1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Јана Бурческа ќе ја претставува Македонија на Евровизија 2017

Дискусија во 'Музика' започната од duffi, 22 ноември 2016.

1. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.614
    Допаѓања:
    38.079
    Ок е песнава. Ама пак ќе ни биде џабе. Се знае за нас кои држави гласаат. А во второто полуфинале од Балканот се само Србија, Хрватска и Бугарија. Со поени само од нив, тешко дека ќе влеземе во финале. Ланската Евровизија е доказ дека се е политика. Ги казнија Русите заради проблемите што ги имаат со Украина. И плус песната на Украина беше провокација, а правило е да нема песни со политичка позадина.

На iloveyou29, PaLaVa, k.frosina и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. MagsDestiny

MagsDestiny Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    2.334
    Допаѓања:
    18.230
    Девојкава ми е крајно антипатична, ама песнава е баш супер, ми се свиѓа и ритамот и се, само што не сфаќам како ќе ја изведе во живо со оглед на тоа што студискава верзија е претерано auto-tuned.
    Во секој случај, не би очекувала многу. Евровизија веќе одамна не е она забавно шоу кое сите го знаеме, сега однапред се знае која држава по колку поени кому ќе му даде, и се е чисто политички.

3. blackwave

blackwave Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2014
    Пораки:
    483
    Допаѓања:
    1.819
    Чекај, дали тукушто ме нарече малограѓанка, само затоа што не ми се допаѓа урлањето на Калиопи? Те ценам како форумџика, ама да ставаш фејспалм затоа што некој не размислува како тебе и нема ист вкус... Глупости, шта речи.

На ♣ Alba Viduam ♣, theowndemon, elimkd и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.271
    Јaс рекoв декa немa дa кoментирaм пoвеќе зa тoa и тие штo си јa ценaт Кaлиoпи некa прoдoлжaт тaкa, мене вo спрoтивнoтo немa дa ме убедaт, ниту пaк јaс нив. Бaтaли. Сaмo друг пaт бирaјте пoблaги збoрoви. :)

На m.i.g, elimkd и blackwave им се допаѓа ова.
  5. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Фина песничка, модерна. Со среќа нека и е на Јана, немам некои особени симпатии за неа, ама се надевам ќе помине добро. Кај нас секако, како и да помине, ретко кој ќе биде задоволен, така да, товарот пак и останува на рамена.
    Не очекувам особен успех, ниту пак страсно ќе го следам настанов, ама давам поддршка.

На duffi и m.i.g им се допаѓа ова.
  6. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.049
    Некаде прочитав русин е композиторот на песнава, затоа така светски звучи. Кореографија ќе има од истата кореографка на Loreen, така да тука е вложено многу. :wasntme:
    Ако ни ова не упали за пласман, мислам дека не вреди веќе да се пријавуваат.Тоа оддамна не вреди, ама ајде млада и надежна, нека проба, тато плаќа. :D

На blackwave и m.i.g им се допаѓа ова.
  7. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.052
    Допаѓања:
    52.523
    Мене баш ми се допаѓа.

Многу сме строги. Одамна не сум чула толку добра песна на радио од популарните пејачи низ Македонија.

На friendy, SwanMay, PaLaVa и 18 други им се допаѓа ова.
  8. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.784
    Допаѓања:
    323.669
    Denes prvpat ja slusnav i spotot go gledav.
    Prvo mi zalici na nekoja reklama.
    Lesna pesna.
    Devojkata ne ja znam.

I decki..da ne mrcime vekje.Do lani " pak li Kaljopa, sto ne pratat nekoj anonimus".
    Eve anonimus..

Tie sto mrcat,eve neka dadat predlog KOJ.

На ludoto19, iloveyou29, Victorian и 15 други им се допаѓа ова.
  9. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.170
    Допаѓања:
    81.691
    Не е до толку непозната Јана, настапуваше на Скопски фестивал мислам во 2012, зеде награди на МАРС фестивалот за најслушана песна ако не се лажам исто така.
    Нема издадено албум, а и поактивна е на свирки отколку во студио. Сум била на нејзини свирки и баш ми се допаѓа атмосферата која ја прави.
    Мене ми се допаѓа песната и многу ме интересира како ќе ја изведе во живо и кои ќе бидат реакциите. На Јутјуб нема воопшто лоши коментари. :)

На Victorian, PaLaVa, ванилала и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.784
    Допаѓања:
    323.669
    Na site ni e povekje od jasno deka Evrovizija e SE osven izbor na najdobra pesna,ama da go poddrzime devojcevo....vo smisol,da ne seeme negativa i da ne pljukame.

На ludoto19, PaLaVa, IronLady и 11 други им се допаѓа ова.
  11. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.024
    Допаѓања:
    48.350
    А демек дебитантиве не смеат да ја претставуваат Македонија? Мора да има над сто албуми издадено и на светски пазар да се има пробиено? Кога мислите на наши пејачи што бегаат во странство на кој точно мислите?:^) Оти јас еден знам, на наша огромна жалост покоен е

Како и да е девојчето е прекрасно освежување и посакувам среќа(y)

На ludoto19, ♣ Alba Viduam ♣, Victorian и 11 други им се допаѓа ова.
  12. AnastasiaWinter

AnastasiaWinter Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2017
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    2.150
    Се мрчи секоја година по традиција, добро сега, ова година немаме песна à la Макфест '95 со Бекстрит бојс кореографија, ама традиција.. :!:

На Victorian, IronLady, Giovanna и 5 други им се допаѓа ова.
  13. Chica.Loca

Chica.Loca Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    507
    Допаѓања:
    2.260
    Мене ми се допаѓа, сепак ми недостасува нешто за да кажам дека е одлична.
    Искрено сум изненадена не очекував ваква песна, поточно да кажам да звучи светски. :D
    Не ми се допаѓа што гласот и е измиксан, како ќе звучи во живо. :?:

Ми се допаѓа спотот :wasntme: има многу добри, позитивни коментари на Јутјуб.
    Не знам што се толку мрчи, сфаќам ствар на вкус, но песната да ја пееше некоја позната пејачка се си мислам подруги ќе беа коментарите ... :wasntme:

На Victorian, P.S.love, elimkd и 2 други им се допаѓа ова.
  14. krofnicka27

krofnicka27 Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2016
    Пораки:
    843
    Допаѓања:
    12.725
    Песнава мене многу ми се допаѓа, како што кажавте звучи светски..Да не знаев дека е македонска, ќе помислев дека Бритни ја пее :D И Јана ми е некако симпатична, убав глас има само да видиме како сето ова ќе звучи во живо..Се на се, очекувам добра изведба, а дека нема да имаме некој успех тоа уште предвреме се знае..Да се гласаше според квалитет на песна, дефинитивно ќе беше во првите 5.. Ама тоа е, сите знаеме какво ни е гласањето на Евровизија..|(

На Victorian му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.427
    Плус, од тоа што видов, нашава песна е една од тие со највеќе вјувс и лајкови. Австралија секоја година испраќаат познати изведувачи. Догодина очекувам Сиа, или Кајли Миног да ја видам. Песнана на дечконо не ми е нај, ама изминативе неколку месеци неговото име можеше да се најде на светските топ листи, што значи дека пак ќе бидат меѓу првите, ако не и победници.
    Другиве песни се просечни, веќе чуено. Иначе врв ми се коментарите од другиве држави кај што провоцираат со тоа дека нашата песна е подобра од онаа на Грција... земале се расправаат, дошле до тоа дали Александар Македонски е Македонец, или Грк. (facepalm) :rofl:

На ludoto19, Victorian, PaLaVa и 8 други им се допаѓа ова.
  16. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.271
    Аa, Сиa мoже. Ќе пoбедиме тoгaш. ^_^
    А, кoментрине Кеч секoјa гoдинa се вртaт. Не знaм кaкo не им стaнa дoсaднo веќе. |(

На Ketchup му/ѝ се допаѓа ова.
  17. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.735
    Допаѓања:
    6.723
    Јас тек сега ја пуштам песнава... и за дивно чудо, ептен ми се допадна! Интересен спот, модерен ритам, убацени некои електронски елементи кои денес се бараат, убава девојка, фин глас = рецепт за успех. Уште да има и добар сценски настап, зошто знаеме најчесто какви се нашите настапи на Евровизија и ќе биде супер. А и читам многу добри коментари на песната, посебно од Грци што доста ме зачуди :lol: ,јас мислам дека топ ќе биде Јанчето, плус и конечно некоја нова фаца испраќаме на Евровизија, а девојчево е супер освежување. :sun:

На ludoto19, Victorian, Nausicaa и 6 други им се допаѓа ова.
  18. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.170
    Допаѓања:
    81.691
    Еве да слушнете нешто поразлично од Јана. Заборавив да напишам дека беше во Мизар пред некоја година и мислам дека страшно добро и' лежи оваа музика.
    Ова сум го слушала и во живо - звучеше речиси исто како снимкава.

Факт е дека не и' лежи комерцијална музика со каква што се претставуваше на Идол.

На ludoto19, LivingGlam, Victorian и 6 други им се допаѓа ова.
  19. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.109
    Не ме привлече мене песнава, ниту Јана некогаш ми била нешто ау ау.
    Така да, не верувам дека би имале исход, ама никогаш не знае ништо.

20. rustiko

rustiko Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2013
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    125
    pesnata i jas se iznenadiv ne ocekuvav vakvo nesto,super e mislam ke stane hit ama za na evrovizija ne esoodvetna voopsto :/ inace me potseka na dua lipa haha