Јана Бурческа ќе ја претставува Македонија на Евровизија 2017

Discussion in 'Музика' started by duffi, Nov 22, 2016.

1. MissDior

MissDior Популарен член

Евровизиската песна не е лоша, ама не знам како ќе испадне во живо со оглед на тоа дека има доста ефекти. Она што ми боде очи е "провокативниот" спот, депресивен и неинвентивен. Сакале да направат нешто поразлично ама... тетката во спотот ми го уништува секси денсот на Јана и дечкото:D

2. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Мене изведбата на Калиопи ми беше врвна! Жената си има квалитетен глас, и ретко кој може да ги испее тие високи тонови како нејзе. Ама друга работа е што песната не беше наменета за Евровизија.

3. m.i.g

m.i.g Популарен член

Тоа го кажувам од прееска,но секој чита како што му одговара. Споредба помеѓу Калиопи и Јана нема во однос на гласот, едноставно песната на Калиопи не беше за Евровизија за разлика од песната на Јана. Убава е песната само со оглед на тоа дека се е политика,не знам ни што уште одиме на Евровизија.

Cinderfakinrella, PaLaVa and elimkd like this.
  4. celineparis

celineparis Популарен член

Песнава мене лично не ми се свиѓа, но дека е комерцијална и со моментално актуелен ритам тоа да. И посакувам среќа на Јана. Што биде нека биде.

Cinderfakinrella and koritsaki like this.
  5. malerozna

malerozna Форумски идол

Калиопи можеби е се, само не лоша пеачка. Силен глас има, прекрасни изведби, секогаш во живо, текстописец, плус свири на клавир. Тоа што малку е патетична во своите интервјуа е друга тема. Како глас е еден од најквалитетните што сме ги имале во последните неколку децении.
    Црно и бело беше супер песна, само што текстот за нас Македонците не е ок. Кога не го разбираш ок звучи.

Девојчево прв пат го слушам, песната не е којзнае што, ок е, но според мене ќе биде голем промашај. Исто како што беа Црна Гора 2013 со Игранка и Бугарија 2008 со DJ please take me away. Песната е премногу обработена, скоро и да не е нејзиниот глас. А тоа тешко се пее во живо.

И песната на Калиопи 2012 беше многу преработена, малку фалеше бендот и тапаните да ја ''изедат'' на сцена. Но таа со моќниот глас се спаси во првото полуфинале. Во финалето имаше малку фалширање :rofl:
    Ама целта беше исполнета. Конечно финале.

6. Baby-bubu

Baby-bubu Популарен член

Толку е преработена песнава и толку друг глас има во живо, не знам како планира само да ја изведе на сцена. Искрено да не го прочитав името немаше да познаам дека таа пее. Шта речи, а не заплакати?! Спотов а и песнава ми личат на копии (особено спотов). Што викаше една професорка месо гледам , компир вадам. Така е и со нашава евровизија со гооодини и гооодини уназад. Што трошат пари јас не знам. Дај сокријте се негде и не се брукајте. Па и пејачиве секоја година се побетар и побетар. Страшно.

7. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Тие висoки тoнoви мoже нa друг нaчин дa ги oтпее, a не сo буквaлнo дерење. :emo:

Cinderfakinrella and m.i.g like this.
  8. Albertos

Albertos Истакнат член

Ок е песнава, иако имам впечаток дека и фали доработка. Со мала промена може и да биде конкуренција.

Има некоја разлика и придвижување напред од минатите години кога се знаеше уште од почеток каков ќе ни биде крајот. Споредено со минтатите години ова на прва и не е така лошо.

Спотот не ми се допаѓа ни малку, а особено не тетката со задникот и тоа VR-от на главата.

Ќе видиме во Мај што ќе биде.
    Каква ќе биде харизмата настапот на сцена
    Досега бевме бледило

Се прашувам дали некогаш во овој век Македонија ќе направи песна како италијанската да речеме ?
    Песна која ќе има харизма и која ќе вреди.

Мислам дека досега Македонија има и најслаб скор од сите земји кои учествувале на Евровизија.
    Секоја земја ако не победувала барем била меѓу првите 10 некоја година, а ние доста слабо.
    На балканот сите беа барем по еднаш меѓу првите 5.

Нека ја преработат годинава малку песната и со среќа нека и е на Јана. Може и ќе биде нешто

9. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Добро океј, кој уште мисли дека гласањето на Евровизијата е стварно според квалитетот на песните, а не политички? ]:) Џаст плис :D
    :d::drunk:

IronLady, Marossa, Nausicaa and 6 others like this.
  10. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Истово го помислив, на моменти станува досадна и би требало да ја потсредат доколку роковите и правилата им дозволуваат.
    Ама и на пејачкава и фали малку харизма, во фацка ми делува подмукло како Милена водителката :| :D Добро, кај нас харизматични да ги бараш со фенер среде бел ден, нема да ги најдеш, така што, може да се прогледа низ прсти.
    Сепак, песничката е ок. Не е баш за на Евровизија, ама звучи пристојно.

Albertos and Cinderfakinrella like this.
  11. Petra777

Petra777 Популарен член

Eптен монотона. Глас има како за детска евровизија али ок. Нинанајна беше тралалајка па имаше највисок пласман.
    Правете разлика меѓу вкус и хејтање.
    За вкус не се дискутира.
    Мене лично не ми се допаѓа. Дека ќе ја слушам некогаш, не верувам.

celineparis and Cinderfakinrella like this.
  12. shz

shz Форумски идол

Мислам дека песната е баш Евровизиска сега сите се такви, не баш иста како оваа, ама слични.
    Не се надевам дека ќе победиме. Ама баш би сакала да бидеме во првите 10.

13. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Мене ми се свиѓа, поготово ритамот, сакам вакви брзи песни, а и такви и слушам. Баш мој тип, веќе ми се уврте во глава и мислам дека е стварно добра песнава, имаме шанса да влеземе бар во финале овој пат :)

Someonespecial, m.i.g and koritsaki like this.
  14. kankus

kankus Популарен член

Според мене не е лоша секогаш викав дека ни фали да се претставиме со нешто вакво со некој убав и заразен ритам .

15. honesty

honesty Истакнат член

Сега ме заинтригира :) На што треба да бидеме подготвени (штом ја познаваш подобро од нас) ?

16. elimkd

elimkd Форумски идол

Убава е песната, модерна, убава е и Јана

17. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Сaмo Бoгa мoлaм дa имaме квaлитетнa кoреoгрaфијa и дoбри сценски ефекти. И oвa ни фaли.

SummerGirl likes this.
  18. presiosaP

presiosaP Популарен член

Se potrudile da napravat nesto ama ne go dopravile.Sakale svetsko ama nisto.Ednostavno nisto.

19. presiosaP

presiosaP Популарен член

Se potrudile da napravat nesto ama ne go dopravile.Sakale svetsko ama nisto.Ednostavno nisto.

20. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Во живо песната како ќе звучи ? Премногу е електронска за на евровизија според мене.
    Инаку Македонија секогаш си прави утки и да бидеме реални ниту во финале ќе оди ниту ништо.
    Не може нешто асолно да биде, зошто секаде политики се мешаат. Не дека е многу лоша песната, сме имале полоши како на пример Ема и Влатко, Кајмаковски, Некст Тајм...
    Сценскиот настап ќе биде лош како и секогаш со лоши ефекти и ефтино ќе изгледа. Тие се моите прогнози.

Mr. Right likes this.