Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Јана Бурческа ќе ја претставува Македонија на Евровизија 2017

Дискусија во 'Музика' започната од duffi, 22 ноември 2016.

1. MissDior

MissDior Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    1.204
    Допаѓања:
    10.111
    Евровизиската песна не е лоша, ама не знам како ќе испадне во живо со оглед на тоа дека има доста ефекти. Она што ми боде очи е "провокативниот" спот, депресивен и неинвентивен. Сакале да направат нешто поразлично ама... тетката во спотот ми го уништува секси денсот на Јана и дечкото:D

На Mr. Right, Cinderfakinrella, koritsaki и 2 други им се допаѓа ова.
  2. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.648
    Допаѓања:
    29.326
    Мене изведбата на Калиопи ми беше врвна! Жената си има квалитетен глас, и ретко кој може да ги испее тие високи тонови како нејзе. Ама друга работа е што песната не беше наменета за Евровизија.

На honest girl, IronLady, ludoto19 и 8 други им се допаѓа ова.
  3. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    5.781
    Тоа го кажувам од прееска,но секој чита како што му одговара. Споредба помеѓу Калиопи и Јана нема во однос на гласот, едноставно песната на Калиопи не беше за Евровизија за разлика од песната на Јана. Убава е песната само со оглед на тоа дека се е политика,не знам ни што уште одиме на Евровизија.

На Cinderfakinrella, PaLaVa и elimkd им се допаѓа ова.
  4. celineparis

celineparis Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2014
    Пораки:
    930
    Допаѓања:
    2.575
    Песнава мене лично не ми се свиѓа, но дека е комерцијална и со моментално актуелен ритам тоа да. И посакувам среќа на Јана. Што биде нека биде.

На Cinderfakinrella и koritsaki им се допаѓа ова.
  5. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.174
    Допаѓања:
    77.300
    Калиопи можеби е се, само не лоша пеачка. Силен глас има, прекрасни изведби, секогаш во живо, текстописец, плус свири на клавир. Тоа што малку е патетична во своите интервјуа е друга тема. Како глас е еден од најквалитетните што сме ги имале во последните неколку децении.
    Црно и бело беше супер песна, само што текстот за нас Македонците не е ок. Кога не го разбираш ок звучи.

Девојчево прв пат го слушам, песната не е којзнае што, ок е, но според мене ќе биде голем промашај. Исто како што беа Црна Гора 2013 со Игранка и Бугарија 2008 со DJ please take me away. Песната е премногу обработена, скоро и да не е нејзиниот глас. А тоа тешко се пее во живо.

И песната на Калиопи 2012 беше многу преработена, малку фалеше бендот и тапаните да ја ''изедат'' на сцена. Но таа со моќниот глас се спаси во првото полуфинале. Во финалето имаше малку фалширање :rofl:
    Ама целта беше исполнета. Конечно финале.

На christinnn, Cinderfakinrella, Viktorijaaa5 и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Baby-bubu

Baby-bubu Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2014
    Пораки:
    1.625
    Допаѓања:
    13.307
    Толку е преработена песнава и толку друг глас има во живо, не знам како планира само да ја изведе на сцена. Искрено да не го прочитав името немаше да познаам дека таа пее. Шта речи, а не заплакати?! Спотов а и песнава ми личат на копии (особено спотов). Што викаше една професорка месо гледам , компир вадам. Така е и со нашава евровизија со гооодини и гооодини уназад. Што трошат пари јас не знам. Дај сокријте се негде и не се брукајте. Па и пејачиве секоја година се побетар и побетар. Страшно.

На Adi888, Cinderfakinrella и blackwave им се допаѓа ова.
  7. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.269
    Тие висoки тoнoви мoже нa друг нaчин дa ги oтпее, a не сo буквaлнo дерење. :emo:

На Cinderfakinrella и m.i.g им се допаѓа ова.
  8. Albertos

Albertos Истакнат член

Се зачлени на:
    25 септември 2015
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    393
    Ок е песнава, иако имам впечаток дека и фали доработка. Со мала промена може и да биде конкуренција.

Има некоја разлика и придвижување напред од минатите години кога се знаеше уште од почеток каков ќе ни биде крајот. Споредено со минтатите години ова на прва и не е така лошо.

Спотот не ми се допаѓа ни малку, а особено не тетката со задникот и тоа VR-от на главата.

Ќе видиме во Мај што ќе биде.
    Каква ќе биде харизмата настапот на сцена
    Досега бевме бледило

Се прашувам дали некогаш во овој век Македонија ќе направи песна како италијанската да речеме ?
    Песна која ќе има харизма и која ќе вреди.

Мислам дека досега Македонија има и најслаб скор од сите земји кои учествувале на Евровизија.
    Секоја земја ако не победувала барем била меѓу првите 10 некоја година, а ние доста слабо.
    На балканот сите беа барем по еднаш меѓу првите 5.

Нека ја преработат годинава малку песната и со среќа нека и е на Јана. Може и ќе биде нешто

На PaLaVa, Cinderfakinrella и Afroditaaa им се допаѓа ова.
  9. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    Добро океј, кој уште мисли дека гласањето на Евровизијата е стварно според квалитетот на песните, а не политички? ]:) Џаст плис :D
    :d::drunk:

На IronLady, Marossa, Nausicaa и 6 други им се допаѓа ова.
  10. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.192
    Истово го помислив, на моменти станува досадна и би требало да ја потсредат доколку роковите и правилата им дозволуваат.
    Ама и на пејачкава и фали малку харизма, во фацка ми делува подмукло како Милена водителката :| :D Добро, кај нас харизматични да ги бараш со фенер среде бел ден, нема да ги најдеш, така што, може да се прогледа низ прсти.
    Сепак, песничката е ок. Не е баш за на Евровизија, ама звучи пристојно.

На Albertos и Cinderfakinrella им се допаѓа ова.
  11. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.048
    Eптен монотона. Глас има како за детска евровизија али ок. Нинанајна беше тралалајка па имаше највисок пласман.
    Правете разлика меѓу вкус и хејтање.
    За вкус не се дискутира.
    Мене лично не ми се допаѓа. Дека ќе ја слушам некогаш, не верувам.

На celineparis и Cinderfakinrella им се допаѓа ова.
  12. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.145
    Допаѓања:
    50.524
    Мислам дека песната е баш Евровизиска сега сите се такви, не баш иста како оваа, ама слични.
    Не се надевам дека ќе победиме. Ама баш би сакала да бидеме во првите 10.

13. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.314
    Мене ми се свиѓа, поготово ритамот, сакам вакви брзи песни, а и такви и слушам. Баш мој тип, веќе ми се уврте во глава и мислам дека е стварно добра песнава, имаме шанса да влеземе бар во финале овој пат :)

На Someonespecial, m.i.g и koritsaki им се допаѓа ова.
  14. kankus

kankus Популарен член

Се зачлени на:
    31 декември 2010
    Пораки:
    1.472
    Допаѓања:
    871
    Според мене не е лоша секогаш викав дека ни фали да се претставиме со нешто вакво со некој убав и заразен ритам .

15. honesty

honesty Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2011
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    296
    Сега ме заинтригира :) На што треба да бидеме подготвени (штом ја познаваш подобро од нас) ?

16. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    7.935
    Допаѓања:
    48.110
    Убава е песната, модерна, убава е и Јана

17. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.269
    Сaмo Бoгa мoлaм дa имaме квaлитетнa кoреoгрaфијa и дoбри сценски ефекти. И oвa ни фaли.

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  18. presiosaP

presiosaP Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    2.208
    Se potrudile da napravat nesto ama ne go dopravile.Sakale svetsko ama nisto.Ednostavno nisto.

19. presiosaP

presiosaP Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    2.208
    Se potrudile da napravat nesto ama ne go dopravile.Sakale svetsko ama nisto.Ednostavno nisto.

20. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.837
    Во живо песната како ќе звучи ? Премногу е електронска за на евровизија според мене.
    Инаку Македонија секогаш си прави утки и да бидеме реални ниту во финале ќе оди ниту ништо.
    Не може нешто асолно да биде, зошто секаде политики се мешаат. Не дека е многу лоша песната, сме имале полоши како на пример Ема и Влатко, Кајмаковски, Некст Тајм...
    Сценскиот настап ќе биде лош како и секогаш со лоши ефекти и ефтино ќе изгледа. Тие се моите прогнози.

На Mr. Right му/ѝ се допаѓа ова.