убаво ќе биде на вечерта.
    Инаку наспапуваме 2рата вечер, 3ти сме

На boomsleng, Mr. Right, sweet-cherry и 4 други им се допаѓа ова.
  7. Linnea

Linnea Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2014
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    112
    Браво за англискиот, конечно настапувач од Македонија да знае добар англиски. Песната лично не ми се допаѓа ама велат била еден од фаворитите па ајде белкин нешто ќе испадне оваа година. Има убава енергија Јана, настапот онака ми е. Ќе стискаме палци

8. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.024
    Допаѓања:
    48.349
    Супер е ми се допаѓа, само да не и се покварат и неа слушалките како и на сите наши предходници

9. JustFun

JustFun Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    2.774
    Ги пратија Тоше ( кој беше испратен во костум ко да полетува на месечина, да не се сфатиме лошо настрана што беше неговиот талент и дарба) Калиопи, Елена, XXL од поодамна и повеќе не се сеќавам, ниту еден од нив немаше добар настап и висок пласман. Од 11 место па натаму не сме мрднале. Колку што добро се сеќавам ниту еднаш не сме биле во првите десет.
    Дајте и шанса на Јана.. Зошто се сомневате во некој нејзин неуспех?

10. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Сега прв пат ја видов девојкава и ја чув песната. :) Мене ми се свиѓа. Песничката е ок, интересна. Девојката ми е прекрасна - секси:$ има потенцијал во девојчето:nod: Се надевам ќе ја протуркаат до некаде оти, she can do it. 8-| Ко појава е интересна, дефинитивно. Со песниве како звучат на сцена... до пејачите е или до озвучувањето што увек се разочарувам од звукот? Секој свој тим си носи, кој се грижи и за озвучувањето или?]:)

На Y Grint, Someonespecial, Оленка* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974

Macedoniaaa, Maceedoniaaa добри се овие, во позадина се слуша плачот и кенкањето на илјадници грци :D

12. Matotheja

Matotheja Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.208
    Допаѓања:
    9.359
  13. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.109
    На Feminka192 и Matotheja им се допаѓа ова.
  14. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.156
    Допаѓања:
    81.663
    Многу нежно изгледа Јана, ми се допаѓа. Среќа му се погодил денот на Дадар за да ја нашминка, ми се допаѓа дека изгледот и e баш природен. Не ми се допаѓа кога пренападно ја шминкаат, а Дадар (според мене) често знае да претера.
    Овој пат све 5, ко што би рекле србите. :)

Последна измена: 8 мај 2017
    На eli25, AURUA, Chica.Loca и 11 други им се допаѓа ова.
  15. Oxymoron

Oxymoron Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.394
    Допаѓања:
    12.261
    Баш истото сакав да го кажам ко Мишелка погоре, изгледа Дадар кога сака - може, или пак Јана инсистирала на природен изглед. Патем знам дека ја хејтав во евровизиската тема кога ја избраа, но пријатно ме изненади - и со песната, и со настапите, и со имиџот :nod: Мислам дека баш би било јако да настапува сама, нели и песната се вика Dance Alone, а и поминаа тие времиња кога цела потесна фамилија беше на сцена за да се прошетаат :rofl:

И на пробите ми е симпатична, воопшто не ми изгледа како да си игра дома пред огледало, некако е лежерна, но сепак самоуверена. Ми се свиѓа како ја облекле, баш е хип и секси, дај малку и ние да поиграме на карта сексапил, доста беше од Калиопи во мантии :tmi: Сè на сè, мислам дека годинава во најмала рака влегуваме во финале, а за понатаму ќе видиме (fingers)

На sweet-cherry, eli25, dunika и 9 други им се допаѓа ова.
  16. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.967
    Ми се допаѓа Јана.
    Убаво изгледа, убаво пее а и англискиот добро и оди.
    Мислам дека е прв пат да имаме претставник што нема проблем со јазикот, со мммм аааа :nod:

(fingers)(fingers) за Македонија.

На eli25, AURUA, duffi и 3 други им се допаѓа ова.
  17. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.156
    Допаѓања:
    81.663
    Башка и деколтето растура, нек плакнат очи. ]:)
    Шала на страна, убавица е, ако не и најубавица, имајќи ги предвид другите кандидатки годинава. :)

На Someonespecial, eli25, dunika и 9 други им се допаѓа ова.
  18. Matotheja

Matotheja Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.208
    Допаѓања:
    9.359
    Баш ми е мило што има позитивни коментари за Јана. Само да не и удри славата во глава, топ е до сега.

На Someonespecial, AURUA, Oxymoron и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.784
    Допаѓања:
    323.669
    Ми се допаѓа кога поддржуваме НАШЕ :)

Млада, убава, убаво пее, згодна...што повеќе треба?!^_^

Тоа што политиката меша прсти во изборот не е виновно девојчето:!:

Зеленово фустанче многу убаво и стои, па и бојата погодена, а и таа :nod:знае да го носи

На ♡BuBaLe♡, Someonespecial, eli25 и 12 други им се допаѓа ова.
  20. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.904
    Браво за Јана,прееска гледав на youtube нејзино интервју таму и одлична беше. Снаодлива,допадлива,итра,англискиот супер,се што кажа беше на место и многу симпатично.
    Браво. :)

На sweet-cherry, Someonespecial, eli25 и 8 други им се допаѓа ова.